Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, d’octubre 30, 2006

Perquè votaré a ERC.

1) És l’únic partit amb cara i ulls (CUP a banda però no es presenten) que es declara obertament independentista.

2) En Carod és l’únic dels candidats que des de jove, somiava en ser president d´una Catalunya lliure mentre que els altres tenien el cap l’empresa privada, la dictadura del proletariat o ser directors de Greenpeace.

3) ERC és l’únic partit que a primer cop d’ull (exceptuant ICV), no té les mans lligades ni per l’empresariat català ni per les decisions que es prenguin a Madrid.

4) Hi ha hagut una proposta que ha fet ERC durant aquesta campanya que personalment aprecio molt i és el fet de reclamar el dret a convocar referèndums per part de la Generalitat.

5) ERC té de llarg el número 2 a les llistes més destacat de tots els partits, només cal fer un cop d´ull a la resta de “segones espases”, per veure que el Puigcercós per carisma i rellevància, els i passa la mà per la cara.

6) Per evitar que el PP sigui decisiu a la política catalana.

7) Per veure la cara que els i quedarà als Espanyols si ERC treu uns bons resultats, la qual cosa no passarà pas si guanya el Mas (de fet el PP està fent campanya per ell).

8) En definitiva, per tenir la nostre llibertat més a prop.

Ara, el meu no és un xec en blanc.


Més val estar a la oposició que estar al govern a mitges tintes o només per quotes de poder.

El primer és el País i no pas el partit.

36 Comments:

Blogger RUFUS said...

Estic d’acord amb tot menys amb els ultimes línies.
Precisament pel País ERC a d’estar dins del govern, encara que sigui amb el titella del Montilla.
Jo no congrego amb aquestes argumentacions “puristes” d’anar a l’oposició per no pactar. Tant el PSC com CyU em fan prou angunia però prefereixo que ERC tingui parcel•les de poder i condicioni la resta del govern a que els “altres” maneguin el cotarro.

Força ERC

PD:
Un govern amb Carod, Puigcercós, Bargallo, Simó, Huguet, etc... té la meva confiança

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Em sembla que tampoc caldrà que ens i trenquem massa les banyes per formar govern pq la sociovergencia encoberta està vista per senténcia.

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Felicitats per tenir-ho tant clar.Per la meva banda, encara tinc els meus dubtes.Hem viscut la pitjor campanya política de la història, amb un candidat que no sap parlar,té vergonya i perd la compostura quan l'entrevista el senyor Sala i Martín, un prepotent de dretes d'ample mandíbula que li agraden els DVD'S, un Carod que ha estat fluix, desdibuixat, a vegades fins hi tot desmotivat, fins hi tot massa formal.Un Piqué en la seva lineal habitual(és un gran polític, però el votaràn els 4 de sempre), i un Saura que sincerament sembla l'únic que li ha servit d'alguna cosa estar 3 anys al Govern.

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

En que quedem doncs? si el Carod fa propostes arriscades és un radical, si es mostra moderat és que està desmotivat.Quina classe de polític volem? un showman o un polític de debo??
En el debat de TV3 s'ha dit que el Carod va ser el candidat que va estar més callat (deixant de banda el Montilla pobret),més equidistant, d'alguna manera semblava desmotivat...però en realitat el Carod l'únic que va fer va ser respectar les normes d'un debat que els mateixos candidats havien pactat i que tots, menys el Carod, es van cuidar de passar-se pel "forro".
Per tant jo crec que aquí es demostra el que te talla política i sobretot educació.

En un acte d'ERC el Puigcercos va dir que ERC era un partit que removia el rerafeons polític del nostre país i això implicava errors i certs riscos.Però sense això un país no pot avançar.Jo crec que ERC pot tenir una bona oportunitat si es fa la sociovergència.Serà el primer partit de l'oposició i això li pot anar molt bé.Ara , també s'ha de dir que sempre és millor tenir al govern ERC pq pugui controlar una mica la situació que no deixar en mans del Motnilla o el Mas el futur de Catalunya.
"la suerte está echada" que dirien uns estrangers...

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Està clar, l'únic vot possible per als qui tenen una visió desacomplexada i ambiciosa de Catalunya és el vot a ERC (partits extraparlamentaris a banda).

Això que dius de la sociovergència... Suposo que tot depèn del marge d'escons amb el qual guanyi Mas. Crec que la frontera psicològica ronda els 10 escons entre CiU i PSC. Si se superen, la sociovergència pot ser un fet, tot i que encara em costa d'imaginar que el PSC, podent liderar un nou tripartit, prefereixi retirar-se i facilitar la presidència a Mas. Això podria ser un suïcidi en tota la regla... encara que els mitjans 'benpensants' ho maquillaran, és clar, i ho vestiran d'"acord responsable per a la governabilitat"...

