Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de novembre 05, 2006

Montilla president, Catalunya ...


Ho haig de reconèixer, en aquests moments estic com un pop en un garatge, molt i molt descol·locat.

ERC farà president al Montilla, un personatge gris, que quasi no sap parlar català i que representa els sectors més Espanyolistes del PSC.

La veritat és que l’alternativa no era massa millor amb un Mas que va fer durant la campanya propostes més dretanes que el PP i que va insultar i menystenir ERC i la seva gent.

Penso sincerament, que la gent de CIU (al igual que ERC però des de la oposició que és més dur), haurà de fer una reflexió sobre polítiques i sobre i els personatges que els representen ja que no és normal que ningú vulgui pactar amb ells i menys quan han guanyat les eleccions amb diferència.

Ara toca reflexionar, veure com es reparteix el poder dins del govern (de moment la cosa comença malament ja que en Carod no serà conseller en cap), la dependència del PSC del PSOE i observar amb deteniment les polítiques en matèria “nacional” que s’impulsen.

31 Comments:

Anonymous Anònim said...

Un dia trist per Catalunya!!! Malauradament molts ja ho deiem que votar Carod equivalia a fer Montilla president.

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

montilla president, Catalunya independent! o feta papilla!!! que això és molt més probable.
ERC torna a posar com a president del nostre govern, la Generalitat, un espanyolista, babau i amb cara de conill fastigós.
Sou uns botiflers! Ja veurem a canvi de que es fa el tripartit. Els socialistes dirigits directament des d'ecspanya i ERC subordinada i els altres sempre fan el que digui el PSC.
Anem de puta mare amb aquests polítics i a sobre els feixistes ciutadans al parlament tocaran els collons amb el que puguin.

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

... Catalunya a prendre vent!

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Com ja he dit, jo no veig el pacte gens clar.

Ara, com ja va passar amb la negociació de l´estatut (on ni el Maragall volia acceptar el pacte Mas-ZP), el PSC mira menys a Madrid que no pas CIU.

El Montilla s´ha passat pel forro la voluntat del ZP mentre que el Mas va apostar per la sociovergencia per tenir ministres a Madrid i per acabar de complir el full de ruta del pacte entre el Mas i el Zapatero.

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El PSC ha demostrado que es mas independiente de Madrid que algunos que van por la vida de salvadores de la patria.

Que bien un gobierno de izquierdas.

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Usted creo que se equivoca. El PSC va por libre. Y ERC no se siente ligado a sus principios. Me temo que este es un asunto de poder, lamento que no se haya dado cuenta.


Pero según, este blog, parece que usted votó a ERC. Ahora creo que entenderá que la mayoría de los parlamentarios del Parlament, no tienen principios. Y si os tienen no se les nota.

El resultado es previsible. Caos en Madrid y en Barcelona.

Un saludo cordial.

Rafael (Málaga)

P.D:Ni el estatut, ni el nacionalismo son la solución.

diumenge, 05 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Prefereixo tripartit que impulsi polítiques socials, ecològiques i catalanistes a polítiques de dretes i que en teoria són catalanistes; però que a les primeres pacten amb extrangers una me d'Estatut. Jo no vull Puigs, Teixidós, Durans, Gisperts de consellers com Puicercos, Bargallos, Huguets, Baltasars, Turas, Castells, Cids...
me'n vaig a veure el DVD...!!! s'ho han buscat i encara la culpa serà nostra; mira que ho tenien fàcil! Algún dia pactaran ERC+CIU però crec que abans CIU s'ha de modernitzar de veritat; no només enviant al Madi a USA per apendre a fer dvds.
un militant d'ERC
piju

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Home, Marc, em sembla que el nou tripartit tampoc és una cosa tan inesperada... no?

Tu preferies, de debò, que ERC es quedés voluntàriament a l'oposició? Això seria bastant inaudit en política. A més, jo crec que ERC es mereixia tornar al govern, i que Carod es mereixia tornar a ser-hi al màxim nivell de responsabilitat possible.

No sé perquè dius que no serà Conseller Primer. S'està dient que serà el 2on del govern, tot i que el càrrec sembla que es dirà Vicepresident, i que podria ser que n'hi hagués un altre d'IC-V, tot i que TV3 això darrer ho ha desmentit.

