Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de març 25, 2007

Pacte per l´autodeterminació

ERC ho ha dit més clar que l’aigua, farà president de Catalunya al Mas si accepta caminar plegats per fer, en un període raonable de temps, un referèndum per preguntar a la ciutadania de Catalunya si vol seguir essent Espanya o volen ser un País lliure.

Ja era hora de posar les coses al seu lloc i veure fins a on volen arribar els partits del nostre País, si tan sobiranista és la gent de CIU a la oposició, suposo que no tindrà cap problema en ser igual d’independentistes quan entrin al govern de la ma d´ERC.

Ara és l’hora de veure que estan disposats a fer els dirigents de CIU per tornar al poder, fa poc van mutilar un estatut per tornar a la Generalitat, ara se´ls ofereix fer una passa de gegant cap a la independència a canvi de fer al Mas president i jo de tot cor espero que acceptin la proposta.

I sobre el referèndum en si, que ningú doni per fet que es perdria. A Montenegro fa 8 anys només un 10% de la població deien ser independentistes i ara ja són un Estat més d´Europa.

Deixem les pors i els complexes de costat i caminem tots els independentistes (els que han sortit de l’armari i els que encara no ho han fet) cap a la llibertat !!!

16 Comments:

Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Esperem que així sigui. A veure si algun dia aconseguim alguna cosa. Jo, francament, no tinc gaire fe la generació política actual. Em semblen tots uns oportunistes sense paraula.
Però qui sap. Nois, si aconseguissim fer pinya potser podriem aconseguir alguna cosa. Si fessim pinya amb el país basc, amb Escòcia, potser amb altres països sense estat de la UE.. No sé.
Qui sap si podriem aconseguir alguna cosa.
Esperem que sí. Evidenment!
Jo sempre dic que CATALUNYA, SI HAGUÉS ESTAT PER LA VIA DEMOCRÀTICA SERIA UN PAÍS INDEPENDENT des del 1931.
Darrerament vaig veure un document històric en el qual els catalans, amb l'arribada de la pau després de la segona guerra mundial, esperaven que els americans o els europeus ens allberarien del règim franquista, que ens va treure per la força el dret a decidir, i ens imposà, per via militar i amb el suport de Mussolini i Hitler, un règim totalitari, nazi i sense llibertat.

Malauradament vam haver de comprobar que ni a Europa ni a Amèrica els importava si els catalans haviem de viure fotuts sota un règim nazi i opresiu. Mai s’ha demanat perdó ni s’ha indemnitzat a les famílies dels milers de Catalans deportats als camps nazis.

I no oblidem que la cultura castellana encara està plena de gent simpatitzant d’aquesta política nazi, que simpatitzava amb en Hitler i Mussolini, i que alçava la ma com els nazis. Que hi ha gent d’aquesta en càrregs polítics, intentant evitar que poguem aconseguir el dret a decidir per nosaltres mateixos.

Evidenment m’agradaria saber si el poble català voldria la independència o no. Per la via democràtica, sense fer mal a ningú, sense cohibir a ningú. I molt menys matar a ningú. Com ho fan els països desenvolupats, els països civilitzats. Amb pau i serenitat. Esperem que sigui així.

diumenge, 25 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Em sembla que no podrà ser pq CIU ja ha dit que No li interessa el tema...

diumenge, 25 de març, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Ja et dic jo que de fe en aquesta generació de polítics ben poca.

diumenge, 25 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Segurament, les paraules de Xavier Vendrell són dins del context de l'afer Carretero, i segurament al Vendrell se li va escalfar la boca i va dir coses fruit d'una certa improvisació... Potser sí, però, i què? No porta temps Artur Mas amb la cançó que "ERC esta sotmesa al PSOE", i que si el Constitucional tomba l'estatut, Catalunya hauria de repensar-s'ho tot i anar més enllà... Tot això és parauleria estèril d'Artur Mas o no?

Doncs ara té la Gran Ocasió per demostrar-ho: que agafi el guant de Xavier Vendrell, que accepti la proposta i, immediatament, crearia a ERC i, sobretot, al Govern d'Entesa una crisi de dimensions descomunals. Ara, Artur Mas té una oportunitat d'or per desestabilitzar el Tripartit com mai. Ho té facilíssim: que digui que sí, que CiU, tan sobiranista com se les dóna de vegades, està disposada a convocar un referèndum d'autodeterminació si té el poder! Per què no ho fa?

