Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de gener 07, 2007

Catalunya Antitaurina



"La grandesa d'un poble es pot jutjar per la forma com tracta els animals".


Per tant, el nostre poble no és un poble gran ( la qual cosa no és cap novetat però es posa més de manifest en coses com aquestes) ja que periòdicament es celebren a Catalunya “corrides” on es tortura, s’humilia i s’acaben assassinat a desenes de braus.

Aquesta és la conclusió que s’hauria de treure del que està passant a casa nostre en ple segle XXI, és inexplicable com els polítics catalans no es posen les piles i no prohibeixen d´una vegada la “fiesta nacional –Española” i no pel fet de ser “Espanyola” (que també), sinó pel fet que és una salvatjada.

El més trist d’aquesta situació i que la fa més patètica, és que no val donar les culpes a Madrid ja que les competències necessàries per prohibir les curses de braus depenen exclusivament de la Generalitat i l’únic cosa que cal és una voluntat ferma d’acabar amb aquest anacronisme.

I no valen excuses barates, no val dir que aquest “circ” porta turisme a Catalunya, no val tenir por als poderosos empresaris que hi ha darrera (Balanyà, empresa Sarot...), no val no voler prohibir les “corrides” per por que la gent de les terres de l´Ebre (on son tradicionals els bous envolats) s’enfadin i deixin de votar a tal partit o tal altre.

Cal ser ferms i valents i ara que les esquerres governen, donar exemple i aprovar d´una vegada per totes una assignatura que el nostre poble té suspesa i que ens converteix en una societat “malalta” ja que no condemna ni prohibeix la tortura animal.

15 Comments:

Anonymous Anònim said...

El tema dels braus és un tema que ha estat objecte de debat i on mai s'ha arribat a cap bon fi.
Jo crec com molt bé dius Marc que no és una excusa no prohibir les "corridas" pel fet que atrauen al turisme.Jo sincerament si el turisme que ha de venir a Catalunya ha de ser el que ve a veure com es mata i es tortura prèviament a un animal sota un acte de "chuleria", de prepotència i superiottat de l'ésser humà envers un animal que al cap i a la fi l'únic que pot fer és defensar-se davant el destí que li espera.
Si hi ha turistes que venen a Catalunya per veure aquest lamentable acte( hi ha gent que li diu espectacle)jo no vull pas ni que hi deixin diners a catalunya ni que hi deixin la seva presència.
Estem al segle XXI!!! jo no entenc com algú pot disfrutar veient com s'assassina a un animal, com li claven les espases (ara no sé quin és el nom tècinc), com li tallen les orelles i com la gent crida i "vitorea" al gran heroi, al torero que acaba de cometre un assassinat!!!

Qui pot parlar de cultura sota un acte així?? entenc que els espanyols puguin parlar de cultura i de "fiesta nacional"( ja sabem com son aquesta gent si és que se'ls hi pot donar qualificatiu de persona) però els catalans som una nació? i som una nació civilitzada?

Els polítics han de prohibir ja d'una vegada per totes i de manera defintiva la tortura dels braus o de qualsevol animal.

Hi ha d'haver una llei més severa contra abandonaments, contra tortura (tots sabem que els hi passa als gossos de caça quan deixen de ser útils; l'ultim cas que vaig conèxer jo era que l'amo els havia penjat a tots d'un arbre!!!), contra assassinat.
S'ha d'entendre que matar a un animal és cometre un assassinat i això no es resol a base de multes.
La gent que disfruta d'un acte així, de matar a un ésser indefens ha de ser jutjada com si hagues comès un delicte penal.
Contra això no hi pot haver marge.

diumenge, 07 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Cert, cal posar remei ja a la impunitat amb que la gent es carrega animals al seu "antojo".

Tot i així, la llei em sembla que ja és prou dura amb qui maltracte animals però és escandolós que les "corridas" escapin a aquesta llei i els toreros no siguin castigats igual que la resta de mortals que assessinin a un animal i siguin descoberts.

Per cert, m´ha arribat q a les Canaries les curses de braus estan prohibides per violentes (però no n´estic segur). Tindria collons que ells ja haguessin fet la feina i nosaltres no.

dilluns, 08 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Ei!! Té de donar tota la raó amb aquest post, i tampoc s'hi val dir que és tradició... així tot tindria una excusa...

salut!

dilluns, 08 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

uhm Marc tu creus que la llei és prou dura? algu ha anat a la presó per matar, penjar d'un arbre o cremar viu a un animal? jo no conec cap cas.Pagar una multa no és suficient per més alta que sigui.

Pels braus no hi ha cap excusa, cap ni una.

dilluns, 08 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Començant per que els turistes que venen a Catalunya acabent marxant d'aqui amb un gorro mexicà al cap, que en podem esperar??