Però, per lògica, jo diria que el PSC hauria de perdre molts simpatizants d'esquerres si, tenint escons suficients per fer un nou tripartit, lliura la Generalitat a Artur Mas. Un escenari com aquest, evidentment, impulsaria ERC a liderar l'oposició amb mà de ferro, sense escrúpols i fotent una canya fenomenal a CiU i PSC.

En fi, ja falta poc per veure què passa, però, mentrestant, li desitjo molta sort a ERC. Si al final tenim sociovergència, ells seran l'única garantia de dignitat i ètica que tindrem al Parlament.

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

richie- No estic gens d´acord quan dius que el Carod ha fer una campanya de perfil baix.
Jo crec que després del cop que va suposar per ERC el resultat del referendum, en Carod s´ha recuperat prou bé i ha fet una gran campnya.

Una altre cosa és que aquesta campanya no faci trempar a ningú pq en el fons estem reclamant allò que ens van pendre amb l´esquilda de l´estatut.

Basíleia- A mi no m´agrada l´estil de política yankee que ha fet CIU en aquesta campanya i per aixó desitjo que es fotin la hostia del segle.

Ara, si CIU demostra que la cosa funciona, la resta de partits ja veureu com es pujaran al carro i serà un altre servei de CIu al País. Convertir la política catalana en un circ de llum i de colors.

Jo a hores d´ara, apostaria pq CIU i PSC es repartiran el govern (ciu) i la opsosició (psc) i els 2 es donaran suport en moments puntuals (investidura,presupostos) i així adormiran el sobiranisme i les revindicacions nacionals durant uns anyets més.

Avui més que mai, estic fins als collons de ser Espanyol... (ho ve al cas però ho havia de dir).

dilluns, 30 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jordi C - M´ha arribat una "filtració" d´una persona que serà segur diputada de CIU al parlament que ha reconegut:

-El Mas va pactar l´estatut mutilat per salvar CIU de la desaparició.

-El Mas ho ha reconegut a la cúpula de CIU.

-A canvi el ZP li va oferir que si ell guanya serà president gràcies al PSC.

-El PSC no entraria en cap cas al govern ja que no volen perdre la possibilitat de liderar la oposició i només donar suports puntuals a CIU.

O sigui que pel que m´han dit i jo m´ho crec, tot el que s´ha parlat de full de ruta de la Moncloa per salvar el cul del ZP i del Mas és totalment cert.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Sí, tens raó, l'esquema que té més números és aquest: Mas, president en minoria, i el PSC com a líder d'una oposició 'amable', sostenent CiU en els moments clau i evitant, és clar, que ERC capitalitzi el lideratge de l'oposició.

Però tot això pot ser possible si Mas li treu 10 o més escons a Montilla. Però... i si no? I si Mas treu 48 i Montilla 42, per exemple? Amb uns resultats així no hi hauria motius per no fer el tripartit... tot i que hauríem de veure quin paper fa ERC, que no hauria de vendre barat el seu suport.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Déu n'hi do amb aquesta filtració; confirma totes les sospites més tenebroses...

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si si, jo també em vaig quedar de pedra amb la filtració, més que pel fet en si, amb la naturalitat que s´explicava com per salvar al seu parit han deixat a Catalunya amb 25 anys penombres.

No és cap farol ho puc prometre i el temps ja dirà si és veritat o no.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Marc soc la Berta.... si feu president en Montilla, al menys te disculparas per haver venut la sociovergència com a espantall sabent que es mentida i que esquerrfa de lña mà de Puigcrcos s'ha amontillat....al menys disculpes no?
Si hi ha sociovergencia eduadament en disculpare, anre a casa mes i deixare de molestar-vos....

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Hola nois. Després de llegir lo de la filtraciò, sembla que ja no queda res a dir..oi?
La Berta paga una convidada.
Salut i República (laica)

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Perdò que no he possat el nom.
Dracnou al Racò Catalá.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

A més a més ERC farà president a Montilla i convertirà Catalunya en una baronia socialista de l'estil d'Extremadura, Andalusia o Castella-La Manxa.

Si vols un president titella, vota tripartit, vota Montilla!!!

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

vota montilla

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Espero i desitjo que per el futur del meu pais no guanyi ERC, es hora de deixar-se de tants nacionalismes i de idees superficials i treballar per la gent i el poble català. Quan cada matí m'aixeco penso en el meu salari, si arribaré a final de més, si puc ser lliure, com serà el meu futur i en les preocupaciones del ciutadans i ciutadanes i no penso en quina es la meva bandera ni la meva pàtria. ERC no té un programa seriòs, solament parla de "independència", "autodeterminació" "catalonia is not spain", "a catalunya solament el català". Perquè no es preocupen de veritat per les coses que preocupen a aquest pais.