Doncs perquè CiU, com sempre, es caga a les calces i ni se li passa pel cap una situació així. El 'sobiranisme' de CiU és pur pactisme electoral, pur teatre i gesticulació per erosionar ERC. Un cop més, amb la seva reacció davant la proposta de Vendrell, està quedant claríssim. Només voldria que els 'sobiranistes' de CiU en prenguessin atenta nota.

dilluns, 26 de març, 2007

 
Blogger Jaume P said...

Sobre la por a perdre un referèndum per l'autodeterminació voldria comentar que no crec que sigui tan fonamental com convocar-lo: nomes el fet de convocar-lo es guanyar.
O es que creieu que davant un referèndum d'aquest caire Espanya seguiria mantenint el Prat, les balances fiscals ocultes i la manca d'inversions? Tot això esdevindria public i beneficiós per Catalunya en pocs mesos per demostrar lo molt que ens estimen els Espanyols! I si es perdes quedaria oberta la via de convocar-ne un altre si Espanya ens torna a tractar malament, cosa que porta quasi 300 anys fent.

dilluns, 26 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Ha sigut el Duran qui ha dit q era una "broma" però tot i que el Puig tb ha fet declaracion en aquest sentit es veu que ja s'han reunit amb el Puigcercós.
CiU em sembla q de moment no descarta res.Si es tracta de poder vaya un el Mas per no desaprofitar l'ocasió.

Ara bé jo veient com CiU s'ha portat amb l'estatut, veient com han venut Catalunya a Espanya, veient com acceptaven un estatutet retallat i veient com son de traidors aquesta gent jo simplement no els veig convocant un referendum per l'autodeterminació.
Ho trobaria surrealista.

Ara bé que es començi a parlar del tema és molt bò i és molt positiu.

Però també he de dir que fer un refèrendum ara seria una bogeria.S'ha de preparar a la població, s'ha d'explicar ben bé el tema i sobretot s'ha de convèncer a la gent que no ho està per la via ideològica, que sent independents viuriem millor.Només així es podra fer camí cap a l'autodeterminació.
Sense presses.

Miquel Marzabal- això que comentes sobre la segona Guerra mundial i la pau a Catalunya/Espanya té una explicació molt lògica.De fet no és que ni a Europa ni a Estats Units els hi importessim una merda.

La raó per la qual no es va derrocar el franquisme era pq als americans els hi servia de tap contra el comunisme de la URSS.Franco era més be un aliat que no pas un enemic.Pensem que després de la Segona Guerra Mundial dos països del bàndol dels aliats (URSS/USA) van començar una guerra freda que duraria fins els anys 90.

Espanya era un punt estratègic pels Estats Units i Europa estava massa enfonsada per dir-hi o fer-hi res.

El gran problema que té Espanya és que encara no ha passat el període de la transició.Queda molta gent del règim franquista (que no nazi ja que nazi és un terme reservat pels alemanys i no per als espanyols) , no s'ha fet cap pas per revisar judicis sumaríssims( cas Puig Antic o molts altres), un dels grans partits d'estat que diuen ser democràtics estan en contra de la llei sobre la memòria històrica i podia continuar citant i citant i no acabaria mai.

Espanya encara no viu en absoluta i plena democràcia.

dilluns, 26 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Basileia, està clar que el referèndum no s'hauria de convocar a la 1ª legislatura d'un hipotètic govern CiU+ERC, sinó més endavant. Hi hauria un camí per recórrer, però del que es tractaria és de traçar un full de ruta concret, compromès, cap a aquest referèndum. Una estratègia sobiranista de debò a la qual podria apuntar-se tothom qui volgués (IC-V, per exemple, que té sectors independentistes als quals un pla així hauria de resultar atractiu). Però és que ho veig tan difícil, una cosa així! Què dirien els amiguets empresaris de CiU (La Caixa, Codorniu, Gas Natural...)?

Per cert, quina pena que fa Miquel Iceta (Mister "la independència és una collonada"); és la pura imatge de la claudicació catalana, de la por i de la submissió als 'amos' espanyols...

dilluns, 26 de març, 2007

 
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Quan s'apliqui el dret a l'autodeterminació haurà arribat la democràcia plena en aquests països nostres.

dilluns, 26 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Hola Marc (Pol).
Soc Dracnou al Racó i Moragues a Nació Digital.
Només vull felicitar-te per l'enquesta al Racó.
Com sempre, has estat al moment just amb el comentari adient.
Una abraçada

dilluns, 26 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Nois, menys eufòria: dimecres assistireu una nova baixada de pantalons d'ERC quan renunciï a convocar el referèndum per ordre expressa de Pepe Montilla, quan Mas li digui que endavant.

dimarts, 27 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

anónimo- és molt possible que això passi certament.
El que jo trobo que és molt important és que es vagi parlant del tema, que la pauaraula autodeterminació vagi sortint, que es vagi parlant ara d'autodeterminació, ara d'independència, ara de sobirania...son termes els quals la gent no els hi ha de tenir por i per això tot i que és possible que ERC es baixi els pantalons, que CiU digui q no pq son uns traidorets tb o pel que sigui, és importantissim que la gent vegi que amb un refèrendum , amb una autodeterminació o amb una independència, els tancs no acabarien al carrer.
Pq en el fons és el que molta gent (potser d'una generació més llunyana) pensa.La gent té por i aquest és l'element, la primera pedra que hem de llimar.La por.Que la gent no tingui por a ser independents.

