Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, d’octubre 21, 2006

ERC pujarà


No, no ho dic com a una simple voluntat personal sinó que he estat fent números i he arribat a la següents conclusions:

- Els partits únicament catalans, quasi sempre treuen millors resultats a les eleccions al nostre Parlament que a les “generals”, en l´últim cicle electoral, l´única formació que va trencar aquesta dinámica va ser ERC que va treure 90.000 vots més a les Espanyoles que a les catalanes. Per contra ICV i CIU van perdre 10.000 vots i 200.000 respectivament a les eleccions a “las cortes”.

- Per tant, l´únic partit “català” que té marge per perdre vots respecte les darreres eleccions Espanyoles i mantenir o inclús millorar els resultats és ERC ja que tant CIU com ICV es veuen obligats a superar el nombre de vots que van obtenir (amb una participació record) per no perdre pes al parlament ade Catalunya.

- Si tenim amb compte que la útima vegada que la gent va anar a votar (europees al marge), ERC va treure el seu récord històric de vots i que la gent tampoc tendeix a canviar en massa el que vota (i més veient les alterantives), no és de bojos pensar que tot i que potser ERC perdi algun dels 650.000 vots de les Espanyoles, pugui superar els 545.000 que va treure a les catalanes.

- Apuntar per últim, que segons les enquestes, la participació l´1 de novembre serà molt baixa i per tant, amb un nombre de vots similars a les eleccions de fa 3 anys, el resultats en escons seran millors i per tant la meva aposta és que ERC treurà més dels 23 diputats que té actualment.

Aquest és el meu pronòstic realitzat per lògica pura i que contradiu a totes les enquestes. A veure qui té la raó el proper dia 1 a la nit.

Jo aposta per mi.

15 Comments:

Anonymous Anònim said...

Marc, aquest "pulsómetro" de la SER que has penjat, de quan és? De fa tres anys? Perquè no el trobo molt marcià: PSC, molt per sobre de CiU? A més, l'últim sondeig de la SER deia que ERC anava cap als 23-24 escons... És del 2003?

dissabte, 21 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No, no és d´aquest any l´enquesta de la SER. Certament dona uns resultats diferents que les altres enquestes però aixó mai se sap.

A mi em sembla que les enquestes es fan més amb "sentit comú" que no pas amb objectivitat.

Si hi ha chup chup que gunaya CIU, totes s´apunten al carro suposo que per no fer el ridícul i quedar molt distenciades de la resta d´empreses de sondejos.

dissabte, 21 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ERC ha esdevingut una sucursal del PSC del mateix pal que ICV, ja que votar ERC equival a fer president a PP Montilla. Tan per tan sabates grosses i més val votar per l'original i fugir de sucursalistes.

dissabte, 21 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

De tan sucursal que ERC és del PSC els van expulsar del govern per no accepatar una traicó que farà mal a Catalunya durant mínim 25 anys.

Potser el triparti ha fet coses malament (no tantes com es diuen), però un mal govern dura 4 anys, en canvi el nefast pacte de l´estatut ens lliga a Espanya i perpetua l´expoli fiscal durant una generació.

diumenge, 22 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Enhorabona per la deducció, trobo que no està poc raonada, però tot i així, no sé si acabo de veure-ho clar, això que dius. De la mateixa manera que no acabo de veure clara la deriva de la mateixa ERC. Si Esquerra puja i això acaba essent positiu pel país, fantàstic. Si acaba essent un canvi de cromos, malament rai.

Salut!

diumenge, 22 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Espero que tinguis raó, Marc. Jo prefereixo no picar tant amunt i em conformaria amb que ERC mantingués els 23 escons actuals. Donat el paisatge mediàtic actual i les ganes que els tenen certs sectors del poder, consolidar aquests 23 escons ja seria un triomf.

dilluns, 23 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Ja que el Jordi parla del paissatge mediàtic actual, algú de vosaltres és lector del PUNT??

A mi personalment aquest diari cada dia em desconcerta més, no se pas en quina direcció neda.

Durant gran part del temps, sembla que la seva linea editorial sigui propera a l´independentisma i a ERC, però quan arriba l´hora de la veritat (eleccions, referendum de l´estatut...) silencien d´una manera espectacular les opinions de l´Esquerra Nacional.