Espero y deseo que por el futuro de mi país no gane ERC, es hora de dejarse de tantos nacionalsimos y de ideas superficiales y trabajar para la gente y el pueblo catalán. Cuando me levanto cada mañana pienso en mi sueldo, en si llegaré a final de mes, si puedo ser libre, como será mi futuro, y en las preocupaciones de los ciudadanos y ciudadanas y no pienso en cual es mi bandera ni cual es mi patria. ERC no tiene un programa serio, solo habla de "independecia", "autodeterminación", "catalonia is not spain", "en cataluña solo el catalán". Porque no se preocupán de verdad por las cosas que preocupan en este país.

Una Catalunya bilingüe i del poble. Visca Catalunya/ Viva Cataluña.

Roberto Calastre (Santa Coloma de Gramanet)

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Roberto estoy contigo...El nacionalismo es malo venga de donde venga y más si son los políticos los que intentan imponer el catalán a todos (ERC) o el castellano (PP)¿Porqué tenemos que ser tan radicales? Ya es hora de que seamos sensatos y pensemos en algo serio, no en un modelo donde todo el mundo hable catalán, tenga una señera en casa, y cuando vaya a hacer un mitin reciba agresiones por no pensar igual que una minoría radical, ESO SE LLAMA TOTALITARISMO, en este caso de izquierdas...y eso me recuerda mucho al excesivo populismo de políticos (por llamarlos de alguna manera) como Hitler, Franco,...
Animo Cataluña, pensemos con la cabeza!!

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Roberto se nota que eres un ciudadano de la calle y que sabes perfectamente lo que pasa en cataluña estoy contigo!!

PD: Jo crec que aquests comentaris seran censurats aviat, ja que això es un xat de ERC.

Atentamente Nano (Per cert ningú a pensat en que Miguel de Bellón pot ser president???)

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

D'on han sortit aquesta colla de trolls (millor dit, aquest troll, perquè té pinta de ser un de sol)?

Ai, aquests 'no nacionalistas' que suspiren per la grandesa d''España' i de la 'lengua española que nos une a todos'...

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Per cert, Marc, em comenten contactes ben situats a mitjans de comunicació pro-socialistes que no donen la sociovergència per feta ni molt menys, i que un nou tripartit és perfectament possible...

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo mentre no siguin missatges insultants no en penso borrar cap, ara, passo de discutir amb gent que diu que ERC no té programa social o que l´independentisme és igual que Franco o Mussolini. No per res, sinó pq basar una discusió en una mentida no té cap sentit.

Berta: Que tal? Demà és el dia.Em sembla que guanyareu bé la veritat però tb posaria la ma al foc que la sociovergencia a l´ombra està servida. CIU manarà amb solitari però el PSC li treurà les castanyes del foc quan toqui.

Salvador Grifell-Amb un president socialista, catalunya ha fet un estatut que a vosaltres us sembla la bomba i que no us vau atrevir a fer en un quart de segle.

Jordic: Has vist la notícia que ha donat la gent de Busot que sempre estan bastant ben informats. Sembla que la sociovergencia s´apropa.
http://www.busot.ca/2006/10/la-sociovergncia-ja-camina-entre.html

Ahhh i jo també aposto que els comentaris són d´una mateixa persona amb diverses personalitats.

Demà tots a votar independéncia.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Marc, segueixo Busot i em sembla un blog molt interessant, però... ¿no creus que agitar el fantasma de la 'sociovergència' no forma part de l'estratègia d'ERC per tal que votants sobiranistes indecisos es decantin per ERC en lloc de CiU...?

No dic que la 'sociovergència' no sigui un escenari possible; ho és totalment, però jo diria que no és pas l'únic.

dimarts, 31 d’octubre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Va a ser interesante ver a ERC y Ciutadans en el Parlament.

Rafael (Málaga)

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Rafael (Málaga)- Ha sortit una enquesta d´última hora que diu que ERC es queda fora del parlament per pels i que Ciutadans treu 25 diputats.

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Puestos así, yo había pensado que ERC gana las elecciones por mayoría absoluta, y propone la fusión de los paisos catalanes. Y para rematar la faena, Carod se planta en dos días en la Moncloa para pedir la independencia inmediata.

Aunque no sé, no lo veo muy creible.

Rafael (Málaga)

P.D.: El nacionalismo no es la solución.

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El dia que declarem la independència, Rafael, no perdrem el temps anant a la Moncloa (un lloc que per nosaltres no tindrà gaire més significat que la seu del govern del Txad o de Mauritània), sinó que la proclamarem a Catalunya, des del Palau de la Generalitat, i a Espanya se n'assebentaran per la CNN.

