Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de febrer 01, 2007

No a la tercera hora de castellà

- No vull la tercera hora perquè és evident i un cec ho veu, que la llengua que està en perill a Catalunya és el català.

- No vull la tercera hora perquè no vull que a Madrid decideixin com ha de ser l´educació dels meus fills.

- Dono les gràcies a tots els partits i persones que van votar SI a l´estatut i que van permetre que el nostre futur segueixi depenent de la voluntat de la gent de Segovia, Teruel, Burgos, Melilla... segur que ells millor que ningú saben quin model educatiu ens convé.

- Demano a ERC (com a partit al govern), a la resta de partits independentistes i a la societat civil i comunitat educativa fermesa 10 en aquest tema. Cal arribar al final i posar tota la carn a la graella per evitar que es posi en marxa aquest decret.

- Exigeixo que el Conseller Maragall plegui o el facin plegar per no defensar els interessos de Catalunya i per no conèixer el País on viu. Com es pot dir que hi ha zones on els nenes no saben prou castellà???

El català no morirà perqué als coles n´ensenyin una hora més o menys, el català morirà o viurà per l´ús social que la gent en faci a la seva vida privada. Ara, aquesat és una "batalla" moral i de sentiments i tal i com estan les coses a Catalunya, no estaria malament guanyar-ne alguna de tant en tant.

35 Comments:

Anonymous Anònim said...

Quieres decir "no al castellá" en realidad, no?

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

"Segovia, Teruel, Burgos, Melilla"

Eso siempre me hace gracia. Escogen las provincias cutres.

Se deciden muchas cosas de tu ámbito fuera de tu ámbito, Espasa. En Bruselas, en Madrid, en Barcelona, en el Ayuntamiento que está lejos de tu barrio. La Diputación de Girona digo yo que mandará sobre cosas de Olot. O sólo pueden mandar los de Olot sobre lo que ocurre en Olot. Y así hasta el infinito.

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Amic anónim:

Jo sóc català i Europeu per tant ja m´està bé que el meu futur es decideixi a Bruseles o al Parlament de Catalunya.

Com que no em sento Espanyol, no vull que el meu futur es decideixi a Espanya.

A veure quants Espanyols acceptarien que les seves coses les decidís el Parlament de Portugal o de França...

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

El que volen fer és carregar-se de forma soterrada el sistema de la immersió lingüística - el qual per cert garantitza que no hi hagi minories discriminades per idioma.
Típic dels espanyolistes de Madrid.
Ara que a qui li hauria de caure la cara de vergonya és a l´Ernest Maragall. Ja és veu que a can Maragall de catalanistes més aviat poc.

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Blogger Haters said...

Aquí el anónimo.

Pero eres español, Espasa. Hechos.

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

a veure comparar Girona i Olot a la situacio que es pot viure entre Catalunya i Madrid, Sevilla i/o Corunya (per no citar ciutat i zones "cutres" com diu el nostre amic anonimo) em sembla que es d'un poc rigor escandalós.A veure Olot està a MENYS DE 50 KM de Girona.Girona coneix i ha de coneixer com es viu a Olot.La zona geogràfica és la mateixa, tenen els mateixos costums, la mateixa cultura, el mateix clima i podria anar citant diferents aspectes més i no acabaria.
Però amic anònimo.Tu que creus que sap una persona que viu a Sevilla, Mérida, Cuenca o Granada o Madrid si tu vols ...que saben ells de com es viu aqui? que saben ells de la nostre realitat? com han de poder tenir el poder de decidir com s'ha de viure a Catalunya????que saben de nosaltres el que els hi diu la COPE??? el que diu TV1???????? això ho dic per la gran i brillant idea que va tenir el PP sobre que la reforma del nostre estatut l'havien de decidir la resta d'espanyols.COM TENEN LA VERGONYA????? el nivell de vida de Barcelona, Girona, Olot, Badalona etc.. no és ni de lluny similar a moltes provincies espanyoles.Això si ells viuen dels nostres diners, ells tenend ret a decidir per nosalktres quan no saben ni com vivim.Al mateix nivell que un català no te perque ni ha de decidir sobre el futur d'Andalusia, Galicia o Pais Basc o Castilla La Mancha...per tant aquest argument el trobo molt dèbil.

