Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de març 30, 2007

21 diputats independentistes i 114 diputats dependentistes

1) ERC declara en una calçotada (lloc equivocat) que farà president el Mas si vota per fer un referèndum d’independència.

2) Amb aquesta declaració, ERC està posant en joc el seu lloc al govern ja que els poden expulsar. La qual cosa no se jo si s’atrevirien a fer massa més partits.

3) CIU repta a portar la proposta al Parlament.

4) ERC se la torna a jugar i accepta portar la moció al parlament i tensar encara més la corda del govern.

5) CIU no vota la proposta perquè la resolució conté una evidència que fins i tot un cec veu i és que l’estatut va ser retallat a la Moncloa. Tampoc hi havia cap atac frontal a CIU ni res per l’estil, només una constatació de la realitat.

Conclusió: En tota aquesta història ERC a posat molta carn a la graella (posant el govern en joc i acceptant el repte de CIU) i CIU en canvi no ha arriscat gens ni mica i s’ha negat a votar la resolució d´ERC amb una excusa de molt baix nivell.

Jo aplaudeixo a ERC ja que se l´han jugat i han apostat fort en un tema cabdal i a més amb el mèrit afegit que està al govern ja que fer apostes fortes des de la oposició és molt senzill.

Les coses estan com abans al Parlament, 21 diputats independentistes i 114 dependentistes.

Encara hi ha molta feina per fer si volem ser un País lliure.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Doncs no és això el que vaig veure jo. Els dos partits (catalanistes?) el que van demostrar una altra vegada és que no tenen sentit del ridícul. ERC tenia tanta por a que els de CiU votessin a favor que va haver de buscar una fórmula recargolada per tal d´assegurar-se que la seva proposta fos derrotada. Si el que els interessava era votar l´autodeterminació (objectiu nacional imprescindible) el que havien de fer era arribar a un acord assumible per CiU. En quan els de CiU: com sempre a l´hora de la veritat els van tremolar les cames. Estan massa controlats pels empresaris, que de sobiranistes no ho son. Finalment per igualar el ridícul d´ERC el Mas va amenaçar amb una possible moció de censura que no pot guanyar de cap manera.
En resum, fins que no ens desfem d´aquesta gentussa que manen a CiU i ERC els catalans no podrem fer res. Perque no digueu que sols faig comentaris negatius us dic quin és el pla real per la independència: UNITAT de totes les forces nacionalistes, mobilització i tenir un pla ben clar (res de calçotades). I això no és pot aconseguir amb l´actual rumb d´ERC. Amb els qui serà imprescindible pactar per aconseguir la independència serà amb els nacionalistes de dretes. Els de PSOE són d´esquerres però no estaran mai per la independència.

divendres, 30 de març, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Està ben clar anònim.
Tens raó. Jo sempre ho dic que haurem d'esperar a que arribi una nova generació de polítics abans que avancem una mica més.
Són una colla de botxins, que juguen amb els sentiments del poble per no fer res i quedar-se amb el poder.
L'estatut, per molt malament que estigui crec que ha estat un pas endavant per mostrar que volem més, que no estem contents amb la situació actual. El fet que l'estatut del parlament català anés molt més lluny que no pas el que es va aprovar a Madrid ens està dient que el govern català està completament subordinat a l'espanyol. Massa. No tenim el dret a decidir res. Com a mínim tenim el dret a dir el que volem. I això és el que els polítics catalans van fer amb l'estatut del 30 de setembre.
Va ser precisament arrel de l'estatut que s'em va 'despertar' l'esperit independentista, que després de 15 anys vivint a Holanda el tenia ben adormit.
Esperem que les coses en el futur es facin d'una forma més genuina i menys teatral.
De fet n’estic segur que la propera generació de polítics serà més genuïna.
Estem a les portes de la revolució digital. I això ajudarà els països i les llengües petites. La era digital ens portarà noves possibilitats i ens acostarà més a una democràcia real, no la democràcia de fireta que tenim avui dia.

divendres, 30 de març, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Anònim- ERC segur que fa coses malament i a vegades té sortides de to que no s´acaben d´entendre però és innegable que de llarg és el partit que més se la juga.

Va votar que NO a l´estatut i això li va costar l´expulsió del govern, ara ha demanat l´estat català si retallen l´estatut i això li ha valgut un allau de crítiques i quasi els i torna a costar el govern.

O sigui que ERC hi ha posat el coll i li va posar la presidència del Mas en safata, CIU només havia de votar la resolució (i arriscar la seva part pq en aquesta vida les coses no són gratuites) d´ERC que tampoc era cap gran atac a CIU ni res per l´estil.

Quin rumb creus que ha de seguir ERC per arribar a la independència, pactar amb CIU, governar i callar,fer soroll.. no ho sé... em dona la sensació que faci el que faci ERC rebrà pals per totes bandes pq TOTS els grups mediàtics surten guanyant si "putejen" a ERC i en canvi ERC no té cap mitjà afí i així diria que és impossible creixer massa més.

