Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, d’octubre 28, 2006

Anem pel bon camí

L´ espanyolissim CIS, publica regularment enquestes sociopolítiques sobre el que pensem els catalans i catalanes i una de les preguntes més mítiques que fan i que té més ressó als mitjans de comunicació és : Amb quina d'aquestes frases s´identifica més, vostè?

Només cal fer una comparativa amb les darreres respostes (octubre del 2006) amb les del maig de 1998 per veure que poc a poc, el catalanisme està guanyant la batalla i que per tant la nostre llibertat és cada dia més aprop.

Anem al tema :

1) L´any 99, el grup de gent que es considerva només Espanyola o més Espanyola que Catalana, aglutinava a un 17´6 % de la societat mentre que actualment, aquesta xifra ha baixat fins a un 12%.

2) L´any 98, els qui deien sentir-se més Catalans que Espanyols o únicament Catalans, representaven a un 35% dels enquestats i per contra, en la darrera consulta, aquest percentatge va aumentar fins a un espectacular 45%. També és remarcable, que ja hi ha més d´un 17% de la gent que diu que ella només és catalana quan fa 7 anys només era un 11%.

3) El gruix de la societat però, diu que se sent tan Espanyola com Catalana i aquest percentage és bastant invariable amb el temps i es mou al voltant de 40% de la gent.

4) Ja sé que és arriscat fer la comparació, però si extrapolessim aquests resultats a un possible referèndum d´independència, sembla clar que la opció sobiranista sortiria amb avantatge i que la clau del resultat, seria convènçer a aquest 40 % de gent que es situa al centre del “conflicte” entre Catalunya i Espanya.

No cal oblidar a més, que aquestes dades les fa una empresa Espanyola i que per tant, no crec que l´interessi massa inflar els resultats que beneficiin al nostre bàndol si de cas tot al contrari.

Tot està per fer, tot és possible i el futur comença al dia 1.

3 Comments:

Blogger Haters said...

Hombre, es que el adoctrinamiento va calando.

Curiosidad: Cada vez que hay un pacto de gobierno entre nacionalistas y no nacionalistas en algún sitio, la Consejería de Educación siempre se la pide el partido nacionalista.

Será casualitat.

dissabte, 28 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Aquesta teoria de l´adoctrinament és una mica llastimosa i sense cap fonament.

Digues un sol cas o fet que coneguis on demostri que a les escoles catalanes s´adoctrina a favor del nacionalisme i que no passi a l´inrevés a les escoles de Toledo o Jaen.

No conec altres casos però en el casa català des de el departament d´educació (ERC) s´ha fet una feina magnífia i bona falta que fa.

dissabte, 28 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No és a Catalunya on es porten classes senceres de nens a veure obres teatrals on es ridiculitzen i dimonitzen els habitants d'un altre indret (això va passar, com sabreu, fa uns mesos a Andalusia, en una versió teatral d''El mag d'Oz' amb diners públics on la bruixa era catalana i els catalans en general eren éssers perversos i diabòlics; per cert, ni ho han retirat ni han demanat disculpes)

diumenge, 29 d’octubre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home