Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de gener 24, 2007

Recomanació literaria: Nacionalisme català


No és un llibre massa literari en si ja que és més un recull de frases i reflexions de´n Josep Armengou (escriptor, músic i vicari de Berga), que no pas la típica novela estructurada.

La veritat és que l´home té uns plantejaments bastant radicals i jo vaig arribar a ell perquè em van comentar que va ser "l´ideoleg" i el mirall en que es van mirar els fundadors de Terra Lliure.

Tot i que a vegades es passa una mica de frenada, no hi ha dubte que pocs escriptors han sabut com ell alliberar-se del tan terrible autoodi i dir les coses pel seu nom tot i que a vegades puguin semblar xocants o extravagants.

L´Editoral que el publica és Edicions de l´Albí i el títol complert: Nacionalisme català idees i pensaments.

Algunes frases del llibre:


Els agents de la injustícia, no tenen altre llenguatge que la violéncia

Servir al País és la millor manera de servir a la humanitat.

Quan l´estat ens priva de viure en català... l´estat ha perdut el dret a existir per a aquella nacionalitat discriminada.

Tot català ha de dir: quan de català només en quedi un, seré jo.

L´home que es resigna a renunciar a la llibertat, és una bèstia.

Un poble que renuncia col.lectivament a la llibertat és un parc zooloògic.

L´estat espanyol és un instrument de domini polític, econòmic i social.

Per cert al proleg l´han escrit : Ferran Royo, Oriol Junqueres i Albert Botran.

Si el voleu llegir gratuïtament...

14 Comments:

Anonymous Anònim said...

Ostia, que interessant! Ja tenia jo ganes de coneixer al Hitler català... doncs aqui està en forma de capellà i deixant en ridicul les idees de Torras i Bages.
Ostia, radical és poc, eh? Aquest paio no incita precisament a l'amor cristià...

Servir al País és la millor manera de servir a la humanitat... I llavors un oficial de les SS que gassejava jueus i els robava l'or per Alemanya, servia la humanitat? No em queda clar... Si un mata i assassina a un soldat enemic realment està fent un gran favor a la humanitat sencera? Jo em quedo amb la frase de Montesquieu o de Voltaire no sé, que diu que se li ha de donar prioritat al que és millor per tota la humanitat, per davant al que és millor pel teu pais. Per què abans de ser francès o espanyol (o català) neixem essers humans.
Però clar, aquest és un missatge massa universalista per un blog de gent que es creu el poble escollit... Si us plau.

Tot català ha de dir: quan de català només en quedi un, seré jo.... Això és entre ridicul i que fa por. Solo puede quedar uno com als Inmortales?? O millor dir que fem la guerra als espanyols i hem de guanyar i matar-los a tots encara que jo sigui l'ultim català supervivent. Oh, llavors si que estarem bé, la meva patria i jo!

He vist l'Oriol Junqueras a clase i em sembla increible que li escrigui un proleg a aquest neo-carli que basicament està sonat... Crec que més d'un s'ha possat una vena als ulls per voluntat propia.

Si us plau, penjem coses interessants pel futur de Catalunya. Segur que hi ha més raó en una frase de Macià o Companys que en tota la biografia d'aquest nacional-socialista.

dijous, 25 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

usuario anonimo es molt comprensible que l'Oriol Junqueras hagi escrit aquest pròleg.Si t'estranya és que no el coneixes.Jo l'he tingut com a profe i com a amic i sincerament és l'unica persona que podria escriure un pròleg aixi.
Parlar de Hitler tan vagament usuario anonimo si que es ridicul i fa por.
Hitler estava enmarcat dins un proces d'una guerra mundial molt cruel.No podem oblidar que ell creia realment que el que estava fent ho estava fent bé.Tenia el rtecolzament de la societat alemanya i de cientifics i intelectuals.
Comparar Hitler amb Josep Armengou em sembla una mica demagògic sincerament o que no coneixes prou be la historia d'Adolf Hitler.
JO estic d'acord amb aquestes frases:

"Els agents de la injustícia, no tenen altre llenguatge que la violència"--> que te de hitlerià això? jo crec que és una frase que et mostra que tot aquell que no et deixa viure com ets i com et sents es un agent de la injusticia

"L´estat espanyol és un instrument de domini polític, econòmic i social."--> això és completament cert agradi a algun o no.Ho ha estat durant segles (mirem sino la data de 1714 i Felip V).Espanya treu argumtns d'on sigui per sotmetre.La qüestio ideologica als espanyols o concretament al govern espanyol li és be be igual.El problema es que si Catalunya fos independent mitja Espanya s'enfonsaria.Mantenim a mig pais o més i això és el que els hi fa por.Si Extremadura demanes la independencia la cosa seria diferent.

