Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, de gener 02, 2007

Nova enquesta

Ja he tancat les dues enquestes que tenia obertes que han donat els resultats següents :

1) Posa nota a la decisió d´ERC de repetir el tripartit.

En aquesta enquesta els resultats han estat molt polaritzats, un 38 % (137 vots) dels 360 participants li posa un 10 a la decisió d´ERC mentre que un 33% (119 vots) li posa un 0.

Fent una mitjana de totes les votacions, el votants donen aprovat justet (5´56) a la decisió d´ERC .

2) Si haig de triar em quedo amb ?

Punt : 132 vots (48%)

Avui : 108 vots (39%)

El periòdico en català : 37 vots (13%)

Ja podeu votar a la nova enquesta:

Que et sembla el nou finançament de Catalunya ?

Si voleu opinar sobre el que jo considero una estafa de finançament, o les declaracions del Solbes dient que l´aplicaran a la baixa i tard, ho podeu fer en els comentaris d´aquesta entrada.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

jo no hi entenc massa de finançament, però el que si sé és que si de per si el finanaçament que es va otorgar a l'estut era de lluny el que volia el poble català a sobre ara ens ho volen fer arribar més tard i no com ho van pactar a l'estatut del 18 de juny.
Els acords a que s'han arribat s'haguéssin pogut fer perfectament sense fer una reforma estatutària.Recordem que CiU ja va obtenir una "augment" de ( si no m'equivoco) fins a un 33% en el nostre finançament.Ho va fer sense reformar cap estaut.L'augment que tenim ara, l"autonomia" a que es referia Maragall, Saura o el mateix Mas que és qui ens ha condemnat a 25 anys més a l'edat medieval, no és res més que una clàusula que s'hagues pogut fer com una llei més sense haver de reformar res.Això demostra la poca importància que te dit augment i dita reforma estautària.
Això si els grans defensors de l'estatut diuen que ara estem en condicions de discutir les coses bilateralment.ON és l'aeroport del Prat? on és la bona xarxa ferroviària? ( ara ens passaran la competència quan la xarxa està mes malmesa i més vella) on és el Tren d'Alta Velocitat? on son les infraestructures? però en quines condicions bilaterals estem parlant? a mi que algu m'ho expliqui perque jo realment no ho veig.
El mateix Solbes ho ha dit.Arribarà finançament si, però tard i com al govern espanyol li surti dels collons.
Quina gran bilateralitat!!!!!
Almenys espero que els que van votar SI a l'estatut ara no es queixin durant almenys una generació.No hi tenen dret a queixar-se.Estem així per culpa d'ells.

dimecres, 03 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Marc, Soc la Berta del Racó.Com es fa per Catalanitzar el Blog?
http://berta-cat.blogspot.com/
Merci i Bon any

dimecres, 03 de gener, 2007

 
Blogger Henry The VIII said...

Senyor Marc,

Totalment d'acord.

Vaig sentir una vegada el Prince (el de Purple Rain) dient que ell no creia en els contractes sinó en els acords.

El que tenen l'autonomia catalana i el govern de l'estat és una mena de "contracte". Però no hi ha un "acord" perquè no hi ha una veritable voluntat des del govern de l'estat de complir-lo en tota la seva extensió. Per més que estigui escrit sempre buscaran un subterfugi, un ajornament, un ara no em va bé perquè tal i pasqual, etc. I en economia les coses es poden mirar des de diversos prismes i poden arribar a dir que han complert sense fer-ho. Amb pirules fines. Donant més per aquí i retallant més per allà.

Basíleia: totalment d'acord amb "Els acords a que s'han arribat s'haguéssin pogut fer perfectament sense fer una reforma estatutària".

La solució el concert. En aquest punt l'Estatut ja era cutre quan es va aprovar al Parlament de Catalunya (i aquí van fallar tots els partits catalans).

Per altra banda, he llegit, sobre el tema de retolar en català, algun comentari de Jordi C. i em sento molt identificat. Alhora els de David, molt diferent, però també. Són formes de mirar el mateix des d'un punt de vista radical (en el bon sentit del terme)el primer i una altra més optimista el segon. He descobert que em provoca una doble personalitat i he decidit airejar-me i no escriure, tot i que sí seguir, sobre aquests temes.

Bon any!

dimecres, 03 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Berta- Benvinguda al món BLOCAIRE !!!!!! No rajis massa d´ERC que tard o d´hora ens haurem d´entendre...

Per catalanitzar el bloc has d´anar a la pestanya d´OPCIONS-FORMAT i allà ja veurás una casella on posa IDIOMA DE LA FECHA.

Amb això només aconseguirás catalanitzar la data.

Si vols catalanitzar tot l´índex, has d´anar a la pestanya de PLANTILLA i buscar molt bé on posa les paraules que vols canviar, en el teu cas : "Archivo del blog". Ho borres, ho escrius en català, ho grabes i llestos.

Si no t´aclares escriu un post al racó que segur que t´ho expliquen millor que jo.

Salut i bon any!

dimecres, 03 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

I parlant del finançament:

Per mi hi ha dos aspectes bàsics que ja els seu apuntat (basileia-henry) un cada un.

Un és el tema dels traspassos trampa, de que ens servirà que el govern espanyol ens traspassi per exemple unes rodalies tercermundistes si no tenim diners per adecentar-les? Si no hem de tenir diners per donar uns serveis bons als ciutadans, millor que siguin els Espanyols que facin el ridicul (RENFE,AENE...).

I l´altre és el concert, o el que és mateix la clau de la caixa. Si les negociocions s´han de fer amb els diners a Madrid, cagada pastoret. Si els tinguessim nosaltres i anessim a negociar la cosa ja seria diferent.

Potser de qui 30 anys tenim més sort en la negociació...

dimecres, 03 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

MAS MAS
MAS de lo mismo... és a dir: res.

dijous, 04 de gener, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home