Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de març 14, 2007

Els jocs olímpics de les nacions sense estat.


Evidentment la proposta que va presentar ahir el Carod de crear uns jocs de nacions sense estat no és ni la solució somiada ni el final del camí però si es fa seriosament i s´hi gasten els diners adequats pot ser un gran invent.

Personalment jo prefereixo milions de vegades i m’emociona infinitament més veure la meva selecció jugar o competir contra el Quebec o Euskadi en aquests jocs que no pas veure la final d’un mundial de futbol (si,si tinc molta imaginació) entre la “roja” i el Brasil.

I com a mi, el mateix sentim milers i milers de Catalans que ens mereixem poder animar als nostres esportistes encara que sigui en competicions menors ja que de moment i per desgràcia a les grans competicions tenim les portes tancades per culpa de les lleis internacionals i per culpa del nou estatut on no es reconeix aquesta possibilitat (cosa que si passava amb l’estatut aprovat pel nostre Parlament).

L´ única exigència que faria als nostres polítics per tirar endavant aquest projecte és que es faci ben fet, no ens podem permetre, si es fan aquests jocs, que la cosa surti malament perquè hi haurà molts ulls Espanyols esperant el gran fracàs per treure a passejar l´eterna cantarella que això de les seleccions Catalanes no interessa a ningú.

15 Comments:

Anonymous Anònim said...

J'aimerais bien voir les sélections québécoises perdre contre les Catalans ou les Basques au foot, mais les battre au hockey sur glace! Cependant, Aurtur Mas a raison lorsqu'il dit qu'il ne faut pas que ceci devienne une compétition de "second ordre". Je préfère alors que le Québec, Catalunya et Euskadi puissent participer aux grandes compétitions internationales, un peu à la manière des Gallois ou des Écossais au rugby et au football.

Salutations à tous les Catalans,
Fins aviat,
Alex (Québec)

dijous, 15 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Felicitaciones desde Canarias por este magnífico blog en defensa de la Nació Catalana. Aqui les dejo la dirección de un blog canario: www.nacioncanaria.blogspot.com

Visca Catalunya Lliure!
Viva Canarias libre!

dijous, 15 de març, 2007

 
Blogger Carles Acín i Raïch said...

He vist escrites moltes tonteries sobre aquest tema dels JJOO de les nacions sense estat...per fi algú que ho veu clar, es tracta de poder competir internacionalment, si és contra EEUU o contra Kosovo, és igual, el important és que Catalunya es faci un lloc en el panorama esportiu internacional, lloc que ara no té.

dijous, 15 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Defensen la nacionalitat de catalunya aquells amb cognoms txarnegos. Desgraciadament, avui en dia ja no es parla el català, sinó el catagnol; i això es per culpa de tots el txarnegos que ens han invaït i ara es creuen catalans. No es català que neix a catalunya, sinó el que som d'origen i generacions. Tots el demés sou fruit de les migracions, i per identificar-vos us transformeu en els més nacionaliests. Oi, pol. Oi, García Carod Rovira.

dijous, 15 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Anónimo - Ets un racista etnicista repugnant.

dijous, 15 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Això dels jocs olímpics de les nacions sense estat és una mostra claríssima de que la direcció d´ERC (i tota la gent del partit que estan sucant i li riuen les gràcies) pixa fora de test.
No m´extranya gens que destacadíssims espanyolistes s´hagin entusiasmat amb aquesta iniciativa.
Pels que no se´n hagin adonat: representa que un representant legítim del govern de Catalunya accepta de bon grat -per primera vegada- que Catalunya és una nació de segona. (Compte: Estem a un pas de dir que Catalunya NO ES UNA NACIÓ).
I si no us ho creieu imagineu que enlloc de dir que Catalunya no necessita jugar amb les seleccions "sèries" (que és del que es tracta) estiguessim dient:
- Catalunya accepta que no necessita un aeroport amb connexions intercontinentals.
- Catalunya accepta que no necessita una tele potent en català (amb en Carod no haguessim tingut TV3 sino sols un canal folklòric a TVE).
Qué pensarieu..?

Que no veieu que crear aquests jocs folklòrics és precissament una forma molt eficaç de desactivar les nostres peticions de seleccions esportives nacionals?
Un cop creats serà molt més difícil que poguem jugar mai uns jocs olímpics normals.
Qui decidirà quines son les nacions sense estat? Acabarem jugant no contra Escocia o el Quebec sino contra Extremadura i Castilla la Manxa. Es això el que voleu? I un cop fet això ningú ens prendrà mai més seriosament.
Es com quan el Puigcercós va aixecar de nou la bandera espanyola i així va fer més difícil pels alcaldes nacionalistes no penjar-la. Amb aquesta maniobra tant barroera el que Carod fa és que sigui molt més difícil que, per exemple, la selecció catalana de hockey pugui ser internacional (els diran que ens correspon la divisió folklòrica).

