Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de gener 05, 2007

La carta als reis (no borbons).


Com que m’he portat molt bé, em veig amb cor de demanar una llista ben llarga de regals.

- Que el PSC deixi de manar a l’ajuntament de Barcelona, és hora de canviï. Aquesta és complicada perquè com va dir no se qui molt encertadament, el PSC podria presentar de candidat a les eleccions un sofà i també guanyarien les eleccions.

- Que la Generalitat afegeixi (tal i com passa a Euskadi) als Baròmetres d’opinió la pregunta : Vol vostè la independència de Catalunya ?

- Que els ànims polítics es calmin una mica ja que quan la crispació es tan gran, no s’acostuma a mirar més enllà del dia a dia i això en un País sense estat com el nostre, és un error mortal.

- Que l´e noticies (el millor diari digital, tot sigui dit), aparqui la seva campanya anti-ERC i no es deixi emportar pel groguissme que sembla que últimament està arribant a les seves pàgines.

- Que aquest gran gruix de catalans que coneixem perfectament la nostre llengua però que no s’acaben d’atrevir a fer-la servir, es treguin les pors i es converteixin en catalanoparlants habituals.

- Que CIUDADANOS i el PP es fotin una bona hòstia electoral en aquestes eleccions municipals ja que em sembla que últimament tenim a aquesta gent massa crescudeta i caldria recordar-los que aquí a Catalunya seran sempre partits marginals i sense possibles aliats polítics.

- Que entre les diferents faccions de l´independentisme aflorin més els punts en comú que no pas les legítimes i normals discrepàncies de mètode o d’estratègia per arribar a la mateixa línea de meta.

- Que els independentistes no caiguem en el desànim ni en el pessimisme que tan habitual és en el nostre “mundillo”.


- I sobretot, molta salut per a tots i totes !!!

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo també tinc una carta per als reis però sols coincideix parcialment amb la teva. Demanaria:
- Que per salut democràtica hi hagués un canvi a l´ajuntament de Barcelona (en això coincidim) i a ser possible a molts d´altres ajuntaments, i s´alleugés l´administració municipal d´enxufats i xupopters (tot i que tinc por que si passés això a Barcelona augmentaria espectacularment l´atur).
- Que tant a CiU com a ERC la gent acabés veient la llum i fes fora a les actuals direccions, que han aconseguit que l´únic paper possible del nacionalisme sigui de trist comparsa del partit espanyol que mani. Si a més s´aconseguís fer entendre a la gent que a Catalunya som massa poca gent per encara anar dividits ja seria la glòria.
- Que canviés el sistema polític actual de llistes tancades per un sistema de districtes (per exemple 1 diputat cada +/-100000 persones)amb llistes obertes.
- Una nova llei de finançament dels partits perque així no hagin de finançar-se amb les recalificacions i l´especulació del sol. Per exemple que sols es pot fer campanya amb diner públic.
- Que la classe empresarial catalana torni a identificar els seus interessos amb els del pais.
- Que no hi hagi mai més majoria absoluta a Madrid (i potser també a Catalunya).
- Que hi hagi un huracà que s´emporti a pràcticament tota la classe política actual. Del carrec més alt fins al més baix.
- Que per entrar en un partit deixi de ser condició necessària abandonar la capacitat de pensar per un mateix.
Si bé es podrien demanar més coses sols amb que es complís la meitat el panorama canviaria radicalment.

Pels qui es pensin que això de l´huracà és massa radical voldria explicar-los que fa pocs dies uns amics em varen presentar un jove polític del seu poble (un petit carrec del partit). Al cap de pocs minuts de parlar-hi es confirmaren totes les meves sospites: era un complet inútil. Els meus amics em varen assegurar que era un noi de casa bona que havia fracassat en els estudis i s´havia introduït en un partit per medrar. Com que no semblava tenir cap mena d´iniciativa ni sentit comú possiblement li espera un gran futur dins del partit però el que és jo no me´n refiaria ni per passejar el gos.

divendres, 05 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

De tot el que has dit hi ha 2 punts que subscric totalment ja que penso que és imprescindible que el finançament dels partits canvii i s´eliminin les donacions anònimes i que els empresaris catalans posin al mateix nivell les ansies de fer diners i les ansies de fer País.

Hi ha altres punts però que no els comparteixo ja que a mi aquesta teoria que tota la gent que està ficada en política ho fan per trincar i que són gent poc preparada mai m´ha fet el pes.

En política suposo que hi haurà de tot com a tot arreu, gent preperada i trepes, gent que fa les coses per vocació i gent que fa coses per forrar-se, la política no és més que un reflex de la societat on hi ha de tot. O a cas tots el metges o tots els taxistes són persones incorruptes i exemplars?

I sobre el fet que s´ha de deixar de pensar per estar a un partit, no ho sé, jo no estic massa ficat enlloc però suposo que la situació deu ser com a qualsevol empresa, organització o entitat. Si no et cenyeixes a algunes regles preestablertes possiblement t´acabaran fent fora o marxarás tu pq no ti sentiràs a gust.

Si les persones no s´amotllen una mica a les institucions i no s´amotllen una mica i només intenten mantenir les seves idees en acabarem trobant que hi haurà a Catalunya 7 milions de religions, 7 milions de partits, 7 milions de centres cívics...

dissabte, 06 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

mmm...los reyes son españoles. Donde se celbran los reyes magos además de España?

Te guste o no te guste eres esopañol, eres un hombre, descendiente de simios y además un poco ignorante

dijous, 11 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Et diré un altre lloc a part d´Espanya on és celebren els reis i es diu CATALUNYA.

divendres, 12 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

VISCA EL NOSTRE REI D'ESPANYA, JOAN CARLES I I LA FAMILIA REIAL ESPANYOLA.

VISCA ESPANYA, VISCA EL POBLE ESPANYOL I VISCA ZP!

dimecres, 17 de gener, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home