"L´home que es resigna a renunciar a la llibertat, és una bèstia"--> a veure jo encara no hi he trobat res de hitlerià ni res que parli de gassejar algu o que parli de provocar un holocaust espanyol.

No se jo crec que ens hem de parar a pensdar abans de fer afirmacions precipitades.

Aquest home no és un neocarlí usuario anonimo.

Salut!!

dijous, 25 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Evidentment aquest senyor tant respectable i cristià no ha provocat un holocaust ni una guerra mundial. D'altra banda el coneixeria algu més que els 4 frikis de torn...
El que a mi em sembla escandalos és que les frases aquestes penjades tenen una ideologia molt propera al nazisme. O per ser catalans ja estem lliures del veri nazi? No hi ha catalans d'extrema-dreta? Tots els espanyols dolents i tots els catalans bons o tots els alemanys bons i els jueus dolents. Almenys tenir l'esquema tant simple facilita les coses a l'hora d'odiar... No hi ha cap ambiguetat.

Jo també estudio a l'UAB (per sort ara acabo) i he vist la simpatica apologia al sistema cubà i nord-coreà, l'odi a tot el que faci pudor a espanyol o america i l'exaltació nacionalista més exaltada. No et diré que no m'hagi sentit temptat alguna vegada per tot aixo però si penses una mica t'adones que és una ximpleria absolutista que no arregla res. Es pot estimar Catalunya, parlar català i fins i tot voler la independencia sense tenir un odi malaltis als espanyols, que per cert són la familia de la meitat de catalans...

La meva especialitat és Hitler i el nazisme en general i m'agrada alertar quan hi ha coses que puguin recordar tot aquell horror a la societat actual. I evidentment, l'ultranacionalisme, sigui del pais que sigui, ho recorda bastant. O no ho creus aixi, Basilea?

Aquest senyor capellà autoritza la violencia quan algu creu que ataquen els agents de la injusticia. Aviam, això es molt ambigu... Hi ha gent que no te cap problema que al seu DNI possi Espanya (a mi me la suda personalment) i altres k ho veuen com k estem colonitzats pels espanyols, que ens sotmeten i k l'exercit ens ocupa... Són maneres de veure-ho, pero em sembla un pel exagerat... El pitjor és que tot això pot acabar estil ETA, mato pq em sento super amenaçat, oh que dolents són aquests espanyols... Tu creus que la fi justifica els mitjans?

I que l'estat espanyol només és un instrument de domini de tota mena i bàsicament és l'imperi del mal... em sembla tant gilipolles com dir que Espanya és el paradis cultural de l'univers pq Cervantes i Lope de Vega eren espanyols. No tot és blanc o negre, no?

I tranquil que la paraula llibertat la utilitzen dictadors, demagogs i altra calanya. O no has sentit mai a Hitler, Bush o Sadam parlar de llibertat del seu poble? Els dictadors parlen de llibertat però només són lliure ells i esclavitzen el poble (com molt bé va dir Chaplin). Quants morts han hagut a causa de la falsa llibertat. I a mi un paio que em digués, agafa un fusell i ves a matar o fer la guerra amb Espanya per la teva llibertat... Bé, no cal dir que em semblaria totalment feixista, desfasat i fastigos... Si algu no ho trobo tant malament no em mereix cap respecte.
En resum, no em barrufa aquest senyor i trobo que hi ha mil referents millors per Catalunya i politicament més correctes: Jaume I, Casanovas, Companys...

dijous, 25 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Comparar aquest bon home que mai va matar una mosca amb Hitler, és com a mínim una mica arriscat.

Cal posar les coses al seu lloc, quan Armengou escribia, a Catalunya hi havia una dictadura i per tant la situació era diferent a l´actual.