Creus que hagués estat millor un CiU+ERC? Però si Mas i companyia són uns fantasmes i aquesta darrera oferta desesperada que van fer ahir no se la creuen ni ells; era un bomba per desestabilitzar la negociació del tripartit i per, en darrera instància (i assumit ja que quedaven despenjats del govern) quedar com els bons de la pel·lícula que van intentar-ho tot fins el darrer moment...

Les coses han anat així, i és lamentable perquè els 2 partits amb una concepció més o menys 'catalanocèntrica' de la política (ERC i, en molt menor grau, CiU) semblen enemics irreconciliables per molts anys. I això és, efectivament, dramàtic. En això estic d'acord amb tu en que caldria un procés de reflexió profunda en tots dos partits, però sobretot a CiU: els seus menyspreus a ERC es remunten als anys 80, continuen als 90 (quan prefereixen, 2 vegades, pactar amb el PP que amb ERC) i es perpetuen en el segle XXI.

Suposo que això només ho arreglarà, potser, un canvi generacional, perquè els actuals líders de tots dos partits estan massa enfrontats. Potser algun dia sigui possible un retrobament entre CiU i ERC, potser fins i tot amb una aproximació d'IC-V (un tripartit a la basca, que més d'un voldria), però ara per ara no hi havia altra opció per ERC que tornar a donar la presidència al PSC.

Pel que fa a Montilla, a mi tampoc m'agrada, però no m'agrada menys que Artur Mas. I fer-lo president pot comportar algunes coses positives:

- Ningú acusarà més a ERC de bajanades com el 'nacionalismo étnico' i coses així. El seu discurs de catalanisme obert a tothom al marge dels orígens tindrà més credibilitat que mai.

- Montilla, com que sap que és sospitòs de poc catalanista, podria ser que s'esforcés per demostrar el contrari més que qualsevol altre líder amb pedigrí català.

- La línia directa amb ZP pot fer que el Govern català 'arrossegui' una mica Ferraz cap a les seves posicions i que no se'ns dimonitzi, cosa que passaria sens dubte a la mínima de canvi en un govern CiU+ERC.

Jo veig això com una 2ª oportunitat per a un model de govern que va tenir una travessa massa accidentada. A més, qüestió nacional al marge, en l'eix esquerra-dreta crec que continua valent la pena una aposta per a l'esquerra; era massa d'hora perquè CiU tornés a governar. El sanejament institucional requereix una temporada més llarga de CiU a l'oposició. No pot ser que CiU es pensi que la Generalitat és propietat privada seva i que aquests 3 anys van ser simplement un accident.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Prefereixo tripartit que impulsi polítiques socials, ecològiques i catalanistes a polítiques de dretes i que en teoria són catalanistes; però que a les primeres pacten amb extrangers una me d'Estatut.
Jo no vull Puigs, Teixidós, Durans, Gisperts de consellers. Prefereixo Puicercos, Bargallos, Huguets, Baltasars, Turas, Castells, Cids...
s'ho han buscat i encara la culpa serà nostra; mira que ho tenien fàcil per guanyar!
Algún dia pactaran ERC+CIU però crec que abans CIU s'ha de modernitzar de veritat; no només enviant al Madi a USA per apendre a fer dvds.
un militant d'ERC
piju
me'n vaig a veure el DVD...!!!

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si nois si, llegint tot el que estic llegint per fòrums d´internet, cada segon que passa estic més convençut que ERC ha fet el que havia de fer, tan a nivell de País com a nivell de partit.

Piju- Vist així amb els noms dels consellers sobre la taula, queda clar que el tripartit no fa tanta repugnància com un pacte amb CIU.

El que no acabo de veure clar és el Montilla de president... el tio és molt Espanyolista sobre el paper, tot i que a favor seu s´ha de dir que ha imposat la seva voluntat a la del ZP que no volia tripartit ni en pintura.

Jordi: Llegin-te només puc dir que m´he deixat endur per la "calentura" d´un pacte que no m´esperava però que ara ja veig amb uns altres ulls.

