Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de febrer 10, 2006

Domini .cat

S’apropa l’hora de la veritat, el 23 d’abril s’obre el termini perquè tota la gent que vulgui, dins la comunitat catalanoparlant, pugui demanar que la seva adreça web passi de tenir el .es o el .cat a tenir el .cat.

La immensa majoria de les administracions públiques i moltíssim particulars o associacions, ja han manifestat la seva ferma voluntat d’apuntar-se a la nova terminació, però el que ens hauria de preocupar és veure l’actitud que prenen les empreses catalanes.

El “sector negocis” de Catalunya mai s’ha mostrat gens sensibilitzat amb les reivindicacions nacionals. Si fer bandera del nostre País els hi podia suposar un sol Euro de pèrdua sempre prefereixen mirar cap a l’altre banda.

Ja aniria essent hora que els empresaris deixessin de banda els complexos, ja que en la majoria dels casos les pors de les altes esferes a apropar-se al catalanisme son més infundades i irracionals que no pas actituds raonades. No em puc creure, ni em vull creure, que etiquetar en català a Catalunya pugui fer baixar les vendes, més aviat el contrari tal i com s’ha vist en el cas de la cervesa Moritz, etiquetada en català i que en poc temps s’ha fet un espai important al mercat.

La societat civil ha d’agafar el toro per les banyes des de el primer moment, hem de pressionar a les empreses perquè comprin el domini .cat ja que si perceben el més mínim indici de que poden perdre clients sinó compren el nou domini, estic segur que l’acabaran adquirint.

Per contra, si callem i passa el temps, no hi ha cap dubte que les empreses seguiran tal i com estan ara (els i encanta d’immobilisme als empresaris) i no apostaran pel .cat. Si en un primer moment algunes empreses passen a la nova terminació, es produirà un efecte en cadena i si aniran sumant més i més.

No podem perdre una oportunitat històrica per donar-nos a conèixer al món sencer.

2 Comments:

Blogger Gerard Coca said...

Ja t'he afegit, com més blocs indepes siguem molt millor.

Salut i república

divendres, 10 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Very cool design! Useful information. Go on! names domain Durabrand car dvd player w micra nissan Linksys wireless router enable security telephone headsets Problem phone driver usb cable

dimarts, 24 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home