I amic anònim. si com fa la Basileia amb les frases que he posat, vas al fons del tema i no et quedes amb les formes (que potser que si són una mica incendiaries) veurás que tot el que diu és veritat.

dijous, 25 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

En primer lloc és arriscat i exagerat comparar Hitler amb qualsevol ésser humà. Ningú ha fet mai res com ell. És exagerat comparar-lo amb Franco o Mussolini perquè aquests dictadors feixistes eren autentiques noietes figaflors i atemorides comparades amb el Furher. Això està clar! Però quan es compara a algu amb en Hitler es sol fer per IDEOLOGIA no per FETS, ja que com he dit res es pot comparar. I oi que quan l'Aznar estava en su salsa fent coses lletjes li deiem feixista i el comparaven a Franco per les idees i amb Hitler pel bigoti?? I no em consta que l'Aznar hagi matat mai a ningu. Però la seva manera de pensar, com la d'Acebes ens sembla feixista i per aixo ho diem amb desparpajo i tenim més raó que un sant.

D'acord, lo de que eren uns temps diferents crec que és l'únic atenuant valid. Llavors hi havia una dictadura i molta repressió. Però avui dia aquest senyor està totalment desfasat. I el fet que se'l vulgui recuperar i es possi en context actual les seves idees incendiaries em sembla bastant perillós.

dijous, 25 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

a veure usuario anonimo.JO soc historiadora i com veig que al igual que tu estic especializatada sobretot en l'ideologia nazi.A veure per començar es totalment falç dir que el Führer era molt pitjor que Franco.Això es un error gravissim!! primer pq Franco va fer camps d'extermini, afusellaments i totes les coses imaginables.Però el que és més palpable és que va estar al govern el doble de temps que Franco.
S'ha d'anar amb compte al opinar sobre Hitler.Si estudies a la UAB hauras tingut com a profe el Ferran Gallego no?? ell t'ho haura explicat això a la perfeccio pq es un mestre.

Per altre banda a veure on veus la ideologia nazi? et demano q em posis una frase i aixi la poguem discutir.Es molt facil dir que aquest home era un nazi però sincerament voldria que em posessis una frase com a exemple inspirador de la teva opinió.
jaume I va ser un colonitzador.A la seva epoca i saltant distàncies podria haver estat titllat de dictador.Uhm no se si seria un bon referent per Catalunya tal i com tu dius no?

Jo no se on has vist aquest nacionalisme irracional que tu dius a la UAB.Jo hi he estat més de 6 anys i en cap moment m'he trobat ni coaccionada ni he vist res que em digues que els espanyols alla feien pudor.És més jo les amigues que tinc d'allà son totalment castellanes i parlen castellà i opinen totalment diferent a mi.
No crec q dir que els que volem ser independentistes odiem els espanyols.És més fer tals afirmacions impulsen a pensar aixi.
Es com el que va dir l'Esperanza Aguire que tot el qui votava a ERC estava a favor del terrorisme.HOme no fotem!!!! els independentistes no som violents, irracionals, ni rollo els Almogavers que anem amb una destral a la mà pel carrer per si de cas ens trobem algu que parla espanyol.

Realment no entenc pq dius que aquestes idees son incendiaries i que podem acabar amb algo similar a ETA.
M'agradaria que m'argumentessis més aquesta opinió pq no l'entenc
I ara pensem....la situació de 1939-1977 es gaire diferent? evidentment amb algunes coses si...però esta clar que la transició no l'hem superat ni la superarem pq a la classe politica espanyola encara hi ha gent de fa una dictadura.
Esta bé això de discutir amb algu que és del mateix ram que tu!!! ejjeje es interessantissim!!!!

SALUT!!!!!