I ara mediteu: imaginem que una nació "de veritat" com per exemple Holanda estigués ocupada per una nació més forta (posem Alemania) i els proposessin als holandesos que juguessin en uns jocs olímpics folklòrics perque els alemanys no els deixen participar en els jocs olímpics normals (i ja de pas diguem que els alemanys pensen que l´holandés és un alemany mal parlat i que holanda "és d´alemania"). Creieu que cap dirigent holandès acceptaria?
Perque pogueu veure que una cosa és dir-se independentista i l´altra és ser-ho.

Trobo que en Tarradelles era una persona amb molts defectes, però almenys tenia un sentit molt clar de la dignitat nacional i no la va abdicar mai: malgrat passar privacions a l´exili i que tothom deia que feia el ridícul ell es considerava el legítim President de la Generalitat i va actuar com a tal, quan finalment va arribar la transició per Madrid va resultar ser una realitat que no podia ser ignorada. Carod i companyia en podrien aprendre.

dijous, 15 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Algú ha dit que fer aquests jocs olímpics vulgui dir renunciar a intentar aconseguir el ple reconeixement de Catalunya ?

I per cert, uns jocs olímpics normals no els podrem jugar mai que que siguem un País independent, no cal vendre més fum, les coses són així i la realitat és dura.

Per tant, mentres en fem independents, jo prefereixo veure jugar Catalunya i sentir els "segadors" cada quatre anys que no pas menjar-me els mocs veient competir Espanya.

I si hem d´acabar competint contra Extremadura doncs pleguem i ens quedem amb el partit de la selecció per Nadal de Futbol i llestos, pq com ja he dit, aquests jocs s´han de fer ben fets.

I per cert, tota aquesta gent (la majoria a l´orbita convergent) que ara critiquen aquesta idea per poc ambiciosa, suposo que van votar que NO a l´estatut on es tancava la porta a tenir seleccions pròpies, no??

divendres, 16 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

usuario anónimo.Crec que el Pol té raó de titllar-te com a mínim de racista.Com a mínim!!

Tu sabies que els nazis amb qui van tenir problemes van ser amb els jueus que volien ser i que eren alemanys? els jueus que volien ser jueus no van anar a parar a ni un camp d'extermini.

Però els jueues que feia generacions que eren alemanys aquests si que en van sobreviure pocs.
Això que dius tu dels txarnegos ho trobo totalment demencial, i que s'acosta bastant a les teories de Hitler, la veritat.

Català és qui es sent català no qui hi ha nascut.Perquè segons aquesta gran teoria teva hi ha molts catalans nascuts aquí que son més espanyols que ningú més.Sinó passeja't per alguns barris de Bcn i ho veuras clarament.I per alguns pobles també (tot i que no tant).

O sigui que abans de fer reflexions (si és que se'n pot dir així) precipitades mira a veure quin és el panorama de Catalunya noiet o noieta.

Pel que fa al tema realment interessant i no el que diu aquest usuari foll, jo trobo que aquest és un passet per tirar endavant una cosa que ara per ara és impossible.
Jo quan escolto l'himne de l'estat espanyol no tan sols no sento res sinó que em fa vergonya que m'obliguin a pertànyer a un pais de toros, sevillanes i banderes espanyoles.No puc més que sentir-me contenta quan perd Espanya o quan l'Alonso no acaba una cursa per citar alguns exemples.
Ara bé, quan es toca l'himne dels Segadors la pell se'm posa de gallina, i això que només i per desgràcia, l'escolto en partits de competicions NO Oficials.
Això és una cosa de sentiments.
A qui se li posa la pell de gallina amb l'himne espanyol doncs fantàstic, a mi em sembla molt legítim però que ningú baix cap concepte em faci a mi sentir el mateix.
Jo només reclamo que algun dia un camp de futbol, basquet, hoquey etc...pugui estar ple i que a mi se'm posi la pell de gallina amb l'himne de la meva nació.

I Aquest és un pas important.Jo si finalment s'organitzen aquests jocs olímpics penso anar a defensar i animar el meu pais.

divendres, 16 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Aquest fill de puta que diu això dels mal anomenats txarnegos (actualment un txarnego és un espanyol que no és vol integrar a Catalunya, no un fill d'immigrants), segurament és un traïdor estil Francesc de carreras o Josep Piqué que es fa passar per independentista per desanimar als que ell anomena txarnegos de ser-ne. Segur que en veritat es un espanyol merdós. et diré una cosa desgraciat: els únics etnicistes que hi ha en aquest estat són els espanyols, català es aquell que parla català i considera Catalunya la seva pàtria.

