Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de desembre 17, 2006

Carregar-se a ERC .

Llegint comentaris diversos a fòrums independentistes diversos, sembla que l´esport de moda és intentar carregar-se a ERC, dir que ja no són independentistes, que son uns botiflers, que sempre es baixen els pantalons davant del Montilla, que han fet president a un Espanyolista...

Segurament algunes d’aquestes crítiques son fonamentades ja que ERC com tots els partits polítics comets errors, ara, penso que si des de l´independentisme (no parlo dels Convergents que ara van de sobiranistes) es comença un pim-pam-pum (amb molta mala llet per cert) i amb ganes d’enfonsar a ERC, s’haurien de tenir amb compte diversos factors:

- Els vots que pugui perdre ERC on aniran a parar? Aniran a parar a alguna alternativa independentista o se´ls repartiran entre els partits de sempre? La CUP a hores d´ara no sé pas si estan prou madures per poder aglutinar el vot sobiranista descontent.

- En aquest sentit, cal aprendre del que ja va passar a la dècada dels 80, principis dels 90 quan una ERC quasi enfonsada (5 diputats i menys del 5% dels vots) no va suposar el naixement d´una alternativa independentista potent i que arribés al gruix de la societat catalana.

- Si des de l´independentisme s´ajuda a fer recular ERC i ningú agafa el seu relleu, som conscients que l’entorn mediàtic sobiranista tornarà a ser un desert tal i com era habitual abans de la “gran pujada” d´ERC. No ens enganyem, gent com l´Hector Lopez Bofill, el Vicor Alexander, el Joel Joan (en la seva versió política), l´Oriol Junqueres... i tota la producció literària i d’opinió que gent com ells factura, tornaran a desaparèixer de l’espai públic català i tot tornarà a ser a mans de la sociovergència.

- Apareixerien plataformes com :
SOBIRANIA I PROGRÉS
o la PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR
si l´independentisma tornés a ser testimonial a Catalunya a nivell parlamentari ?

Per tant, demanaria una mica de reflexió abans de començar una “guerra oberta” contra ERC des de l´independentisme si abans no hi ha una alternativa sòlida que pugui agafar el seu relleu d’una manera seriosa i efectiva.

Dit això, m´agaradria felicitar les CUP perquè em sembla que a nivell local estan fent una feina impressionant i potser d’aquí uns anys podran ser el segon partit parlamentari independentista.

14 Comments:

Blogger Dessmond said...

No hi ha hagut cap fet comparable a donar la presidencia del govern de Catalunya a una formació d'obediència espanyola. Sembla mentida que encara s'hagi de recordar una cosa tan elemental com aquesta.
Si l'independentisme ha de servir per això, millor que siguem nacionalistes descafeïnats.

dilluns, 18 de desembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No tan sols hi ha fets comparables amb que ERC hagi fet president al Montilla sinó que ni ha hagut de molt més greus i preocupants pel futur de Catalunya en l´últim any i protagonitzats per la força política amb que tu simpatitzes.

D´aquí 4 anys hi haurà noves eleccions i la gent podrà decidir si el Montilla ho ha fet bé o malament i obrarà en consequencia.

Ara, d´aquí a 4 anys no farem pas un nou estatut i ens haurem d´empassar la presa de pèl de la Moncloa durant una generació sencera.

Una generació que haurà de veure com els nostres dineres son recapatats per Madrid, que haurà de veure com el Prat es gestionat per Madrid, que haurà de veure com les competencies en educació son compartides amb Madrid i per tant ens poden imposar la 3era hora de català, que haurà de veure com els nostres esportistes només poden competir amb Espanya...

Això comparat amb el Montilla president és infinitament més greu.

Ara, sembla que hi hagi molts catalans que estiguin encegats amb que el Mas no es president i que no s´han adonat de qui ha deixat Catalunya a una passa del precipci i amb el mateix reconeixement nacional que l´Aragò o les Canaries.

dilluns, 18 de desembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Evidenment volia dir la 3era hora de castellà :-)

dilluns, 18 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

que ningú es descuidi tampoc que puigarcos i carod haguessin dit que si al estatut si no hagues intervingut carretero, per tan CIU va aprofitar l'avinentessa per colar un gol a esquerra... que ningú s'enganyi la independencia la defensa la gent, no els polítics!per tan jo prefereixo un botifler exclusivament català que no un andalus i a sobre el seu primer convidat el sr. d'extremadura que tants anys a insultat catalunya vull un govern nacionalista CIU*ERC i fins que no ho entenguin votare indistintament ara els 4 propers anys toca CIU illavors ja veurem, però fer mntila president es molt greu.

dilluns, 18 de desembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

usuario anónimo- Una mentida mil vegades repetida no es converteix en veritat. Ho dic pq des de que es va fer públic el pacte MAS-ZP, ERC va deixar molt clar que en cap cas podrien votar favorablament a aquest acord i la postura de la "cúpula" va ser el vot NUL, en cap cas el SI.

