Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de desembre 30, 2006

ZP (el mentider) amb l´aigua al coll.

Aquest matí ETA ha posat una bomba a l´aeroport de Madrid i sembla que això posarà punt i final a l´alt el foc que va anunciar fa 9 mesos.

Políticament les coses se li compliquen i molt a l´amic ZP, com ja es venia dient des de feia dies, els Bascos (del sector Batasuna) no són com els catalans i amb ells els jocs de mans i les mentides no acostumen a funcionar i com ja havien dit per activa i per passiva el procés només podria acabar bé si es respectava el dret d´Euskadi de decidir lliurement el seu futur.

Es cert que amb la viloència i amb els violents no s´hauria de parlar del dret a l´autodeterminació ni de política mentre que no deixin les armes, però també és cert que a Catalunya que no hi ha volència aquest dret també se´ns nega sistemàticament i se´ns amenaça amb una invasió militar si ens intentéssim separar d´Espanya.

Per tant la conclusió és evident, els independentistes no tenim cap manera de poder veure realitzat el nostre ideal polític i això crea frustració i és una anomalia imperdonable en un sistema que es diu democràtic i de dret.

El Zapatero ha entrat ell solet a la gola de llop.El que podia servir-li com a trampolí per una majoria absoluta a les pròximes eleccions generals li pot costar la cadira de President i pot obrir la porta a un Rajoy president, ¿amb el suport de CIU?

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Perdona, com has posat el rellotge aquest??, es que no se a on s'ha de possar exactament!!

Jo tinc un bloc a blocat i no se si funciona igual que blogger.

Et deixo l'enllaç del bloc:
http://diaridejomateixa.bloc.cat/

dissabte, 30 de desembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Hola !!!!

El tema del rellotge és ben fàcil. Vas a la pàgina http://www.relojesweb.com/ tries el model que vols i et donarà un còdic que has d´insertar a la plantilla de l´index i llestos, apareix sol.

El que no sé és si a Blocat es poden posar "pijades" d´aquestes.

Salut !!

diumenge, 31 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

deixant apart temes tècnics dels blogs :) volia dir que el tema del procés de pau ja comença a feu pudor de cremat.
Això és una mica (i salvant molt les distàncies) com el procés a Israel i Palestina.Dos pobles que volen coses diferents però que tenen un lligam comú.Un d'ells no està disposat a cedir en res i l'altre no està disposat a guardar en un calaixet històric la seva carta.Per tant qui veu el final en tot això? ETA no deixarà les armes i el Govern Espanyol MAI acceptarà l'autodetermnació del Pais Basc.
Això evidentment Marc crea frustració.
Jo com a independentista m'agradaria veure algun dia les meves aspiracions nacionals realitzades però ja es veu que els espanyols no ens deixaran escapar ni a nosaltres ni als bascos.
El motiu és (deixant de banda l'econòmic que és el que potser pesa més)que un espanyol en la seva petita "cocotera" que només mira al front i no hi veu pels costats, no enten que un català o un basc no s'identifiqui amb la bandera espanyola, amb els toros i les sevillanes o amb la monarquia.I dic espanyols que viuen a Madrid, a Sevilla, Corunya, San Sebastià, o Barcelona.Hi ha molta gent que no enten pq no ens podem sentir espanyols.
Si fem una barreja d'aquesta dos motius, econòmic i "emocional" i hi sumem el fet que la Constitució no ho permet, mai en concediran la autodeterminació.O el dret a decidir!!!!
Amb el tema basc, el Zapatero va veure una bona opotunitat política, però sense fer gestos de concessió ETA no deixara d'actuar.No podem tota la culpa als terroristes.
S'ha de mirar les dues bandes.
Dos no es barallen si un no vol.

diumenge, 31 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ZP s'ha anat confirmant com el gran 'triler' que ven fum i l'estratègia del qual, simplement, consisteix en anar enganyant tothom i, sobretot, guanyar temps per crear un miratge col·lectiu que li permeti millorar resultats a les pròximes eleccions. Això és tot. Crec que no hi ha gaire cosa més.