El tema de l'hora de castellà be no hi ha massa cosa a dir.Es va votar SI a un estatut amb la idea de "millor això i poca cosa que res".JO crec que no ha passat ni un any de l'aprovació de l'estatut i ja n'estem pagant les conseqüències.
Bé qui va votar SI a l'estatutet MAS-ZAPATERO doncs ara si el senyor ZP ens vol colar el castellà a les nostres escoles els convergent calladets i a aguantar que per això van firmar ells aquest estatut.Que no tinguin la desvergonya (que la tenen) de dir que el castellà no es pot imposar quan han sigut ells els que han provocat aquesta situacio.

Per part del govern estic d'acord que s'han de posar més ferms tot i que crec que no tenen massa marge de maniobra, ja que la llei és la que és i les comptències son les que son.
A més dir que a Catalunya no s'ensenya prou castellà es tan hipocrita, tan demencial que fa riure, por i plorar tot junt.Jo m'he educat a l'escola pública i la meva educació secundària va ser majoritariament en castellà.
He donat classes a Santa Coloma de Gramanet i m'he trobat amb nois i noies de 16 anys que no saben llegir català!!!!!!!!!ni esciure'l!!!!!!!!
si a aquí hi posem més hores de castellà el català s'ensenyara no se on la veritat.
Per tant fer una llei generalista sense tenir en compte la realitat linguista d'algunes zones és molt arriscat.

divendres, 02 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Aneu en compte en no caure amb la trampa de que la llei es la llei i s'ha de complir!!!.
Ja sabem que es aixì, però el que ens falta es que algú planti cara jugant-se anar a la presó.
Jo soc d'ERC des de el 87 i realment estic molt emprenyat amb l'actuació d'ERC. No he estat lluitant tant d'anys per tenir un govern que no defensa els interesos de Catalunya per d'amunt dels interessos partidistes.
En ZP depent dels vots d'ERC i/o CiU per mantenir-se al govern Espanyol. Que li tombin els pressupost o que deixin que el PP el foti fora. Potse val més un llop disfraçat de llop que una guitlla disfraçada de "bamby".

divendres, 02 de febrer, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Els castellans es pensen que pel fet de tenir un passaport espanyol estem obligats a saber i aprendre el seu idioma. Doncs no. Aquí a Bèlgica tant els walons com els flamencs tenen el mateix passaport belga. Això no vol dir que els Walons tinguin el dret a obligar als flamencs a estudiar la forana llengua francesa. De la mateixa manera que els flamencs no poden obligar als Wallons a estudiar el flamenc o neerlandès.
Jo, francament, repeteixo fermament que a Catalunya de llengua només n’hi ha d’haver una: la nostra. La llengua CATALANA. Cap més.

Fermament dic que no al castellà, llengua que s’ens ha imposat per la força i que per això (a part de moltes altres imposicions i imperialismes) no la vull parlar ni la vull llegir ni la vull aprendre ni voldria que els meus fills la aprenguéssin.

Em sorpren que a Catalunya es pensi que el castellà i el català poden conviure i que la societat catalana hagi d’esser bilingüe. Els únics que hem d’esser bilingües en aquesta situació desequilibrada som els catalans. I jo no n’estic d’acord. Per això em nego a parlar el castellà a casa meva, al meu país. I ho evitaré sempre que pugui.

Tinc amics castellans aquí a Holanda, amics del país Basc, de Madrid. Amb ells parlo el castellà. Però a casa meva, quan parlo amb gent que viu al meu país, que m’ofereix un servei, això ha de ser en català. I l’educació a Catalunya ha de ser en català. I prou.

dissabte, 03 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Esquerra exigirà que el recurs contra el decret espanyol inclogui la supressió de la 3a hora i rebutjarà el decret d'educació si no es modifica.

dissabte, 03 de febrer, 2007

 
Blogger Haters said...

Hombre, Miqui, pero es que pasa muchas veces que la realidad es tan HP que no coincide con lo que desearía uno que fuera. El español se habla en toda España mal que te pese. Y no cambiará la cosa.

La inmigración tiene muchas cosas fantásticas -- y una de ellas es que ayuda a diluir lo que muchas quisieran que fueran identidades cerradas y puras.

Buenísimo (sólo por gente como Miqui, nada tengo contra el idioma catalán) que la mayoría de los extranjeros que llegan aprenden castellano rápido y el catalán a veces sí y a veces no.

AGUR

diumenge, 04 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

El decret bàsicament demostra que l'hostilitat del PSOE amb l'Entesa és elevada, perquè aquesta ha estat la seva benvinguda al nou govern català: més castellà, llei de la dependència, una nova Loapa en la qual treballa Jordi Sevilla... Invasió de competències i carnassa per a la clientela espanyolista del PSOE.

