Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de novembre 16, 2006

"ERC no és independentista"

Des que ERC es va decidir a fer president del Montilla, moltes són les opinions que diuen que ERC ja no és un partit independentista.

Bé, és una teoria com una altre que pot tenir qui la defensi i qui i estigui en contra, el que no aconsegueixo entendre és perquè aquesta teoria no es fa en el sentit invers i ningú afirma (sense risc de fer els ridícul), que el PSC o ICV han passat a ser independentistes pel fet quan han posat el Carod com a segona autoritat de Catalunya.

A mi sempre m´ha semblat que dins l´independentisme hi ha un pèl massa de purisme que ens fa barallar més del compte en coses que el unionistes Espanyols, el federalistes o el “nacionalistes” ja donen per suposades q que par tant no perden gens de força justificant-les i es poden centrar més ens els seus objectius finals.

I que consti que no estic evitant que es pugui criticar a ERC fer l´Entesa ja que entenc que hi pugui haver gent decebuda amb el pacte, però el que si que ja em sembla més demencial és que es pugui afirmar amb tanta rotunditat que ERC ja no és independentista i que s’ha convertit amb el mateix que CIU però d’esquerres.

En política per arribar a algun objectiu, s’acostuma a haver de compartir llit amb extranyes companyies i més si la fita és tan complicada i trencadora com demanar (en contra de totes les lleis Espanyoles i Europees) d’independència de la nostre nació.

Jo més que posar-me massa nerviós pel pacte en si entre ERC i PSC, em posaria més nerviós si acaba fracassant l’estratègia d´ERC de prendre vots als socialistes i fer-se la força hegemònica de l’esquerra ja que si això passés, no se pas si a Catalunya hi hauria ni força, ni ganes ni capacitat ni diners, d’engegar alguna altre iniciativa (ja sigui política o social) que pugui englobar al seu voltant a un sector important de la societat i que tingui l´independència com a objectiu.

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Estic decebut per l'Entesa, sempre he defensat a ERC, però ara m'ha fallat. NO es tracta de puritanisme, es tracta de principis i estratègia electoral.

Principis, perquè han estat traïts fent a una persona com en Montilla president de Catalunya, una persona que és un españolista reconegut, nega els drets histórics de catalunya i per ell som una comunitat autonoma més com Murcia.

Estrategia electoral, tu molt bé ho has dit, es tracta de robar vots al PSC. Crec que fent en Montilla president l'han cagat, ara el PSC estava tocat. Crec que ERC havia d'estar a la oposició i ja et dic jo que el PSC encara que no entrés al govern donaria suports puntuals a en MAS un cop que no pot governar, per tant s'avia d'investir en MAs president. I mentenir-nos a la oposició per criticar l'Estatut i les seves mancances i d'aquí 4 anys tindriem la legitimitat de poder ser alternativa de govern. Fen en Montilla president lo que fem es ser la crosa del catalanisme del PSC, però molts independentistes com jo i molts que conce, apartir d'ara pleguem, i amb la mà al cor. El meu vot fidel l'han perdut, ara em queda el vot en blanc o un altre partit independentista que posi el país per sobre estratègies electorals.

dijous, 16 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord.

A més, això de "l’estratègia d´ERC de prendre vots als socialistes" potser que ens ho fem mirar, eh? Perquè a aquestes darreres eleccions qui més vots li ha pres al PSC són els siudadanus. I no em veig jo a un dels meus veïns de Cornellà canviant el vot del PSC a ERC... "ni kharto bino".

dijous, 23 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Marc, ningu diu que amb el pacte del tripartit 2 ICV i PSC poasen a ser independentistes, perque la gent no es tonta. Marc en serio,tu has sentit dir a MOntilla que no es moment de politiques socials si no que ara s'han de fer politiques identitaries i desenvolupar l'estatut com a pas previa a una estat federal?
Apa que has de escriure cada cosa per justificar.ho que desprès te'n penediras....
Berta

dijous, 23 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Caracremada- La sociovergencia tb era la opciò que em deia el meu cor però el cap no està en la mateixa línea ja que :

- No hi hauria ni un sol mitjà català que critiqués el govern.

-CIU i PSC sumaran "sempre" majoria absoluta i per tant es podrien perpetuar al poder.

- Deixerien Catalunya com un solar, camps de golf, MAT,4 art cinturó...

No crec sincerament que per Catalunya fos suportable.

Anònim- Jo penso que més que robar vots al PSC (que també), ERC a demostrat a CIU que només governaran amb ells si és per fer un pas de GEGANT en l´autogovern, per fer governs que només governin, ERC ja ha demostrat que prefereix pactar amb les esquerres i jo hi estic conforme.

Berta- Doncs si la gent no es tonta, que no digui que ERC ja no és independentista pq és exactament el mateix raonament. Estic conveçut que el discurs de demà del Carod tampoc agradarà al 100% als socialistes.

Suposo que és la gràcia o la targèdia dels governs de coalició. Per cert, CIU hauria d´anar apuntant la fòrmula dels governs de coalició o es passarà el que queda de segle a la oposició.

divendres, 24 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Estic conveçut que el discurs de demà del Carod tampoc agradarà al 100% als socialistes.

Marc els va encantar. De fet va ser un massatge a Montilla i una agresiuo fins i tot personal a Artur Mas....
Defensa l'indefensable Marc, pero fins i tot tu veus que ER s'ha entregat sense condicions als socialistes per putejar electoralment CiU....
Berta

diumenge, 26 de novembre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home