dilluns, 19 de març, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

A mí em sembla que si es fan uns jocs olímpics de les nacions sense estat és precisament una manera original de queixar-se, de fer publicitat pel nostre país i pel desig d'esser independents. Una manera de fer-nos conèixer fora d'Espanya. I és que no ens coneix ningú!
Aquí a Holanda hi ha tanta gent que no té ni idea de la existència de Catalunya i la llengua catalana. Gent que fins hi tot hi ha vingut de vacances anys i panys!
És normal. Les empreses catalanes venen els seus productes sense dir res de Catalunya. Per exemple els vins. Made in Spain i prou. Als llocs turístics no s'hi veuen pas espardenyes ni sardanes ni res que faci pensar que estan a Catalunya. Tot al contrari, toros, ninetes ballant flamenco, shows de flamenco, sangría... Els turistes que venen a Catalunya es pensen que estan a Andalusia! Lògic, no? I com que no parlen ni català ni castellà es pensen que tot el que senten és “Spanish”.
Jo crec que una celebració d'uns jocs olímpics de nacions sense estat seria una eina més per fer-nos coneixer. No ho veig de cap manera com un impediment per contentar-nos i no voler mai més la independència. Tot al contrari. Cada vegada que es facin serà per nosaltres un recordatori de que no podem participar als jocs olímpics reals. Lo que més em faria gràcia és que en aquests jocs alternatius s’aconseguissin trencar rècords per sobre dels dels jocs olímpics de nacions amb estat.
I encara millor si es tractés d’un atleta català (o catalana).

dimarts, 20 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Estic d'acord amb el Miquel. Em sorpren que molts catalans pensen que tot el món sap de l'existència de Catalunya. Diu "Aquí a Holanda hi ha tanta gent que no té ni idea de la existència de Catalunya i la llengua catalana." Al meu país és exactament igual - molt poca gent sap que és Catalunya; i com diu el Miquel, molts d'aquests han visitat Catalunya de vacances varis cops. I a més, diria que no és culpa seva que pensen que han anat de vacances a "Espanya", perquè no hi ha res aquí que els faci pensar d'una altra manera.

En general, he vist durant molts anys aquí que no hi ha cap desitg de fer coses pragmàtiques, logiques i efectives perquè l'existència de Catalunya es coneixi un mica més. Com pòt Catalunya presumir de ser un país independent algun dia quan no té cap aliat al món, tot cofoi tancada dins el món castellanoparlant?

Un jocs així portarien la idea de Catalunya al món més enllà de les fronteres de l'estat castellana. Esperar fins que és un país independent per poder jugar amb altres equips estatals no és una opció, perquè aquesta independència no arriberà mai si no es fan els primers passos - un dels quals és donar a conéixer Catalunya a la resta del món. El món no té cap obligació de saber-ne res de Catalunya - això és la tasca dels catalans!

dissabte, 24 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Bones, tinc 15 anys, hi he vist un documental recent de tele Madrid.. dexan per terra a Catalunya.
Nose si aquest flog va ben bè d'aixo, i si te gaire a veure... Es que acabo dentrar... Numes dir axo,, que em fa vergonya com hi ha gent tan faxa i tan "filla de puta" que s'atraveix a dir aquestes coses del meu pais.
Aquell documental m'ha fet plorar, eprque Catalunya me la estimu... i molt!

Si algu no ha vist aquest video, aquest documental, aqui deixo l'adressa.

No recomanet a catalans que pateixin atacs de cor.

Aques video va ser denunciat però encara no en tenim resposta, diria.

http://www.youtube.com/watch?v=UB9DehZYEAw

diumenge, 15 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Facin el que facin els espanyols, posin els documentals que posin, jo mai deixaré de ser català i mai deixaré de pensar com penso.
El meu pais es Catalunya i la meva llengua el català.
I aixo cap espanyol ho pot canviar.

Visca Catalunya i Visca el Català!!

dimecres, 02 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Aixo dels JJOO es una bona idea de demostrar a els espanyols que els catalans tenim iniciativa propia. He sentit a dir que no ens deixen participar en aquets jocs com a selecio catalana perque diuen que espanya no pot competir contra catalunya (aixo que demostra: que espanya "te por" de que si jugues la selecio catalana, la espanyola ja no tingues tan d'exit perque ja no guanyarien res.) en fi que son uns "cagats".

Visca Catalunya!!!!

dijous, 14 de juny, 2012

 
Anonymous Anònim said...

Aixo dels JJOO es una bona idea de demostrar a els espanyols que els catalans tenim iniciativa propia. He sentit a dir que no ens deixen participar en aquets jocs com a selecio catalana perque diuen que espanya no pot competir contra catalunya (aixo que demostra: que espanya "te por" de que si jugues la selecio catalana, la espanyola ja no tingues tan d'exit perque ja no guanyarien res.) en fi que son uns "cagats".

Visca Catalunya!!!!

dijous, 14 de juny, 2012

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home