Ahhh, i per la gent que digui que el no pacte CIU-ERC, és culpa només d´un bàndol els hi deixo aquesta llisteta de perles convergents:

- La seva primera opció era la sociovergencia (ERC era de nou un plat de segona)

- Ha fet una oposició a l´estil PP que ells mai havien patit.

- El DVD

- Una campanya al estil yankee desconeguda fins avui a Catalunya.

- Propostes socials més dretanes que les del PP

- Els únics principis d´ERC, és que no té principis (Duran)

- Lluitaré amb totes les meves forçes pq ERC no estigui al nostre govern (Duran)

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Blogger RUFUS said...

Jo estic realment content. A la política s’ha de ser pragmàtic i aquesta vegada no podíem posar un president independentista. Teníem que triar entre un regionalista o un regionalista.
No m’agradaven les altres dues opcions: o pactar amb CyU o anar a l’oposició.

Es veritat que en Montilla és un personatge gris amb un perfil molt baix però que volíeu, un socialista carismàtic i brillant?
Molt millor així. Amb una legislatura més tranquil·la en Carod pot guanyar molta popularitat amb la seva línia tranquil·la però ferma.

En Montilla és un xarnego (com deien abans) però jo no sóc ni racista ni classista així que m’importa un rave tota la bronca que fan els filoconvergents amb el tema del “prestigi”

PD: En Cardo serà el numero 2 del govern.

Salut i republika

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

A mi cap de les dues opcions m'agrada.Motnilla equival a Espanya però...Mas a que equival? un tio q sap parlar català èrfectament, q diu ser catalanista, nacionalista i català com el que més però que despres ven el nostre pais a Madrid per una foto.Ha quedat demostrat que el senyor Mas ha trait el pais i que per tant no es mereix governar.
Per salvar el partit i el seu cul politic ha estat capaç de vendre catalunya, els catalans i l'estatut.
Després d'una campanya digne dels sectors més radicals del PP, després d'anar al notari de forma patètica, en el fons el que li ha passat és el més normal que li podia passar.
CiU té el que e que es mereix.Una altre vegada aprendra a ser més humil.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Un dia alegre per Catalunya. Govern catalanista i d'esquerres. Tots aquells k es lamenten d'en Montilla com a president pq és xarnego són uns nazis i jo em ric a la seva cara pq les coses amb el que creuen s'estan enfonsant.

Catalunya és un pais obert, mestis i d'esquerres. Qui es pensava k en Carod s'anava a agenollar davant d'en Mas després de tots els insults, Dvds... ect?

Salut i república (d'esquerres)

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

En Mas és un fatxa, un racista i un prepotent. Com es pot enfadar algu pq ell no sigui president?

Ah, es clar, que en Montilla és racialment impur, no té la sang d'en Jaume I... Sou tant patètics ki dieu això i aneu a fer concentracions per un goven ultra nacionalista...

Foteu-vos, goven catalanista i d'esquerres!

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

M'empadronaré a Euskadi que almenys podré votar el PNB i no la tifa de partits nacionalistes que tenim aquí.

Estem més acabats que la moto d'un hippie

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

M'empadronaré a Euskadi que almenys podré votar el PNB i no la tifa de partits nacionalistes que tenim aquí.

Estem més acabats que la moto d'un hippie

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

el que acabo de veure a les notícies de TV3 ja m'ha tret de polleguera.Que és això tan grotesc i groller d'anar a la seu d'ERC a cridar com vulgars adolescents? si els convergents no saben perdre coi que tornin a la guarderia i que els hi diguin q això passa!!! que si fas mal i menteixes la gent no comptarà amb tu!!!!

m'ha indignat veure joves i no tan joves fent proclames com ara "on estan les mans netes" o "Mas president" o "Carod Botifler"
Qui és Ciu i els seus votants per parlar de mans netes??? qui es Mas o els seus votants per titlar de botifler a Carod? és tenir mans netes estar durant mesos dient que si a l'estatut no es contempla el terme nació votaran en contra i després anar a Madrid d'amagatotis de tothom i de tots els partits a firmar un pacte, un estatut ( q era el futur de Catalunya!!!) només per una foto? Qui és realment el botifler?? senyor Mas i militants i votants convergents ja podeu veure que ser un traidor no et salva el cul polític.
A més fer una concentració d'aquest calibre és deslegitimar aquelles concentracions que realment son importants.
Veient aquests tonteries de rabieta de mal perdedor, estic més convençuda que ERC ha fet el que havia de fer.
No parleu de mans netes,vosaltres que les teniu negres de tant mentir!!!!!! vosaltres ens heu deixat a l'epoca medieval durant 25 anys més.Ara no us queixeu!!