És molt trist que quan es juga una cosa tan important pel País com un estatut que es negociia una vegada per generació CIU busqui marcar un gol a ERC i no aconseguir el millor per Catalunya.

Ara, vist en perspectiva a CIU algú s´huaria de retirar o suicidar-se politicament pq van pactar un estatut de merda per Catalunya a canvi de guanyar 2 tristos diputats i seguir a la oposició. I aixó que hi havia gent que deia que el Mas havia fet una jugada mestre amb el pacte...

I sobre les teves predileccions entre andalusos i botiflers... deu ni do... coneixes a la gent de "els altres andalusoso", defensen l´autodeterminació, l´independéncia de Catalunya... igualets que la gent de Unió que son tots nascuts a Catalunya.

dilluns, 18 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

La política és molt més que la independència. És crear riquesa i repartir-la bé. És fer creixer la catalanitat i assegurar que serem aquí el segle que ve.

La independència és per a part del nacionalisme el que la revolució per al comunisme... un objectiu pel que sacrificar-ho tot mentre no arriba la victòria final que no arriba mai.

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

dimarts, 19 de desembre, 2006

 
Blogger Henry The VIII said...

Jo del teu post veig que parles molt de vots, que on aniran a parar si no es vota ERC...

O sigui, com que ara per ara no hi ha cap partit potable et sap greu que no siguem conndescendents amb ERC i que els critiquin independentistes.

Amic, hi ha gent que els hi interessa més una idea o un país més que les sigles dels partits que després teòricament diuen defensar-les.

És obvi que ERC actualment és el tonto útil del PSOE a Catalunya. I dir això és un fet. No és estar a favor o en contra de res. O d'altres partits. Algun dia ja en sorgirà algun que valgui la pena. Però de mentres no callarem perquè com deia Manuel de Pedrolo (deLacosteportounpolo) cal protestar encara que no serveixi de res.

Salutacions a tots!

dimecres, 20 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ERC va apostar el 2003 per un canvi radical, un canvi a on es vol integrar la gent d'esquerres no nacionalistes cap al sobiranisme, ERC ha volgut apliar el catalanisme cap sectors que abans hi eren molt reticents. Qui no s'hen recorda del Pasqual Maragall Alcalde de Barcelona en les olimpiades del 92 que deia que ficar la senyera al balcó era provincià i que el catalanisme era de petit burgés. Ara en canvi l'han fotut fora perquè va deixar aprovar un estatut al parlament tan sobiraniste que ni ERC s´ho hagués pogut imaginar mai. Llastima que en Mas s´ho va vendre a Madrid a canvi de res.
ERC ara en el 2006, ha tingut que continuar el que va començar el 2003, i aixó no vol dir pas que potser no hi ha res a fer amb aquesta via. No es pas fàcil, jo no ho tinc gaire clar, però respecto la decisió valenta d´en Carod i Puigcercós.
Si CiU continua atacant a ERC de la forma que ho fa i els independentistes extraparlamentaris tambè si hi sumen amb la mateixa contundencia, al final potser que si que ajudaran al PSOE i al PP de fracmentar la societat catalana entre catalans de debó i els espanyols. En aquest escenari el independentisme patiria una deballada molt gran i nomès seria el braç radical del nacionalistes moderats que la farien servir quan els hi convingui.
Manel
Des de l'Exili
http://blocs.mesvilaweb.cat/mba

dimecres, 20 de desembre, 2006

 
Blogger Joan Arnera said...