S'ha de començar per aquí i així avançarem.

A més reinvindico el dret a fer el referendum pq és un dret democràtic que a qualsevol pais civilitzat és un dret normalitzat.

dimarts, 27 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Un altre show de cara a la galeria!
Vejam: aquesta proposta no té ni la més mínima credibilitat, perque si tens sentiment nacional i realment vols que el teu pais sigui lliure fas les coses ben fetes i fas un pla de com aconseguir la independència, no ho comentes en mig d´una calçotada.
O sigui que això s´ha d´entendre més aviat com una forma que té la direcció d´ERC d´alliberar pressió, perque senten l´alè del Carretero al clatell i perque molts militants n´estan fins als ous del tandem Carod-Puigcercós.
I pot ser un immens error: la direcció mai no hagués fet aquesta proposta si hagués sospitat que existia la més mínima probabilitat de que CiU l´acceptés (ja que l´aliança amb PSC és una opció estratègica), però a CiU ja els han vist el llautó (i saben que Carod no és independentista de debó) per la qual cosa podrien optar per acceptar-la (perque com saben que Carod no té cap intenció de pactar un referendum d´autodeterminació no hi ha perill, i que si accepten Carod s´haurà de menjar les seves paraules i explicar als votants d´ERC perque no vol la independència).

dimarts, 27 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Fa temps que ERC fa pena. Primer aquella tonteria de les seleccions, que si volien que acabessim jugant amb Murcia, ara aquesta oferta ridícula que ningú es creia que fos veritat i que finalment han hagut de retirar precipitadament per por a que en Mas digués que si i enganxés a tota la direcció d´ERC amb els pixats al ventre. Quina forma més miserable de fer el ridícul!
Em sap molt greu perque jo si que crec en la sobirania, i havia votat a ERC, però de moment m´abstindré de votar perque ara han perdut el nord,i us ho dic perque jo no tinc càrrec ni depenc del partit per arribar a fi de mes. Sols espero que Carretero triomfi i faci una bona neteja perque entre en Mas i en Carod han fet molt de mal. Necessitem que algú torni la dignitat a l´independentisme.

dimecres, 28 de març, 2007

 
Blogger Rab said...

Doncs jo el que acabo d’entendre és el següent:

1) per que aquesta proposta a CiU (referèndum) no es va fer en el moment de negociar el Tripartit 2?
2) Per que aquesta demanda (referèndum) no se li fa al PSC-PSOE?


Sembla que per governar amb el PSC-PSOE no calen cessions ni contrapartides, en canvi a CiU se li demanen coses que no se li demanen al PSC-PSOE. Mentrestant: 3a hora, CCRTV desapareix al País Valencia i les Illes, aeroport, dèficit fiscal, inversions, català a la UE, etc. De que collons serveix fer President al Montilla si no canvia res i si no hi ha cap millora?

Jo continuaré votant ERC perquè no hi ha cap altra alternativa, però després del Tripartit 1 i tal com va la cosa amb el Tripartit 2, no sembla pas que estiguem avançant. Més aviat, els espanyols ens foten més que mai.

dimecres, 28 de març, 2007

 
Blogger Rab said...

Collons, volia dir:
"Doncs jo el que NO acabo d’entendre és el següent:"

Disculpes per l’errada.

dimecres, 28 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Rab- Es fa ara aquesta proposta pq no fa massa el Mas va dir que si el Constitucional retallava l´estatur el panorama canviaria i s´obririen nous horitzons i ERC vol veure que vol dir això de "nous horitzons".

Tot el que has criticat del govern Montilla (menys la 3era hora) és culpa de la merda estatut que ens van col.lar, o sigui que poca responsabilitat és d´ERC que va votar que NO.

I la 3era hora està recorreguda i no crec que s´apliqui mai de la vida i menys ara que ERC ha demostrat al PSC que poca broma.

Els Espanyosl sempre ens fotran, per això cal donar suport als "independentistes".

dimecres, 28 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home