Miquel - Avui no estic massa d´acord amb tu, no crec que tota la classe política sigui un desastre, hi ha de tot com a tot arreu.

Ara,jo si que penso que tan com el Carod com el Mas començen a estar una mica massa cremats i potser seria hora d´anar pensant amb el relleu.

I sobre l´estatut, va ser un desastre absolut tota la negociació, sort que no tots els partits van passar per l´aro i alguns es van plantar.

dissabte, 31 de març, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Jo, francament, he de dir que ho segueixo tot amb distància. No tinc gaire temps i al no ser a Catalunya hi ha moltes coses que no les veig ni les sento.
Però des d'aquí dalt, veure tant de rebombori per no res, tant de cridar, de fer servir el mot independència, per després mai arribar a cap acord, no sé, ho veig tot com una perdua de temps, d'energia i una mica ridícul tot plegat.
No és una classe política gaire seriosa, des del meu punt de vista. Però ja et dic que des d'aquí es veuen les coses d'una altra manera. Jo també tinc una mentalitat una mica holandesa. Sóc una mica més alemany en aquest sentit. Quan dic que faré una cosa la faig. Això de: ara sí, ara no, ara em tiro enrera, ara dic això perque els mitjans de comunicació em facin cas, ara dic allò perque sinó la cosa anirà de valent... No sé. No m'agrada que els polítics tinguin una conducta tan poc consistent. Aquí a Holanda també ho fan, no pensis.

dissabte, 31 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

em sembla que això d'independentistes ho són de boquilla, pq de fets,....
nomes sembla que competeixin amb ciu per veure qui la té més grosssa (la sobirania) i a l'hora dels fets són incapaços d'arribar a cap acord.
què ha guanyat Catalunya des que ERC és decisiva???
va guanyar més ciu en una nit al Majestic amb el PP que ERC 4 anys essent decisiva.
tant predicar la independència i a l'hora de la veritat.... fan com els altres (com a mínm ciu si recolzava el govern de madrid era a canvi d'alguna cosa).
i tot el dia presumint d'independentistes...
menys presumir i més demostrar-ho.
el pitjor és que a vegades tinc la sensació que els d'ERC ens prenen per idiotes.
Diu tot això un que mai a votat ciu... i portava més de 20 anys esperant que ERC arribes al poder. Quina decepció...

diumenge, 01 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

ERC necessita un hooligan com en Madí que vagi tirant merda sense pietat.Si van del pal "arriscats" fent propostes absurdes en una costellada no anirem a parar enlloc.ERC, necessita un nou rumb, potser una mica més "radical".El amic Carod està massa preocupat en netejar la seva imatge i poc disposat a moure un pèl.Alguns diràn que sempre és millor estar dins el sistema que fora; sincerament crec el contrari.ERC hauria d'estar a la oposició fotent canya, i no al govern fent ben poc, o més aviat res

diumenge, 01 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

El punt 5 no és cert. La transaccional ja estava acordada, amb aquest contingut:

“El Parlament de Catalunya manifesta la necessitat de contemplar sense excepció totes les sortides democràtiques i pacífiques que puguin satisfer millor les legítimes aspiracions d’autogovern de Catalunya, inclosa l’exercici efectiu en referèndum del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, d’acord amb les reiterades resolucions en aquest sentit d’aquest Parlament, per poder fer efectiu el dret democràtic a decidir sobre la constitució d’un ESTAT PROPI en el si de la Unió Europea.”

I eliminar les crítiques al pacte Mas Zp. Vendrell hi havia accedit. Qui dubta de l´independentisme d´una persona amb la trajectòria vital de Vendrell? No seré pas jo.
Però la cúpula es va fer enrera. Si no ho tinc mal entés va venir a donar la notícia l´Anna Simó. Volem una majoria independentista o ja ens està bé una minoria si és la de a nostra marca? Trist.
Total. La por que podíem haver fet a Madrid en veure que realment una majoria pensava fer el referèndum es va convertir en rídicul. Prova és que ni la COPE, ni el Mundo ni la Razón en van parlar.
Ho sento, ja no em crec el que digui ERC, com els aeroports. Ara diu que saben que faran quan ens tombin o retallin més l´estatut, però quan arribi el moment, ens recordaran que són al govern. Com les dues darreres vegades que han fet rectificar algú com en Ridao.
Molt lamentable tot plegat.

Divideix-los i venceràs. Els romans ja ho sabien. En Rubalcaba també. Pregunteu-li a en Tremosa qui se´n vana d´haver dividit el nacionalisme català.

Tot va començar on no calia, al senat i als ajuntaments...
Voleu que us recordi qui va manar abans del PP a Ses Illes i València.
BINGO! ELs sociates! És la tranició vers l´espanyolisme absolut.
Vigila ERC!

diumenge, 08 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home