Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de febrer 17, 2006

Desmuntat l’estatut punt per punt (1)

Ens estan intentant i ens intentaran col·lar sense pietat un estatut que personalment penso que no és gens bo per Catalunya.

Ja comencem a sentir frases que seran els lemes que molts partits utilitzaran a la campanya electoral i que jo modestament intentaré desmuntar.

“ Era el millor Estatut possible”

La gran mentida, Catalunya per primera vegada en molts anys tenia la paella pel mànec per diversos motius. El ZP s’havia compromès davant de 20.000 catalans a acceptar l’estatut que sortís del parlament de Catalunya, a més, la pressió del PP era insuportable i el temps estava a favor de la proposta sortida del parlament de Catalunya, cada segon que passava el ZP estava més i més enfonsat en el fang i disposat a dir si a quasi tot.
Un altre motiu per assegurar que no era el millor Estatut possible és la perspectiva electoral. El president Espanyol sabia que necessitava si o si els vots de Catalunya a la propera legislatura perquè es quedarà lluny de la majoria absoluta, per tant per molt que haguessin apretat els partits Catalans, el ZP no podia trencar la baralla perquè tenir clar que necessita i necessitarà els vots “catalans”.
Penso que queda clar, que hi ha hagut precipitació i molts, a l’hora de tancar el pacte.















“Tenim un bon sistema de finançament”

Res més lluny de la realitat, el tema primordial, la clau de la caixa no s’ha solucionat de manera positiva per Catalunya i s’haurà de negociar d’aquí a un parell d’anys. Hem perdut la principal “batalla” i a més el sistema pactat era exactament el que volia gent com el Chàvez, per tant el que tenim queda a segles llum de la proposta que sortia del parlament de Catalunya.

“Per fi ens reconeixen com a nació”

Aquesta afirmació ja és de traca i mocador. A part de que el que es posa al preàmbul no serveix de res perquè no té valor normatiu, la redacció que s’ha escollit, no diu enlloc que Catalunya és una nació sinó que un dia en una votació, el parlament va arribar a aquesta resolució. Això en els fons significa, que som una nació depenent de les majories del parlament, si algun dia el PP a Catalunya tingués majoria absoluta, podria proposar una altre votació, i deixaríem de ser nació perquè seria la voluntat de la majoria de la cambra Catalana.


Demà publicaré l’entrevista amb en Salvador Cardús, no us la perdeu perquè val molt la pena.