Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de febrer 14, 2007

Carretero i el reagrupament.


Avui el Doctor Carretero ha posat en marxa la pàgina web de REAGRUPAMENT i aprofitant la ocasió m´agradaria fer unes quantes reflexions:

- Queda clar llegint els continguts de la web, que el Carretero no té cap intenció d´abandonar ERC i que la seva intenció no és fer cap partit ni moviment nou. Així es tanquen moltes especulacions que es van fer en els darrers dies i que fins i tot apuntaven a la possibilitat que el Carretro anés a CIU (que poc el coneixen).

- Tota la gent (curiosament propera a CIU) que va pujar als altars en Carretero amb l´única intenció de debilitar a ERC ara tindran un problema ja que si els consideraven com el nou salvador de l´independentisme suposo que no tindran més remei que votar al seu partit.

- El debat intern, les diferents corrents dins d´un partit... sempre són profitoses i no han de fer por a ningú. Ara, demanaria serenitat al Sr Carretero a l´hora de posar sobre la taula les seves diferències, es pot dir absolutament tot, ara, no es pot dir de qualsevol manera ni a qualsevol lloc.

- És innegable que l´independentisme com totes les altres ideologies s´han de reformular i reinventar i és per això que aquesta iniciativa pot ajudar a obrir noves portes i noves visions sobre quin és el millor camí per aconseguir la nostre llibertat.

Com més serem més riurem, donem la benvinguda al Reagrupament !!!!!

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo també dono la benvinguda a Reagrupament, i espero que la seva funció sigui de grup de pressió dins d'ERC; pressió constructiva, necessària per recordar a la direcció quins són els objectius finals i suprems del partit. El que, per a mi, NO ha de fer Reagrupament, és:

- Donar aliment a CiU amb la seva campanya d'agressió permanent a ERC. Per sort, Carretero ja ha desacreditat CiU deixant clar que ells no són precisament la solució per als independentistes insatisfets.

- Plantejar una escisió d'ERC. Crec que això seria fatal. Recordem el PI. Si, són uns altres temps, però no crec que sortís bé per a ningú.

- Defensar una política de trinxera allunyada de la realitat. No poden oblidar que ERC té només el 15% dels vots, que no té capacitat per dur el país a la independència d'un dia per l'altre, i que la 'realpolitik' exigeix pactes, diàleg i paciència. Així és la política.

Debat sí, divisió no.

Endavant, doncs.

dimecres, 14 de febrer, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Jo estic bastant d´acord amb el fons del que diu el Carretero el que em fa molta "por" són les formes ja que em sembla que per fer-se notar utilitzarà una tàctica una mica incendiaria.

També estaria bé que a part de criticar (que em sembla molt bé que ho faci) presenti alguna alternativa per dur a terme el seu pla ja que així pot ajudar i molt a ERC i a l´independentisme en general.

Jordi-

A mi em sembla que el carretro com home llest que és, no es planteja pas l´escició ja que sap que l´única possibilitat d´aquesta opció és el fracás més rotund per falta de mitjans econòmics i per falta dájut per part dels mass media.

I si, ara cal fer política de veritat, tot i que potser ens sembli poc ja s´està començant a notar la mà d´ERC al govern: selecció de hockey, mobils en català, la 3era hora al constitucional, creació d´una xarxa nacional de serveis socials... poc a poc però feina

dimecres, 14 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

jo m'he fet d Reagrupament, perquè encara m'il·lusionen els Països Catalans i crec q a Esquerra li toca liderar als nacionalment conscients!

ningú es planteja fer cap escissió, però potser a Esquerra hi ha qui es planteja renunciar al seu ideari

ningú es planteja de fer cap joc ni a ciu ni al psoe, precisament per no fer-los el joc sinó tot el contrari sorgeix aquesta iniciativa

em sembla q si algú en comptes d'analitzar el ridícul q estem fent es dedica a dir q el sr carretero vol protagonisme no té arguments

tampoc entenc q es critiquin les formes: quines són les formes q voldríeu: anar a fer el ridícul a un Consell Nacional ple d gent q x salvar el càrrec diu q si a tot?

Jaume - l'hospitalet

dimarts, 20 de febrer, 2007

 
Blogger 0 said...

Per en Jaume

A veure, no es qüestió de vendre's el ideari. Mira a Ciudadanos, quin paper fan al Parlament. Governen? Aporten solucions? No

Esta clar que amb 3 diputats o amb 10 diputats no fas res. La clau esta en governar i quan governes amb altres partits, es cert que has de cedir (això es com la vida mateixa: qui no ha cedit en algun aspecte quan ha conviscut amb amics o amigues en un pis?).

Quan es critica al Carretero es precisament perquè aquest "soroll" que s'ha produït en ell, no pas en la seva proposta. Mira, J.A. Duran i Lleida defensa una "corrent" força diferent a la de CiU i si em permets, incompatible, a diferència de la de Carretero i la cúpula d'ERC (ambdós volen la independència però, com arribar-hi?).

I desenganya't, Catalunya serà un país el dia que hi hagi una majoria amplia de catalans que tinguin sentit de país i que desitgin tenir un estat propi.

dimarts, 20 de febrer, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Jaume:

No crec que ningú a ERC hagi renunciat als seus ideals, ara, si algú es pensava que amb el 15% dels vots i no sent ni el partit majoritari del govern aconseguiriem fer passes de gegant cap a la independéncia em sembla que peca d´un punt d´ingenuitat.

I jo no penso que el Carretero no tingui arguments ara, el que si que no té són alternatives o per lo menys encara no les ha explicat.

Si ell arribés al poder a ERC que faria? no pactar mai ni amb CIU ni amb PSC? estar eternament a la oposició? deixar que la sociovergencia es perpetués al poder?

En resum, el Carretero com a metge fa un molt bon diagnostic, ara, de moment no ha donat cap recepte per arreglar-ho.

Raimón: Totalment d´acord, governar i a sobre com a partit petit implica cedir, és dur però és aixó o estar eternament a la oposició.

dimarts, 20 de febrer, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home