Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de març 03, 2007

La bandera Espanyola


Ahir va saltar la notícia on es confirma que l´alcade de Matadepera serà jutjat per no penjar l´estanquera al balcò de l´ajuntament ja que se l´acusa de : "atacar l´estat de dret".

Com que el tema ja de per si és prou escandalós, només voldria donar tot el meu suport a l´alcalde i dir-li que som molts els catalans i catalanes que si poguessim fariem com ell i treuriem la bandera Espanyola de les nostres ciutats i viles.

Ara que sembla que la cosa va de debò i ens volen obligar per "les males" a posar la seva bandera, em reafirmo en les crítiques a l´actitut del Puigcercós de tornar a posar la bandera Espanyola a la seu de la seva conselleria ja que aquest fet deixa "amb el cul a l´aire" l´acció encertada del seu company de partit.

I si, ja sé que això de la bandereta és llei i que el Puigcercós no va voler obrir una polèmica per un tema purament simbòlic però és amb aquests petits detalls que molts ens sentim una mica més "lliures", encara que només sigui una ficció...

I ja que s´apropen eleccions municipals, potser fora bo que si el Sr Hereu o el Sr Trias volguéssin ser alcaldes de Barcelona, que ERC posés com a condició que no onejés la bandera Espanyola al balcó del consistori, segur que molts ciutadans valorarien molt i molt positivament aquesta acció i més si van acompanyades d´unes eficients polítiques socials.

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

be aquest és un fet totalment penós i llastimós.

Però per desgracia estem dins un pais al qual no pertanyem però que ens enmarca dins una situació que és igual i/o més patètica que el fet que ha ocorregut.

La qüestio és tocar els collons...pq de fet quin problema hi ha d'haver pq en un ajuntament no hi hagi una bandera espanyola????això fa que un ajuntament funiconi millor que un altre? que les gestions per aquells poble i la seva gent siguin més minses¿ més pobres? més escasses¿ realment el fet que no hi hagi la bandera espanyol pot fer sentir al veïns més insegurs, més desprotegits? més pobres i desemparats????
Pel que fa al senyor Puigcercós....últimament està algunes accions que a mi com a votant d'ERC que m'acaven de convèncer...

Però ja se sap que una cosa és estar a l'oposició i l'altre al govern...
Estem assistin a la radicalització a lo "Hernan Cortes o Pizarro" del nacionalisme espanyol.Aquesta defensa a ultrança de la identitat espanyola comença a fer pudor de tronc vell cremat...i ja no son només els nostres "amics" anti`pàtics del PP sinó els senyors del "talante" i "el Bambi" i aquestes coses que se li deien al senyor ZP.
S'ha de reivindicar el dret a que cada alcalde pugui decidir si vol o no posar una bandera o altre.
Som en un pais lliure?? democràtic???? jo ja no se sota quin sistema estem vivint actualment.

dissabte, 03 de març, 2007

 
Blogger Henry The VIII said...

Vull trencar una llança (sona patètic però és així) en favor del senyor Marc Espasa.Un indepe entranyable. N'hi ha que no ho són i aquesta és l'única objecció que es troben molts a l'hora d'afegir-se a un projecte.

Les meves discrepàncies amb ell tenien a veure en el tema abstenció. Per abreviar jo crec que ell i jo sabem que hi ha l'abstenció pensada metafísicament i moral i la a mi tant se me'n fot. Discrepem en percentatges com en d'altres coses. No discrepo en absolut en el seu savoir fair.

dissabte, 03 de març, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

La llei ens obliga a posar una bandera espanyola, però també ens obliga a posar-ne una de 2 metres de llargada per 1 metre d'ample? Podriem posar-ne una de 2 cms de llarg per 1 cm d'ample i ja hem complert amb la llei no?
---
A mi això de la bandereta espanyola m'emprenya. Son ganes de demostrar qui mana, oi?
Clar, si, és una llei que s'ha de complir.
I totes les lleis catalanes que el govern català mateix no compleix? Si s'ha de complir això de la bandereta, per què no s'han de complir les lleis lingüístiques per exemple?
Quin país. Es per deixar-ho córrer francament.
Quines ganes de perdre temps.
Que facin la feina ben feta ja d'una vegada. I oblidem-nos de banderetes.
---
Evidenment jo la bandereta espanyola a Catalunya no la vull veure ni amb pintura. Cada bandera espanyola que veig em recorda que tenim molta feina per fer.
---
Potser no està tan malament que els ajuntaments pengin la bandera espanyola, i recordi a tots els catalans que Catalunya és una autonomia i no un país independent. Que tenim molta molta feina per fer.

dissabte, 03 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Basileia- Evidenment que l´única gràcia que li troben a obligar als catalans a posar la bandera Espanyola és la de "tocar la moral i els collons", no hi ha més.