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Ara resulta que CiU, que van pactar 8 anys amb el PP, que van arruinar l'estatut, que van conspirar amb la Moncloa jugant amb la voluntat del Parlament, que la nit de l'1-N ja volien desesperadament pactar amb el PSOE... resulta que aquesta gent són independentistes i es permeten insultar ERC! Que vagin tots al psiquiatra! Com es pot ser de CiU i anar per la vida amb banderes estelades???

El que passa és que estan molt rabiosos. No només perquè han perdut, un cop més, la 'seva' Generalitat. Sinó també perquè Zapatero els va enganyar en tota la regla!

Per què van pactar aquella retallada indigna de l'estatut, perquè al final el PSOE els deixés en l'estacada?

Per què, fa quatre dies, van votar els pressupostos del PSOE, senyal inequívoca que ells creien anar cap a la 'sociovergència'?

I els pactes secrets amb ZP? Se'ls ha passat pel forro?

Doncs sí: al final, ZP els ha pres el pèl: estatut retallat, pressupostos del PSOE aprovats i, 'bonus track', CiU a l'oposició. Quina jugada de ZP! Quin 'crack'!

I els de CiU eren els 'grans estadistes', els grans experts en lògica política, els grans pactistes...? Quin ridícul!

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo ahir al vespre no veia massa clar el pacte amb el PSC, a la nit vaig començar a veure la llum i ara ja sóc un hooligan total del tripartit.

QUI COLLONS S´HAN PENSAT QUE SÓN AQUESTA GENT DE CIU????

Algú d´ERC va fer manis davant de les seves seus quan van pactar amb el PP i van fer president D´ESPANYA el Mas??

Em sembla que la gent de CIU no enten res i està a una altre orbita.

Per ells, mutilar la voluntat del parlament de Catalunya amb l´estatut és fer un acte de patriotisme i en canvi no poden acceptar el que d´aquí uns dies decidirà democraticament el nostre Parlament.

CIU ni es creu ni s´ha cregut mai això de la Sobirania, el parlament de Catalunya decidirà sobiranament que el Montilla sigui president i ells no ho accepten simplement pq no els i convé.

Avui puc dir que sóc una mica més d´esquerres que ahir. A la dreta ni aigua !!!!

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Algú d´ERC va fer manis davant de les seves seus quan van pactar amb el PP i van fer president D´ESPANYA el Mas??

Marc et deus refrir a Aznar no? sinó no t'he entès :))

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si si a l´Aznar em referia.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Atenció amb l'Àgora del Canal 33 que s'està fent en aquests moments... El pallasso d'Arcadi Espada fent totes les intervencions en castellà!!! Realment, l'estupidesa humana arriba a límits insospitats.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Com pot ser que depres d'haver sortit del tripartit amb la cua entre cames, ara hi tornin?
S'imposava un pacte nacional, s'imposava retornar la ilusió als catalans.... Si els d'ERC pensen que estan fent un pla a llarg termini quan el vulguin concretar la nació catalana ja estara mes diluida que un sucre en un cafe....
Si ja no podem votar CiU ni ERC haurem de ressuscitar el PI (Partit per la Independencia)......... aquests almenys ho tenien clar.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Edu, a un procés d'autodeterminació és impossible arribar-hi amb un govern de CiU- ERC i amb tota la resta de partits en contra. Això només divideix Catalunya en dos parts i la condemna a l''empat infinit' que els bascos ja coneixen prou.

A més, un CiU+ERC comportaria una absorció d'ERC per part de CiU i a repetir l'esquema dels anys 80. L'única solució, pensant en a llarg termini, és que CiU i ERC dominin cadascun una ala de la política catalana, la dreta i l'esquerra respectivament. I quan ho hagin fet... llavors ja podrem parlar d'autodeterminació.