Només esperem que l'Entesa planti cara, però això sembla difícil en aquesta legislatura marcada per l'obessió per no fer soroll i fer més 'gestió' que 'ideologia' (com si aquest sol plantejament ja no fos profundament ideològic!).

Tot plegat demostra la situació d'indefensió catastròfica en la qual continua trobant-se Catalunya després d'aquest nou estatut que, segons el PP, havia de "destruir España" i que, segons la majoria de partits catalans, és la 7ª maravella del planeta. Aquí, o hi ha una reacció civil a gran escala de la societat catalana (cosa que veig difícil en aquesta era de l'anestèsia en que ens trobem) o... el futur pinta molt complex i difícil. Però això tampoc és cap novetat. N'estem acostumats.

diumenge, 04 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

El millor i el més raonable seria que tothom sabés parlar català i castellà amb correcció.
Per tant el millor sistema seria una tercera (i si cal una quarta i una cinquena)hora de castellà pels nens que no passin un exàmen de castellà i una tercera (i si cal una quarta i una cinquena) hora de català pels nens que no passin un exàmen de català.
Així doncs proposo una modificació de la llei de la tercera hora feta pel nostre parlament (que és l´unic que té legitimament competències en educació).
Donat que el més freqüent és que alguns nens no rebin prou classes de català, no veig una llei més profitosa per Catalunya.
I és que si al govern de la Generalitat no fossin tan sòmines i tant venuts encara se´n podria treure molt de profit d´aquest decret de tercera hora de castellà. Oi haters?

diumenge, 04 de febrer, 2007

 
Blogger Haters said...

"El millor i el més raonable seria que tothom sabés parlar català i castellà amb correcció."

Amén a eso.

diumenge, 04 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Haters, amén a eso? Quines penques!!!
Els únics bilingües del meu país (Catalunya, s'entén) som els catalanoparlants. Els castellanoparlants, en la seva majoria, no fan ús del català, o sigui q no vinguis com tots els espanyolots fent-vos els entesos perquè no teniu ni idea.
I els estrangers aprenen abans el castellà a la zona a on només hi ha colons de merda q reneguen de Catalunya i porten 40 anys aquí i pobre de tu q els parlis en català!!
A Girona i l'interior, amic set-ciències, aprenen el català, perquè tothom, per sort, el parla com a propi.
Aquesta refotuda prepotència espanyolota de merda!!!

diumenge, 04 de febrer, 2007

 
Blogger Haters said...

"Els únics bilingües del meu país (Catalunya, s'entén) som els catalanoparlants. Els castellanoparlants, en la seva majoria, no fan ús del català."

Razonamiento pelín cutre. Si eres "cataloparlante" y bilingue, eres "castellanoparlante" también.

Ya que mencionas Girona... Un offtopic sobre la ciudad. Por qué siendo una ciudad bonita luego puede tener ese río, que es el más sucio y con las orillas más descuidadas que he visto en mucho tiempo? Hagan un paseo en la rivera, mare de Deu!

AGUR

dilluns, 05 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

hi ha gent que escriu aquí i extrapola les seves frustracions personals em sembla.En fi tothom és lliure de posar el que vulgui però sincerament per fer el ridicul més valdria que es quedessin calladets.Els aludits ja se'n sentiran.

El que està clar és una cosa.JO he sentit dir personalment a suda-americans i gent no vinguda de tan lluny com andalusos per exemple que ells no parlen i aprenen el català "simplemente pq no les da la gana" i a sobre ells t'exigeixen que els hi parlis en castellà!!! això es d'una poca educació, incultura i ignorància extrema.
Per tant hi ha gent que NO VOL APRENDRE CATALÀ i inculca aquesta ideologia als seus fills ja siguin estrangers com vinguts d'altres províncies espanyoles...aleshores pq he de renunciar jo al meu dret a expresar-me en la meva llengüa materna? pq he de renunciar a expresar-me com millor sé que és en català???? Si aquesta gent a mi em parlen en castellà perfecte!!! jo per sort entenc les dues llengües, però ells no poden exigir-me que els hi parli en una llengüa simplement pq ells no pretenen ni pretendran entedre'm.Per tant qui és l'intolerant aquí? qui és qui fa l'esforç per entendre i comuncar-se amb l'altre?
Jo no em crec que una persona que porta més de 40 anys a catalunya no entengui (que no dic parli) el català.JO he treballat en un ambulatori del barri de Trinitat Vella de Barcelona i m'he trobat gent (la majoria andalusa certament) en que m'han exigit que els hi parlés en castellà pq ells no entenien el català.
JO ho sento molt ( bé de fet no ho sento) però això no ho puc tolerar.
Jo en aquests casos parlo en català.No crec que hagi de renunciar pq ells siguin uns mantes a l'hora d'integrar-se en un lloc on diuen que viuen malament i se senten despalaçats quen ells MAI HAN FET RES pq això fos diferent.
En aquests barris doncs si poses una hora de castellà més a les escoles on anirem a parar!!!!!!

