Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de febrer 16, 2006

Entrevista "exclusiva" amb Enric Fontanals

L´Enric Fontanals és membre del col.lectiu gent de la terra i portaveu de la plataforma "pel dret a decidir".

Abans de res i per evitar suspicàcias, en el seu dia també vaig enviar una petició d´entrevista a la gent de manifestació del dia 11 però encara espero la resposta.

Les últimes dades diuen que ja son més de 400 les associacions que s’han adherit a la vostre convocatòria,esteu contents amb la resposta que esteu rebent de la societat civil Catalana? Teniu esperances que a 15 dies vista de l’acte pugueu sumar moltes més adhesions a la vostre convocatòria?

La nostra satisfacció és evident, no sols per la quantitat d’adhesions sinó per la representativitat de la majoria d’elles en sectors molt diferents de la societat del país, i encara més si pensem que s’incrementaran significativament fins el dia 18 de febrer.

Com valoreu l’absència de partits polítics que sobre el paper podrien subscriure perfectament el lema de la vostre convocatòria com CIU o ICV?

Com a plataforma, no la valorem. Senzillament se’ls ha invitat i han contestat negativament. A nivell particular puc dir-te que no em sorprèn després de veure el trist paper que han fet en defensa de la proposta sorgida del Parlament de Catalunya.

Com a plataforma teniu alguna opinió al respecte del pacte del nou Estatut signat per en Mas i en Zapatero?

Com a plataforma, no hem debatut aquest tema i no és el nostre objectiu fer-ho.

Creieu que en el nou Estatut queden ben reflectits els 2 lemes bàsics de la manifestació, el tema nacional i el dret a decidir?

Aprofito la teva pregunta per aclarir un cop més que, per a molts de nosaltres, el conjunt del procés estatutari no ha estat res més que el detonant d’una explosió de malestar i de neguit. Malauradament, acabem veient que el problema nacional no és resoldrà per la via estatutària. Els primers dies ens acusaven d’ambigüitat i deien que organitzàvem una plataforma proestatut, i avui ens diuen que som antiestatut; potser no s’ha volgut veure que el que fem era, i és, molt més important. Reclamem el nostre reconeixement com a nació i exigim el nostre dret a decidir-ho com a poble. Això no és ambigüitat i, tal com ens temíem, l’Estatut d’avui ja no ho reclama ni ho exigeix, tot això.

Heu fet alguna previsió de la quantitat de gent que pot assistir a la manifestació?Heu posat a disposició de la gent autobusos per arribar a Barcelona,estan tenint una bona acceptació la idea? s’ha apuntat molta gent?

Esperem que sigui una gran manifestació, al nivell de les més importants que hem viscut al nostre país. En relació als autobusos, la gent del territori està fent una gran feina i n’esperem una molt bona resposta.

Hi ha moltes veus que creuen que hauria estat més positiu que la gent hagués sortir al carrer abans, ara amb tot el peix venut sobre l’estatut ja no hi ha massa marge de maniobra ni la possibilitat de pressionar al govern de Madrid, que en penseu d’aquest tema?

Aquest tampoc és un tema debatut en assemblea, tot i que al nostre col·lectiu pensem el mateix. Tristament, la capacitat de reacció ràpida per part de la societat es veu sempre estroncada per diferents motius que necessitarien una altra entrevista sencera: autoorganització, sentit de poble, segrest de la societat civil i d’altres temes prou complexos.

Corren rumors que TV3 i CatRadio es van negar a passar els anuncis del vostre acte, és cert? van donar algun motiu pel qual no estaven disposats a emetre la vostre campanya?

Aquests mitjans no emetran l’anunci de la Plataforma. El CAC només es podria haver pronunciat si ja hagués estat emès.

Just una setmana abans hi ha una altre manifestació a Barcelona amb un lema quasi idèntic al vostre, no hauria estat més positiu fer una convocatòria unitària? En alguna moment i va haver converses perquè es poguessin fusionar les dues manifestacions?quins punts separen les dues plataformes?

Hi vam tenir converses en un inici però es va considerar molt difícil arribar a un consens sobre diferents temes. Val a dir que la comunicació ha estat bona i constant gràcies a alguns grups que col·laboren amb les dues plataformes. És bo que gent diversa hagi entès que la història no acaba el dia 18 i que, com a qualsevol país normal, hi ha posicions diverses i poc assimilables en les formes.


En breu, entrevista en profunditat amb Salvador Cardús, estigueu atents, la cosa promet.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Està corrent un mail que diu que el CAC ha vetat l'anunci de la manifestació de demà gràcies als vots del PSC i CiU.

Joen Joan va denunciar ahir a 'El Club' que, a la roda de premsa de presentació de la manifestació, no hi havia NI UNA SOLA CÀMERA!

Em sembla molt fort tot plegat. Ja som en un estat socioconvergent teledirigit, possible preludi del que vindrà a les pròximes eleccions... Catalunya, esterilitzada i sedada 25 anys més...

divendres, 17 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No, el CAC no pot vetar res abans que es surti en antena. Qui ha decidit no emetre els anuncis ha estat directament la direcció socialista de la corporació.

Hi hagués càmares o no, la mani serà un èxit.

divendres, 17 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Doncs llavors encara és més penós. El PSC es comporta com una màquina de represió ideològica. És escandalós.

divendres, 17 de febrer, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home