No ho se.. em sembla que per llegir el que s´ha de llegir, deixaré de comprar cap diari.

dilluns, 23 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Sóc simpatitzant d'ERC tot i no seguir la seva línea política de vegades. Tant de bo m'equivoqui, però ERC baixarà. Molt? No ho sé, però quelcom significatiu. Dins Esquerra hi ha vàries corrents, i n'hi ha dues que fa temps han topat malgrat facin esforços per tapar-ho (sectors Carod vs. Puigcercós). Jo no he anat a votar els dos últims comicis per depriments. José Montilla i Oléé, no m'agradaria com a president i menys els nens macos de CiU. Però estar clar que s'ha de veure tot com és i aquí tothom s'apunta a mamar de la vaca que paguem tots. M'agradat l'argumentació que fas en el teu blog, tot i així crec que hi haurà una re-edició del tripartit clar o amagat amb una baixada en nombre de vots suficients per seguir alimentant les corrents internes d'ERC fins que torni a fer un pet.

dilluns, 23 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No crec pas que ERC peti, ja és un partit prou madur com per no caure en errors del passat.

dilluns, 23 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Bruno, potser a ERC hi ha corrents interns, però no crec que siguin més distants que els que hi ha a qualsevol altre partit (montillistes i maragallians al PSC, convergents i unionistes a CiU, eco-esquerrans i post-comunistes a ICV...; crec que en aquests les distàncies poden ser molt més sagnants que les d'ERC)

No crec que el problema sigui aquest. El gran problema d'ERC és la seva falta d'espai mediàtic propi i l'hostilitat que desperten en els mitjans importants. Tots els seus errors es magnifiquen sistemàticament, els encerts es minimitzen, les anècdotes es converteixen en tragèdies... I així és molt dur treballar i pretendre créixer.

Tot i així, crec que ERC té un vot més consolidat del que els grans mitjans diuen, i és, a més, un dels partits més implantats i atractius de cara al vot jove. Podria ser que aquest cop perdessin algun escó (confio en que no), però no crec que sofreixin el daltabaix que fa uns mesos alguns diaris pronosticaven tan cofois.

Marc, compro El Punt sobretot el diumenge (el suplement 'Presència' em sembla més digne i amb més contingut que la majoria de dominicals), i diria que en general han tingut una tendència ideològica diguem-me d''esquerra nacional'... Darrerament no m'he fixat molt en el que dius. Ja hi pensaré quan me'l torni a comprar.

D'altra banda, jo sóc gran consumidor de diaris i me'ls compro encara que no comparteixi la seva línia (això sí, tinc vedats ABC, La Razón, El Mundo i coses així per al bé del meu equilibri coronari). Vull dir que crec que és bo consumir informació i després treure'n conclusions; no defensaré mai la posició de no comprar mai cap diari. Internet? Sí, però com a complement.

dimarts, 24 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

D'on ha sortit aquesta gràfica?? ni al Toni Soler al 'Polònia' li hagués sortir més rodó... Sigui com sigui, cal que tinguem Govern d'esquerres.

dijous, 26 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Hola, sólo decirle que gracias a gente como usted tiene razón de ser mi blog. keep on working

divendres, 27 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ERC no pujarà perquè parteixes de premises que no són certes... em temo que una part de l'electorat d'ERC es passarà a CiU o s'abstindrà.

diumenge, 29 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

aquestes premises ja estan calculades. Jo no dic que ERC repeteixi els 650.000 vots de les generals.

Dic que en pot perdre però que tot i així pot superar els resultats del 2003.

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

M'agradaria pensar que el 1-N anirà bé per a ERC i no baixarà gaire. Estic força d'acord amb tot el que dius, però em preocupa aquest cert desànim que plana en molts votants joves d'Esquerra. Realment, en aquests tres anys, ERC ha perdut molta de la innocència que tenia, pròpia de partit bàsicament municipalista. Però la història continua, malgrat ni Mas ni Montilla siguin cap meravella.
Jo també estic per la reedició del Tripartit. Millor que la punyetera filosofia burgesa "del peix al cove" segur que és.

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home