Que la gent ha de saber català i castellà perfecte!!! saber idiomes sempre és riquesa i jo crec que renunciar al castellà seria ilògic pq és una llengua més que es parla al mon i per tant és cultura.

Ara bé que ens imposin (des d'un govern que sembla no conèixer la realitat lingüística del nostre pais en algunes zones) una llengua doncs em sembla del tot intolerable.
S'ha de dir no a la tercera hora de castellà i més si és per imposició.

dilluns, 05 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

m.a., a tu segur que de petitet et fotia d'hòsties fins el canari, no? Sinó, no s'entén el grau de subnormalitat que desti·les.

dimarts, 06 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Amic Marc, podries fes una mica de sanejament del gamberrisme que està entrant en aquest fòrum...?

dimarts, 06 de febrer, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Neteja feta!!!!!

Per cert, ja sembla que és segur que el govern recorrerà la 3era hora del català.

dimarts, 06 de febrer, 2007

 
Blogger free30 said...

No entenc molt bé este blog. Que si Segovia o Burgos son cutres. Que si Cataluña no es España. Que si tinc que obligar a un español a saber catalá, que si tinc que obligar a un catalá a saber castellá. En Valencia sempre s'ha vist de mala educacio contestar a un castellano-parlant en valenciá, encara que l'animem a que perga la por y adeprenga. Lo mateix pasa en Galicia, on els meus amics de Vigo parlen en castella cuant estic davant, encara que yo insistisc en que parlen en gallec per anant aprenent. Esta situció a soles es dona en Cataluña (ni si quiera al Pais Vasc on ha topat en gent molt extremista). Que yo sapia, la llengua servix per a unir y comunicarse, no per a discriminar. Pero per lo que veig así, la política está per damunt de la bona educació y la convivencia.
Respecte a lo de enseñar als xiquets el castellá, me pareix fundamental. Vos agrade o no als catalanistes, la realitat es que els vostres fills viuen en España, i no saber castella no més que els donará problemes.
Asco me donen els que usen algo que es de tots y per a tots com es la llengua per a fer política.

dimecres, 07 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

free30, això que "la llengua serveix per unir i comunicar-se" és el principi pel qual a casa nostra hi ha 2 tipus de ciutadans:

- De primera, que amb el castellà ja en tenen prou, perquè els catalanoparlants s'han de passar al castellà per adreçar-se a ells si volen quedar com a "ben educats". Monolingües practicants.

- De segona, catalanoparlants que estan obligats a saber també el castellà per ser "ben educats". Bilingües forçats.

Al catalanoparlant tu li exigeixes que parli castellà. Al castellanoparlant que viu a Catalunya (o al País Valencià), en canvi, no li exigeixes res. Pot viure tan ricament com a monolingüe.

Em sembla evident que és un esquema jeràrquic i brutalment injust que ens du a l'aniquilació de la nostra llengua. El País Valencià és un lloc on aquest esquema es troba en una fase força avançada... gràcies a tots els qui pensen com tu.

dijous, 08 de febrer, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Es curiós, a tot Europa precisament és el contrari, allà està vist com un acte de mala educació viure a un país i no voler parlar-ne la llengua. Mentre els castellanoparlants no ho entenguin això estarem ben servits.