dijous, 25 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Salut Basilea! Evidentment que he tingut el Gallego i la seva simpatica assignatura de Feixismes! Aquest home és un crack! Si que és interessant coneixer algu k ha estudiat al mateix lloc, ha tingut els mateixos profes i no obstant aixo, raona d'una manera diferent. Vull deixar clar en 1 moment que et respecto i k crec que raones bé. Si tots els independentistes pensesin com tu em semblaria segurament la millor opcio per Catalunya. D'altra banda tu i jo sabem que no és aixi... Si has estat a la UAB hauras vist coses molt maques però també hi ha intransigents. I no diguem "son 4 matats..." pq son molts més de 4... Es la gent que incita l'odi contra tot el que sigui espanyol, que fomenta un nacionalisme exarberat i discriminant però que a la vegada mai és condemnat.
He de deixar clar que no m'agrada cap nacionalisme, ni l'espanyol, ni l'alemany, ni el català ni cap altra... Però si algu li diuen nazi per alemany, o espanyolista queda retractat com el pitjor. En canvi un pot definir-se com nacionalista catala exarberat i tothom el felicitara. Trobo que aixo no es just i es hipocrita. Per mi el nacionalisme k no és purament defensiu ha quedat tacat des de Hitler. I no siguem ingenus hi ha gent d'extrema dreta catalana també, no tots estan a Madrid! Exemples innocents: en Mas dient que allò dels immigrants per punts es molt catalans de 1 i de 2, te un tuf una mica d'apartheid oi? O en Joel Joan... no sé si et molara o si fins i tot el trobaras guapo però aquest tiu te tela... Es la cosa més tancada i intransigent k conec...

I no recordo k deia en Gallego sobre Hitler i Franco però crec que és obvi k per ambicio, per mitjans o pel k sigui, en Hitler anava molt més enllà. La repressió a Catalunya va ser duríssima però si hagués estat en Hitler alla durant 40 anys ara el català ningu el parlaria...

El capellà aquest em sembla un carlista de tomo i lomo amb les tipiques idees de "la fi justifica els mitjans" i moltes coses més. I això, clar que molt allunyat, és la base del sacrifici de fer uns Langers...

divendres, 26 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

be sobre la campanya de CiU no hi ha res a dir.Se'ls hi va anar l'olla i l'ha van cagar i ja està.Jo prefereixo el Montilla com a president que un Mas que només defensa Catalunya (o millor dit diu defensar-la) quan l'interessa o quan ha de salvar la seva cadireta política.

He de dir que si soc fan del Joel Joan i sobretot de la sèrie POrca Misèria!!!! ejej no hi puc fer més es la meva sèrie preferida

evidentment que hi ha catalans fora de si i espanyols que també.D'extrems sempre n'existeixen i sempre n'existiran però el que no se sent espanyol no se'l pot obligar a sentir-se'n.Es com qui és del Barça o del Madrid si em permeteu la frivolitat de la comparació.
Que no et sentis espanyol, que no t'identifiquis amb una llengua, un pais, una cultura, unes costumes (toros , sevillanes , bruixes galleges etc...) no vol dir que hagis de sortir amb la pistola a la mà pel carrer.
Jo això que dius de la UAB potser és que jo sempre he anat a la meva bola i no m'enterava de res i mai he volgut estar dins cap moviment ni res però no he notat que hi hagues un nacionalisme català especial.

En fi ejje em podries dir el teu nom que potser o quasi segur que ens coneixem!!!!

SALUT!!!

divendres, 26 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

A VER, PARA EMPEZAR .....
ESPASSA, "CREADOR" DE ESTE BLOG REPLETO DE RADICALISMOS NACIONALISTAS CATALANES, VEURÀS" SE ESCRIBRE CON ACENTO ABIERTO EN LA "A", ¡¡¡¡¡Y NO CON ACENTO CERRADO!!!!! ES QUE NO SE DE QUÉ COÑO VAIS AÚN..... RECLAMAIS LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA, DISCRIMINAIS AL CASTELLANO Y ADORAIS AL CATALÁN, VUESTRA PROPIA LENGUA, PERO NI SIQUIERA SABÉIS ESCRIBIRLA CORRECTAMENTE.

ANTES DE LEER A ESCRITORES REPRIMIDOS, INADAPTADOS Y TERRORISTAS COMO ARMENGOU, REPASAOS LA ORTOGRAFÍA Y LA GRAMÁTICA CATALANA. QUE SOIS UNOS IGNORANTES DE LA VIDA MISMA..... jejeje

Y PARA ACABAR, ¿¿¿CÓMO TIENES EL VALOR DE PONER EN LA ENTRADA DE LA NOTICIA DE ESTE TAL ARMENGOU QUE EN ÉL SE INSPIRARON LOS TERRORISTAS "TERRA LLIURE" Y DESPUÉS JUSTIFICAS SUS PLANTEAMIENTOS???

ES QUE NO PUEDO ENTENDER PORQUÉ COÑO OS HABÉIS RADICALIZADO TANTO. BUENO, YA SABRÉIS LO QUE HACÉIS. NO VAIS A SER NADA EN VUESTRA PUTA VIDA, REPRIMIDOS E INADAPTADOS SOCIALES.

