Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de febrer 11, 2006

El princip del fi gràcies a CIU


Ahir a Madrid, es van començar a posar els fonaments del que a la llarga serà un Estatut nefast per Catalunya i que hipotecarà de ben segur les aspiracions socials i nacionals d´una generació sencera. No és que sigui un profeta però hi ha coses que es veuen molt clares. El mateix va passar amb la constitució europea que no servia per res i poc després que fos votada per una majoria de gent aquí a Catalunya, va quedar descartada. Llàstima que en l´Estatut no podrán venir els “francesos i holandesos a treure´ns les castanyes del foc”.

En un sol dia, entre PSC-PSOE-CIU-ICV van decidir que Catalunya segueixi essent una nacionalitat i que per tant jugui a la lliga de comunitats autònomes com Aragó, Andalusia o les Canaries. No està gens malament si tenim en compte que al parlament català hi ha una majoria absoluta de diputats que s´autoanomenen “nacionalistes”.


No es poden jugar pitjor unes bones cartes senyors polítics.

Ja no hi ha marxa enrera, no serem una nació perquè a Madrid no ho volen i punt. No hi ha una altre explicació. El problema a tot aixó és que els senyors de CIU em sembla que no han calculat bé la jugada. Haurien tingut moltes més possibilitats d´augmentar els seus vots si s´haguessin mostrat com un partit que feia front al PSOE i demanava més per Catalunya. Per contra, ara té els seus votants més sobiranistes molt i molt enfadats i unes perspectives electorals bastant poc favorables, però només el temps dirà.

Jo no he llegit aquest anàlisi enlloc perquè tothom posa com a guanyador de la negociació al Sr Mas, però per mi, el gran guanyador és el Sr Durán. El líder de Unió s´ha assegurat si o si un ministeri a Madrid i la seva parròquia més moderada nacionalment parlant, està contententa amb l´estatut mentre que en Mas no té ni de bon tros assegurada la presidència de la Generalitat i s´ha posat de regal, les bases de CDC majoritàriament en contra.

Finalment resultarà que el pacte PSOE-CIU a part de ser catastròfic per Catalunya, és nefast pels seus signants ja que al PSOE també li pot passar molta factura amb totes les campanyes que està fent i farà el PP.

Pitjor impossible…

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

El pacte psoe-ciu és catastròfic per a l'opció independentista. Això no significa catastròfic per a Catalunya. O per a la Catalunya en la qual alguns volem viure. Raonem, discutim, lluitem, però no sentenciem: fóra bo que els qui ens sentim agents i subjectes de la política -i no cobrem per fer-la!- ens posicionessim en un diàleg més obert a posicions diverses.

dissabte, 11 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

A part de ser catastrofic per els independentistes també penso que és nefast per a tots els Catalans pensi el que pensin basicament per 2 motius.

El sistema de finançament no canvia res, només uns percentages més en cada impost i llestos, seguim sense agencia tributaria Catalana i no s´han fixat límits a la solidaritat. Seguirem patint un defici fiscal brutal i sinó al temps.

En el tema nacional també penso que és nefast per gran part dels Catalans, no només els independentistes ja que seguirem durant anys sent només una nacionalitat.

dissabte, 11 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

a part de ser nefas i catastrofic i etc...es un pacte oportunista per CiU...CiU q ha fet durant 23 anys??? pidolar, pidolar i pidolar....a veure si podien aconseguir algo...sense dignitat politica...a mi em fa vergonya veure'ls parlar....

diumenge, 12 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

That's a great story. Waiting for more. Dell notebook no dial tone following broadband massachusetts bextra lawyer idaho bextra lawsuit bextra and fibromyalgia tire swing pattern auto bill pay keyword bextra drug qoclick What does fluoxetine 40 mg look like http://www.alarmaccessoriescaralarms.info Viking free standing oven and range Zithromax z pak indications Relenza tamiflu handbag shopping discount store radar detector sho Big titty hardcore care product review skin Chinese non-steroid eczema cream

dimecres, 14 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

best regards, nice info »

divendres, 02 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home