Hem de deixar de pensar que el castellà és imprescindible per viure a Catalunya. Es més, hem de lluitar per que no ho sigui.
A Bèlgica, el francès no és necessari per viure a Flandes i el Neerlandès no és necessari per viure a Walònia. Em sembla ben logic que a Catalunya la situació sigui la mateixa. I mentre visqui lluitaré per aconseguir-ho i per això jo de castellà no en parlaré mai a Catalunya. Els mal educats són els castellanoparlants que viuen a Catalunya sense voler ni entendre el català ni parlar-lo.
Crec que el castellà no hauria de ser obligatori a Catalunya. Hauria de ser com el Francès.
Igual que no és obligatori aprendre Italià a Suïssa si no vius a la part Italianoparlant.
Francament, la lògica imperialista, absolutista, franquista de que per ser Espanyols hem de parlar castellà no la entenc, no la comparteixo i m'hi nego mentre hi hagi castellanoparlants vivint a Catlunya i que es neguin a parlar el català.

diumenge, 18 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Soc català i castellano-parlant i creec que en aquest blog es generalitza de manera increible..He nascut en un sistema bilíngüe i n'estic orgulòs, tinc amics castellano-parlants i catalano-parlants, a la meva pròpia família n'hi ha d'ambos vàndols, no veig cap incombenient en que s'apliqui una tercera hora de castellà, si volem un sistema bilíngüe fem 50/50, i ja està! Els meus pares no son catalans i trobo una falta de respecte comentaris com el que diuen que "no s'integren" o "porta 40 anys i ataquen a Catalunya"...semblen acusacions de la ultra-dreta!!! estic orgullòs de ser català!! de tenir una senyera en casa...de ser del barça (llàstima lo del liverpool) i al mateix temps orgullòs de ser espanyol...integrat ¿¿??? crec que si ..el que fa falta es tolerància i respecte...això en convivència

dijous, 22 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Soy catalán y castellano-parlante, y creo que en este blog se generaliza de manera espectacular...He nacido en un sistema bilingüe y estoy orgulloso, tengo amigos castellano-parlantes y catalano-parlantes...y en mi propia familia hay gente de ambos vandos. No veo ningún incombeniente en que se aplique una tercera hora de castellano, si queremos un sistema bilingüe hagamos 50/50, ¡¡y ya está!!
Mis padres no son catalanes, y encuentro una falta de respeto comentarios como el que dicen que "no se integran" o "llevan 40 años y atacan a Cataluña"...parecen acusaciones de la ultra-derecha!! Estoy orgulloso de ser catalán!! de tener una señera en casa... de ser del Barça(lástima lo del Liverpool) y al mismo tiempo orgulloso de ser español..¿integrado?? creo que si...lo que hace falta es tolerancia y respeto...eso es convivencia

dijous, 22 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

me hace gracia el tal marc cuando dice si a los españoles nos haria gracia que por los españoles decidieran los portugueses y es que eso es otra burrada porque españa es un estado soberano y cataluña forma parte de este. Y la otra cosa que me hace gracia són los independentistas que se piensan que pueden decidir por la mayoría de los catalanes. Si mirais las elecciones el PSC es de los patidos más votados superando de lejos a partidos como ERC, los abanderados del independentismo. BASTA YA DE DECIDIR POR LOS DEMÁS, LOS INDEPENDENTISTAS NO REPRESENTAIS A LA MAYORIA ASIQUE DEJAROS DE COMPORTAR COMO TAL Y ES QUE YO HE NACIDO EN CATALUÑA Y CANSA ESTE ESTÚPIDO DEBATE CUANDO LA REALIDAD ES QUE CATALUÑA NUNCA¡¡ HA SIDO UN ESTADO SOBERANO .

dimarts, 13 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Per parts:

Cita de Miguel: "Es curiós, a tot Europa precisament és el contrari, allà està vist com un acte de mala educació viure a un país i no voler parlar-ne la llengua."

Resposta: Evidentment, si vius en Cataluña, lo normal es parlar castellá, la llengua del teu país. No entenc el teu comentari.

Cita anomim: "ens du a l'aniquilació de la nostra llengua".

Comentari:Este es el tópic catalanista que mes m'agrada. A qui voleu engañar?.Pasa't per el meu poble (Algemesi) y voras que "l'aniquilació de la llengua" a soles existis en el teu cap, hasta els moros que viuen al poble parlen valenciá.

Lo del 'País Valencià' on està? al costat de los Mundos del Yupi?
Conec prou Valencia, Ibisa, Aran y Andorra y esta clar que els seus habitants NO volen formar part dels 'Paisos Catalans'. Crec que deurieu lluitar per la independencia de Cataluña y dixar en pau a les regions que no volen independizar-se amb vosatros

dimecres, 11 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

flipo!
a vorem,estic lirant aixo i...no sab q penser!
com q catalunya no ets de espanya????????
jajajaja
per tot aixas coses tincs la feçame aq tinc
!!!!
jo soy espÑOL!AMB ñ I BASTA JA D TANTES TONTERIES!!!!!!