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jordi. Te ruego que veas como ha quedado la formación política ERC.

Un saludo cordial

Rafael (Málaga)

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Te ruego que veas como ha quedado la formación política ERC.

Amb 18 diputats + que ciutadans, així ha quedat ERC.

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

marc, no t'enfadis amb aquest ase i intentis trobar algún positivisme a la situació.Dir que ERC ha tret 18 més que ciutadans és una asseveració massa Madí.ERC ha estat derrotada i aquest paí s'enfonsa governi l'andalús, o el tribuneru que imita al Pujol.

dimecres, 01 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Cert, ERC ha baixat però vist el que ha passat aquests últism 3 anys amb l´estatut pel mig i el NO d´ERC, penso que l´independentisme té molt bona salut.

No oblidem que fa 3 anys ERC tenia 12 diputats i avui en té 21.

Jo sincerament esperava uns millors resultats 23-25, però és com per estar contents no haver baixat de 20 i més tal i com ha començat la nit on no passavem de 19.

dijous, 02 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El motiu pel que mai mes votare Esquera Republicana de catalunya es perque s'han venut per uns mesos de glòria, donen la talla com a idealistes (magrada la seva ideologia) però no han donat la talla com a politics i ara per ara Catalunya necessita politics que faci coses per catalunya, no demagogs.
El tema de Ciutadans ja es per plantejarse a veure que pense una persona que el pugui votar, jo encara no me'n faig a la idea que treguin 3 escons.

dijous, 02 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

I si es pot saber, anònim, a qui has votat ??

Pq clar, si ERC s´ha vengut per pactar amb el PSC (amb l´ala més catalanista del Maragall), CIU ha pactat amb el PP (amb l´ala més fatxa de l´Aznar).

O sigui que...

dijous, 02 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Bé, jo no he estat mai tan optimista com tu amb ERC, Marc, i donava per bo mantenir posicions. Aquests 21 escons em semblen, considerant el que ha caigut sobre el partit en els darrers mesos, un resultat molt digne, que consolida ERC clarament com a 3ª força política del Parlament en un moment estrany i convuls, on ja no hi ha bipartidisme i, a més, la Cambra s'ha ampliat per acollir fins a 6 partits (rècord en tot l'estat, després diran que aquí no hi ha pluralitat).

Un dels fets més lamentables de la jornada és, precisament, l'entrada dels ultra-espanyolistes de Ciudadanos al Parlament amb 3 escons. Esperem que facin molt al ridícul amb el seu programa inexistent, però em temo que els haurem de suportar durant 4 anys i que, sent ja un partit parlamentari, seran convidats regularment a programes, debats, etc (més encara del que ja ho eren ara).

D'altra banda, s'obre un escenari amb diverses opcions. La sociovergència és possible, però també és cert que CiU queda molt lluny de la majoria absoluta, massa pel que ells esperaven, i massa per pretendre liderar el país en solitari o amb l'ajut del PSC, més considerant que el PSC pot organitzar un nou tripartit amb 70 escons.

Haurem d'estat atents a les declaracions que facin tots els líders (inclosos els de Madrid, com José Blanco, que ja ha llençat un missatge pro-sociovergent) les pròximes hores...

dijous, 02 de novembre, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si em vaig passar d´optimisme jjejejejejej

Per cert, ningú ha guanyat la porra electoral. Els 3 diputats de Ciutadans han trencat la banca.

dijous, 02 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

jo crec que el resultat electoral per erc ha estat prou bo.tal i com va dir el cAROD, després del linxament verbal per part de mitjans espanyols i per part de mitjans no tan espanyols, q si més no l'han linxat verbalment nbo ha posat atenció al programa electoral ERC o n'han donat poca informació.

si ERC s¡ha venut al PSC...uhmm CiU ens ha venut a Espanya i a més tan se li ha enfotut amb qui.Siguin PSOE, sigui PP...el més iomportant és rapinyar caritativament i de forma patètica alguns avenços per Catalunya que de ben segur en serviran molt poc.Gràcies a CiU com a molt els nostres néts veuran un nou estatut.Això si que és fer pel país.

ERC va se l'unic partit que va defensar a Madrid l'estatut del 30 de septembre.Només per això ja val la pena votar-los pq podem estar segurs que ells defensaran catalunya envers els espanyols.

divendres, 03 de novembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Suposo que ara no ho tindreu tant clar no?.

* Bandera espanyola en el parlament
* Imposició de més hores de castellà, afortunadament la meva universitat ja ha escrit la seva postura al respecte però com sempre no es farà res.
* Campanya Carod a favor de les olimpiades a madrid, ufff si que ha canviat aquest Carod.

No se quin tipus d'independentisme fa aquest però fa oloreta.

divendres, 29 de desembre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home