ERC ha de continuar marcant el seu terreny a l'esquerra i, ara, amb una legislatura que pot ser més tranquil·la, és el moment en que el partit pot (ha de) demostrar serenitat, responsabilitat política i capacitat gestora, elements imprescindibles per seduir un nou electorat. Perquè, al cap i a la fi, ERC ha d'aspirar a créixer, sobretot, a costa del PSC, no pas de CiU.

S'ha d'estendre la 'taca' sobiranista... i això ERC ho ha de fer per l'esquerra; és l'única manera que algun dia poguem parlar d'autodeterminació.

dilluns, 06 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo he vist l´ARCADIO, quin crack !!!!

Ara, ha dit una cosa sensata, el model reginalista-nacionalista de CIU està esgotat. Ara sedueix l´independentisme d´ERC.

Edu- Doncs si s´imposava un pacte nacional, la gent de CIU no ho ha posat pas fàcil insultant a ERC i als seus votants.

I si, el PI ho tenia tann clar que un dels líders va acabar a CIU i l´altre al PSC.

dimarts, 07 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Tontilla "pazident"????
Ho sento, pero aquest paio jo ni el voldria de president de l'escala!!!!

dimarts, 07 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

i preferiries un president que no fos "tontilla" però que només li sudés el seu pis i no pas tot el veïnat???
veurem si el tontilla ho és tant o no.
jo evidentment del Mas no me'n refio.Ja s'ha demostrat que és un traidor i un mal perdedor.Aquest si que seria un mal president per Catalunya.

dimarts, 07 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Veig que hi ha molta gent que s´alegra pel tripartit però per a mi que us equivoqueu.
Això m´ensumo que serà un altre error històric d´aquells a que estem acostumats els catalans: un nou "pacte del majestic" però d´esquerres.
Aquí la única cosa que s´ha demostrat és que tenim uns polítics molt mediocres, a tots els partits.
Espero que CiU fotin fora el Mas i el Duran i reformin el seu programa aviat.
Dit això, el Carod i el Puigcercós han demostrat la mateixa manca de visió política (o d´idea de pais si voleu) que els convergents. No han demostrat alçada de mires, allo de sumar i no restar ...les forces catalanistes.
Han votat purament per interés partidista amb la intenció de prendre l´espai a CiU, i acabaran sent tant botiflers com ells. Si m´haguessin dit que això acabaria així no els hagués votat.
Ara es tard perque em tornin el vot però me´n recordaré.
Ja voreu que aquests que ara riuen tant acabaran plorant.

Un ex-votant d´ERC.

dimecres, 08 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Basíleia, doncs si no t'agrada posa't-hi fulles. Només faltaria que els guanyadors haguessimn de callar i tragar com fa ara ERC per tal d'estar a la poltrona.

divendres, 24 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Salutacions!

un dels temes de les esquerres ha estat sempre la perspectiva de una superioritat moral, cosa que no he entés mai.

Montilla no té carisma, no sap parlar sense llegir, i a més a més parla fatal el català. Aquest és un digne President? Bé, no és el meu.

Crec que no sóc l'únic qui no es pot identificar amb ell.

Ha de ser dur ser votant d'ERC. Per acceptar Montilla president gràcies a ERC, la única alternativa és fer CiU i Mas un monstre: que si un fatxa, que si un prepotent, que si el DVD, que si CiU i el PP ...

Per a mi és indefensable fer president un home que res te a veure amb el nostre país, que ha perdut a tot arreu, i que hauria de dimitir en lloc de presidir.

Salut, Amics!

diumenge, 26 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Crec que a ERC som desagraïts, aquest senyor Mas a qui tant denostem va salvar la vida política a en Carod que hauria acabat de reina mare a la Presidència del Parlament. Aquest paper el fa molt bé en Benach, quina complicitat avui quan s´ha trobat amb el rei d´España. He he.

Voldria saber quin serà el tractament del Vicepresident, ho he vist córrer, "bastant honorable", "força honorable" "progressa honorablement"?

Noddy

dimarts, 28 de novembre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home