Amb els bascos, és clar, la cosa és més difícil que amb els catalans. Hi ha 2 temes on podia haver guanyat petites batalles (apropament de presos i legalització de Batasuna), però sembla que el govern espanyol no ha donat ni un sol pas al respecte... Resultat: ETA (que són uns primats, no ho oblidem) torna a actuar.

El conflicte polític basc inclou, al final, aspectes inasumibles per a qualsevol govern espanyol i francés (autodeterminació, territorialitat), però, abans d'això, hi ha una fase prèvia on es podria desactivar la violència a canvi d'alguns gestos... però sembla que ZP no està ni tan sols gaire disposat a això. O potser sí, però amb uns mètodes tan lents i tan prestidigitadors que la corda es pot trencar en qualsevol moment (com ara). Potser la recompondran, però, en qualsevol cas, crec que la gran meta de ZP no és resoldre el conflicte basc (un conflicte polític, de xoc de nacions, no pas un conflicte policial o d'ordre públic) sinó guanyar les pròximes eleccions.

El drama és que l'alternativa a ZP, és a dir, Rajoy, encara és molt més bèstia i molt més analfabeta... El paper del PP en tot això ha estat d'una indignitat absoluta.

diumenge, 31 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Al Zapatero, trilero, ja se li veu massa el plumero.
Seria irònic que a les pròximes eleccions guanyés per pocs vots i CiU li donés el gobern al Rajoy, però coses més rares passen.
El problema es que PSOE i PP són el mateix i fan les mateixes polítiques. Sembla que juguin al poli bo i al poli dolent. I els catalans al mig rebent osties.

dilluns, 01 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

El ZP va començar amb tots els partits menys el PP a favor seu i disposats a fer-li costat incondicionalment ja que sabien que l´alternativa del PP era encara pitjor, però en 3 anys els i ha clavat alguna punyalada a tots i cada un i s´ha gunayat moltes enemistats, la llista és llarga:

ERC- Li van donar suport incondicional a canvi que respectés la voluntat del poble de Catalunya i no ho va complir, ara estan molt més distanciats.

CIU- Van aprovar un estatut de 3era regional a canvi que el ZP assegurés que el Mas fos president de la Generalitat si guanyava les eleccions. No ho ha complert.

PNV-EA- Es va carregar a les primeres de canvi el "pla ibarretxe" que venia recolzat per la majoria absoluta del Parlament d´euskadi.

IU-ICV- La llei més important de la legislatura per aquest partit (memoria històrica), el ZP l´ha descafeinat de tal manera, que ja han anunciat que deixen de donar "suport estable" al govern.

El ZP i les seves mentides s´han quedat sols i només els salva el fet que el PP és més feixista i més de dretes que mai i cap d´aquests partits li poden donar suport. Bé, la Unió de Duran Lleida que mana a Madrid, ho pot fer tranquilament.

dilluns, 01 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

en clau espanhola crec que ens convé més que el PP guanyi les eleccions o sigui el més votat.
Amb el soport de CiU, PNB, el Canaris.
A canvi d'algun plat de mongetes per omplir el cove.

El PSOE te el mateix model econòmic i nacional d'espanya que el PP per tant es millor que espanya mostri clarament com vol ser com fa el PP que no amb falses il.lusions com fa el gran mentider.

Jo crec en quant "pitjor millor" la única manera +- viable per la independència seria que el lendakari o el president de la gencat promoguessin un referèndum il.legal que acceptes la UE o la ONU.
Legalment no hi ha cap via necessitaries 2/3 de votants espanyols en varis votacions i el vist i plau del cap d'estat i de l'exèrcit. Que es com dir que es totalment impossible avui i demà.


Ja no es temps de revolucions amb les armes però això tb significa que dins la UE espanya tindria molt difícil treure els tanks al carrer i començar a empresonar persones per pensaments polítics.

Una cosa es fotre a la presó a un etarra però fotre-hi un lendakari és més difícil es molt probable que els medis europeus-civilitzats tracterien espanya com una monarkia mitjaval.

Necessitem lendakaris amb visió de futur i disposats a anar a la pressió si cal.

dilluns, 01 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

VISCA ESPANYA, VISCA EL POBLE ESPANYOL I VISCA ZAPATERO.

dimecres, 17 de gener, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home