VIVA ESPAÑA, VIVA EL PUEBLO ESPAÑOL Y VISCA LA CATALUNYA ESPANYOLA.

divendres, 26 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

si l'únic que pots criticar son les faltes d'ortografia d'un article noi/a és que saps que no pots criticar res més.
És la millor critica que pot rebre una persona que escriu alguna cosa.Així sap que el contingut és incriticable o que el que critica no sap ben bé que pot destruir i per tant tira pel camí fàcil no? la desqualificació....si és que sempre és el mateix home!!!

i Espasa va amb una sola s perquè é una "s" sonora i no sorda i les esses sonores entre vocals son una i no dues aixi que abans de critcar un tema com l¡orotgrafia procura no fer-ne tu i revisa l'orotgrafia catalana d'acord?

i si tu ets feliç sent espanyol i sent català-espanyol i sent no se quantes coses més doncs tu millor per tu si axí ets feliç!!!!

"ES QUE NO PUEDO ENTENDER PORQUÉ COÑO OS HABÉIS RADICALIZADO TANTO. BUENO, YA SABRÉIS LO QUE HACÉIS. NO VAIS A SER NADA EN VUESTRA PUTA VIDA, REPRIMIDOS E INADAPTADOS SOCIALES." però noto no se ben bé perquè una rabia conitnugda en el teu discurs..uhm potser no serà això un to de radicalitat??? no sé ehhh dic jo.Utilitzar tan els putes i els coños no sé trobo que és una manera d'expresar la teva opinió radical sense arguments, perquè d'altre banda utilitzaries un argument fonamentat i amb frases ben fetes i sense que cada dos lletres hi hagi tres paraulotes.

divendres, 26 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

El usuario anónimo - Es pot ser independentista i no nacionalista. Es pot ser independentista per motius economics per exemple i ser 0 nacionalista en el sentit tradicional de la paraula.

Sempre hi ha extrems en tots els àmbits, també hi ha multiculturalistes radicals o verds radicals o feministes radicals. No trobo just que critiquis per aquest motiu a tot els independentistes.

A L´AMIC DE LES MAJÚSCULES

Has rellegit el teu text garrulillo? Quasi no has fet cap falta...

I sobre Terra Lliure, jo només he posat sobre la taula un fet. No he dit en cap moment la meva opinió sobre TLL.

divendres, 26 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

QUE PENA ME DAIS.....

BUENO, SEGUID POR ESTE CAMINO, YA MADURAREIS.

NO SE PUEDE SER ASÍ HOY EN DÍA, TAN SEPARATISTAS, TAN INDEPENDENTISTAS O NACIONALISTAS, PORQUE VIVIENDO EN UN PAÍS TAN FANTÁSTICO COMO ES ESPAÑA, INSULTÁIS A VUESTRA INTELIGENCIA CADA VEZ QUE ESCRIBÍS VUESTROS ESCALOFRIANTES COMENTARIOS.

Y LO PEOR NO ES ESTO, SINO QUE ALGÚN DÍA VUESTRO INTELECTO CAMBIARÁ, CRECERÁ, MADURARÁ, ¡DIGO YO!, PORQUE ES TOTALMENTE ABERRANTE LO QUE EN ESTE BLOG SE HA PUESTO.

VIVAN LOS INTELECTOS INTEGRADORES Y NO DISGREGADORES, Y MENOS AÚN, CUANDO ÉSTOS ÚLTIMOS SE JUSTIFICAN CON LA VIOLENCIA O CON PERSONAJES TAN NEFASTOS COMO ARMENGOU.

VIVA ESPAÑA., LA CATALUNYA ESPANYOLA Y ELS CATALANS ESPANYOLS.

diumenge, 28 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Mai ha existit ni existirà la nació catalana. Es una il.lusió pròpia de una burgesia decadent duran la reinaxença. El futur de catalunya es l'emigrant magrebi que parlarà en català. Aquestos seràn els vertaders catalans del segle xxi

dissabte, 17 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Hola
Jo també he llegit aquest gran llibre del mossen Josep Armengou i nomès us puc dir que us el llegiu està molt i molt bé, t'aclareix les idees.

divendres, 20 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home