Fa anys que haurien d'haver prohibit les "corrides de toros" es dennigrant per l'animal i morbos per l'èsser humà, més val que busquem la morbositat en altres termes i no pas en els toros que a mi de morbo ja us puc dir que no m'en dona.

Salut!

dimarts, 09 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Acabem amb aquest espectacle primitiu d'una vegada! Exigim als nostres governants que siguin valents, que s'enfrontin a l''establishment' taurí, que facin cas de la ciutadania! (uf, demano massa dels nostres polítics, em temo).

En aquest cas no hi ha dubtes: totes les enquestes diuen que a Catalunya hi ha una majoria aclaparadora antitaurina (al voltant del 70% de la població veuria bé la prohibició, crec recordar). Doncs que els nostres governs (municipals i nacional) en prenguin nota!

Estem en contra dels toros perquè són espanyols? Doncs també! I què? Però, sobretot, perquè són una forma de banalització del sofriment animal que és incompatible amb la civilització. Per cert, tots aquests 'progres' i 'ciudadanos' que ens retreuen l'atac als toros pel fet de ser espanyols... ells també els defensen precisament perquè són espanyols, perquè són un espectacle que integra Catalunya amb Espanya, o no? No és aquest, de fet, l'únic motiu pel qual gent com Albert Boadella els defensa?

dimarts, 09 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

jo crec que en aquest cas els catalans ens hem de sentir orgullosos de no se espanyols.Quina classe de persona és la que es posa davant d'un toro, quina classe de persona és la que disfruta veient com es mata a un animal? una persona que creu que això és tradició, cultura o una simple festa és capaç de fer qualsevol cosa.Per tant jo crec que la persona que mata, tortura i assassina un animal hauria d'anar a la presó sense cap mena de dubtes.
Això si, m'encanten aquells (i curiosament normalment son espanyols) que defensen les corrides de toros però que diuen que els que estem a favor del avortament és que som uns assassins.
Una mica de coherència!!!!
Catalunya és i ha de ser superior a tot això.

dimarts, 09 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Ja que parlem d´animal maltractas feu un cop d´ull a aquesta direcció, es parla de la noticia silenciada que va protagonitzar el rei i un os borratxo.

http://www.busot.ca/2007/01/mitrofan-un-crim-destat-que-es-vol.html

Amb casos com aquests i com dia la Basileia, haurien de posar aquesta gent a la presó. per primats.

dimecres, 10 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Fins on es correcte dir que els toros son una tradició espanyola? Per als que no ho sapiguin, hi van haver festes d'aquet tipus a Catalunya molt abans que a Andalusia.

http://hispanismo.org/showthread.php?t=57

divendres, 12 de gener, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

El usuario anónimo - Que uns cosa s´hagi inventat a un lloc no vol dir pas que sigui tradicional d´allà.

Per exemple, el basquet es va inventar al Canadà i actualment no és pas un esport tradicional en aquell país ja que molts altres li han passat al davant en popularitat i practicants.

divendres, 12 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

estic d'acord amb tu Marc.Actualment els toros s'asocien a una tradició totalment espanyola.És la "fiesta Nacional" d'ESPANYA.
Ara també dic que jo voto pq s¡aboleixin els San Fermines.Digueu-me radical però hi estic totalment en contra.
Per tant l'oríd¡gen usuario anonimo no crec que fagi tradició.Simplement et permet saber d¡on ve i ja està.

diumenge, 14 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

VISQUEN ELS TOROS, LA FESTA NACIONAL D'ESPANYA PER EXCEL.LÈNCIA I VISCA ESPANYA.

dimecres, 17 de gener, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Que fàcil és deixar comentaris anònims des de la incultura....Jo estic plenament d'acord amb tu, ni braus ni òsties!On s'és vist que vinguin a Catalunya de vacances i s'enduguin de record un tratje de "faralaes"??Voto per la barretina, el porró i la botifarra amb fesols!
nemitronskins.spaces.live.com

dimarts, 27 de març, 2007

 
Blogger Henry Stephen said...

La festa no té futur. Els queden exactament 20-25 anys de vida, màxim. Són massas anys. Si el moviment antitaurí aconsegueix aglutinar-se entorn d'una sola direcció, podem reduir el temps a 10 anys. Només és qüestió que els diferents col·lectius es posin d'acord, en lloc d'actuar cadascun pel seu compte.

Una salutació molt cordial

dimecres, 27 de juny, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Estos que gritan ¡Vivan los toros! ni siquiera saben lo que gritan.
^
Para que "vivan" los toros es imprescindible que dejen de matarlos en las plazas.

dimecres, 27 de juny, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home