dimecres, 24 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy oem software, [url=http://firgonbares.net/]kaspersky work space security reviews[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] Pro 8 software you purchase
adobe software students [url=http://firgonbares.net/]buy sat nav software[/url] nero dvd burner
[url=http://firgonbares.net/]windows vista upgrade[/url] shop cs software
[url=http://firgonbares.net/]software button shop v3[/url] free nero 9 premium
winzip 12 pro [url=http://firgonbares.net/]legitimate oem software[/b]

dijous, 19 de novembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]shop front software, [url=http://sunkomutors.net/]download free windows xp home edition[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] pro cheap software free kaspersky 2009 licence key download
discount children's software [url=http://sunkomutors.net/]discount childrens software[/url] academic software san
[url=http://sunkomutors.net/]windows vista backgrounds[/url] vista ultimate oem software
[url=http://sunkomutors.net/]microsoft office home and student 2007 student discount[/url] softwares canada
cheap ms software [url=http://sunkomutors.net/]buy bulk software[/b]

dimarts, 01 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]online software resellers, [url=http://sunkomutors.net/]buy Software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] nero 7 forms and surveys with adobe acrobat 9
nero 9 stops working in vista [url=http://sunkomutors.net/]acdsee download free cracked[/url] student cheap software
[url=http://sunkomutors.net/]Mac Poser[/url] Total Price
[url=http://sunkomutors.net/]software store pictures[/url] software for shop
free adobe photoshop cs3 [url=http://sunkomutors.net/]mp3 shop software[/b]

divendres, 04 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]furniture store software, [url=http://hopresovees.net/]microsoft office 2003 student and teacher full version[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] autocad lt 97 software Studio 4 Pro Mac
discount children's software [url=http://vonmertoes.net/]microsoft office software for sale[/url] has anyone got a .msi file for adobe acrobat 9
[url=http://bariossetos.net/]where can i find free acdsee software[/url] p6 software price
[url=http://vonmertoes.net/]autocad quiz[/url] where to buy pirated software
tax office software [url=http://hopresovees.net/]windows vista upgrade[/b]

diumenge, 06 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]discount business software, [url=http://murudobaros.net/]adobe software canada[/url]
[url=http://murudobaros.net/]to buy pirated software in[/url] buy discounted software adobe photoshop cs4 extented
macromedia dreamweaver software [url=http://murudobaros.net/]adobe software for students[/url] coreldraw eps problems
[url=http://murudobaros.net/]purchasing oem software[/url] teacher discounts on software
[url=http://murudobaros.net/]best price for adobe acrobat 9[/url] software for stores
autocad quiz [url=http://murudobaros.net/]adobe creative suite 3 master collection serial[/b]

divendres, 11 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]microsoft software tools, [url=http://vonmertoes.net/]mobile software price[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] microsoft calendar filemaker pro filemaker pro example
windows vista games [url=http://hopresovees.net/]do illustrator vectors open in coreldraw software[/url] problems with adobe acrobat 9
[url=http://hopresovees.net/]physics academic software[/url] pre order software
[url=http://vonmertoes.net/]softwares to buy[/url] top rated educational software
discounted software adobe [url=http://bariossetos.net/]sell phone software[/b]

dimecres, 16 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software purchase by, [url=http://vonmertoes.net/]doctor office software[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] adobe acrobat 9 initial view not saved adobe photoshop cs3 install without cd tutorial
what is autocad [url=http://bariossetos.net/]coreldraw + 'basketball hoop'[/url] filemaker pro tutorial
[url=http://vonmertoes.net/]try before you buy software[/url] buy software downloads
[url=http://bariossetos.net/]adobe creative suite 4 design premium upgrade[/url] microsoft office 2007 enterprise german netload dlc
software prices [url=http://hopresovees.net/]coreldraw free[/b]

dimarts, 22 de desembre, 2009

 
Anonymous Anònim said...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]cheap software world, [url=http://bariossetos.net/]microsoft oem software ms office[/url]
[url=http://hopresovees.net/][/url] susan nero designing educational software
2009 Mac Retail Price [url=http://bariossetos.net/]adobe acrobat 9 free[/url] buy photoshop plugins
[url=http://hopresovees.net/]adobe web premium cs3 photoshop building twain menu items[/url] torrent nero 9 fully cracked
[url=http://bariossetos.net/]adobe photoshop cs3 activation[/url] student discount computer software
software prices [url=http://vonmertoes.net/]discounted software for non[/b]

divendres, 25 de desembre, 2009

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home