Benvolgut Marc
Potser la qüestió està en mesurar el to de les crítiques a ERC, però aquestes crítiques s'han de fer, perquè si alguns hem votat Esquerra ho hem fet pels seus objectius polítics. Si el partir es desentén (sembla desentendre's) de part d'aquests objectius, és lícit de criticar-ne la cúpula dirigent (cosa que fan també molts militants), fins i tot de criticar-la amb duresa. El seu comportament ara mateix és més aviat lamentable.
Ara bé, tampoc no val (com fa molta gent) allò de dir "això amb Convergència no passava" i tota aques mandanga. Perquè CiU ha estat 23 anys carregant-se el país a base de renúncies, acovardament i conservadorisme petitburgès de baixa volada. I ERC, de moment (i malgrat tots els montilles), només en porta tres d'anys, i encara sense ni molt menys el poder que va obtenir (i que va desaprofitar, que va menysprear) CiU).
Al Cèsar, doncs, el què és del Cèsar. Crítiques a ERC, totes. Però amb els peus a terra i sabent que, tal i com efectivament dius, ara mateix no hi ha cap partit que ni tan sols s'acosti a les seves aspiracions sobiranistes. Almenys de moment.

dimecres, 20 de desembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Henry The VIII-Jo no dic que no es pugui criticar a ERC ni que no sigui legítim intentar que perdi molts vots. Només demano reflexió per saber veure on aniran aquests vots i qui s´aprofitarà de la carniceria que cert món independentista fa contra ERC.

Manel- Penso exactament com tu. L´aposta d´ERC és molt arriscada però se´ls i ha de donar un vot de confiança. No podem oblidar que va ser gràcies a ERC que es va fer l´estatut del 30-S que era un pas molt important cap a la plena sobirania de Catalunya.

Joan Arnera- La crítica s´ha de fer sempre et dono tota la raò. Ara, és important tb veure quines alternatives hi ha.

M´explico, pq creus que ERC va perdre vots a les darreres eleccions?? Pq va ser massa poc independentista o pq va donar imatge de ser un partit inmadur, de trixera, eixalabrat...

Coneixent els catalans em sembla que va ser més la segona opció que la 1era, per tant si ERC apreta massa amb l´independentisme perdrà un munt de vots.

I sobre CIU, totalment d´acord. Es bastant patetic que ara es presentin com els nous Maulets quan tots sabem de quin peu calçen.

Salut !!!

dimecres, 20 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Doncs jo, personalment, tinc ganes de carregar-me ERC.
Els vaig votar i vist després el que han fet me´n penedeixo de tot cor. No ho tornaré a fer mai més. Els de CiU ja donaves per fet que es venien, però almenys ho sabien fer amb un cert estil. Els d´ERC es venen igual (els vaig votar perque se suposava que tenien més consciència nacional i al final ha resultat ser tot façana) però se´ls veu més el llautó.
Entenc que tu tens interessos a ERC i no ho veus o no ho vols veure, però la gent que no cobra del cuento no crec que es calli la boca.
Qué a on aniran els vots? Probablement a l´abstenció. Total, per fer el que fan els nostres partits nacionalistes (ai,no! que esquerra ja no ho és de nacionalista!) millor que s´enfonsin i dins d´un temps ja sortirà una opció valida. No hi ha pressa, estem esperant des de 1714.

dissabte, 23 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No em pensava que la gent estigués taaaant decepcionada i enfadada pq Esquerra hagi volgut repetir el Tripartit: és a dir una coalició catalanista i d'esquerres. Obviament CIU i el regionalisme de pà sucat amb oli, el seu vendre's per quatre xavos i el seu fer la pilota a la dreta espanyola més rancia és molt millor!

Em sap greu dir-ho però veig k tanta decepció es deu a que molts nacionalistes havien sacralitzat a ERC com la fusió de tots els bens mundials i ara que han pres una decisió que no els agrada ve la rabia, els plors i el desencant. No patiu, d'aki quatre anys tornareu a votar a ERC (vistes les alternatives..)
No tot és blanc o negre, hi ha matisos, i a la política també, bretols!

diumenge, 24 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ERC va a moderar su discurso. Un partido político con representación parlamentaria tiene que dar una imagen más seria. Con el tiempo su objetivo será influir en la política de Estado porque la ambición de los políticos no tiene fin. Cuando controlen sin problemas su región (ya lo hacen)querran influir en la política de su país. Es lógico.

dijous, 28 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

3 coses:
- tu no saps ni el que vols
- Franscesc Macià era creador d'esquerra.
- CIU no es anti-republicana, Esquerrra es republicana anti-monarquica anti-borbonica.

Aclara't noi!

diumenge, 21 de gener, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home