Per llei les caserenes dels cívils o del exèrcit haurien de tenir també la senyera però amb bon criteri els catalans no la reclamen pas qp en el fons l´inmensa majoria de la gent (encara que no sigui independentista) sap que no són dels nostres.

I si, el ZP cada dia que passa fa més pena i no ajuda una merda ni a Catalunya ni als Catalans.

Henry The VIII- això d´independentista entrenyable sona al típic avi que va lluitar a la guerra civil amb estat català...:-)

Ara, en certa manera potser si que tot i que costi hem de fer tots un esforç per fer l´independentisme un moviment més simpàtic i allunyat del radicalisme.

Miquel Marzabal - Jejejejej si,podriem posar una bandera Espanyola del tamany d´un segell i seriem els reis del mambo...

El Jordi c que també escriu per aquí també va dir fa un temps el mateix que tu i és que potser seria millor que no treguessin la bandera Espanyola d´enlloc ja que així cada segon sabriem el que som per "llei".

I potser teniu raó, ara, ja en el fons tots sabem que som Espanyols per llei, no cal que enpastifin les nostres ciutats i viles amb la seva bandera.

diumenge, 04 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

ves-te'n a israel que es la teva pàtria, i deixa'ns als catalans en pau, espasa sefardí

diumenge, 04 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Molt bé Marc, molt ben escrit.
Avui si que estic amb tu.

dilluns, 05 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

certament ens agradi o no actualment a l'any 2007 estem dins l'estat espanyol.
Certament ens agradi o no ens imposen des d'Espanya, lleis inutils com la de banderes.Realment això importa a la vida diaria? que hi ha darrere de tot això? i qui van ser els que van denunciar a l'alcalde de Matadepera? regidors del PP a l'ajuntament del mateix poble.

El PP està posant brillantina a les seves millors armes de ultra extrema dreta.Ja no son ni centre, ni modertas ni res.Ara ja van a per totes.Els hi és igual qui trepitjin pel mig, si diuen mentides o manipulen l'informació.
Aquesta denuncia per no posar la bandera espanyola és un acte més que demostra que no tenen més arguments que l'idealisme espanyol, la patria unida i aquestes tointeries per defensar la seva posició politica.Se'ls hi estan acabant els argumants i per tant doncs no tenen més remei que atacar a la resta de partits a base d'això, de denuncies totalment folles, manupilació de fets, videos, convocatoria de manifestacions realment penoses...Ara bé hi ha el problema que mitja Espanya se'ls creu i l'altre quart acabara creient-s'ho.
No tenen arguments polítics i quant la dreta no te arguments polítics ja sabem que passa.

Sinó retocedim uns anys en la histporia de l'estat espanyol.

dimarts, 06 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Basileia-El més preocupant del tema del PP és que amb la seva ofensiva a part de convençer els seus i atrapar nous seguidors, també aconsegueix que el PSOE es cagui a les calçes i faci cada dia una política més centralista pq té pànic de perdre vots.

I esperem que aquesta vegada la follia de la dreta ESpanyola no acabi igual que durant la república o tindreu un problema i greu.

dimarts, 06 de març, 2007

 
Blogger Unknown said...

Què fort: visca la democràcia ...

diumenge, 11 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Lo de la bandereta del torito tipus segell no cola segons la sacrosanta Constitución (que la va escriure Déu, eh), és més intocable que els d'Elliot Ness. Doncs en una de les lleis castellanes s'imposa que les banderes regionals seran com a màxim de la mateixa mida que la de "todos".
Apa, k s'en vagina pastar fang i k els follin.
Pere

diumenge, 15 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Si fóra cert que ser català és la nostra manera de ser espanyol (igual que el concepte que la Generalitat és Estat), aleshores la senyera seria suficient.
Com no ho és, es dedueix que la bandera espanyola és un símbol d'imposició i com a tal és legítim l'exercici de la força per alliberar-nos-en.

divendres, 13 de juliol, 2007

 
Blogger catalunya said...

aixó es el que diu el nostre himne catalunya tiunfan tornara a ser rica i plena bon cop de fals, bon cop de fals

dilluns, 23 de juny, 2008

 
Blogger catalunya said...

ja veureu que quant catalunya es fasi independent els españols ens tindran tanta enveja que no sabran que fer
adeu

catalans

dilluns, 23 de juny, 2008

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home