Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de maig 11, 2007

La campanya de les necessitats

Ja tenim aquí la campanya electoral que em sembla que no arriba en bon moment per ningú. Fem un cop d’ull.

CIU- Els reis de les eleccions municipals pel que fa a regidors i alcaldes. Les coses però no pinten bé, les ombres del tripartits a les poblacions mitjanes i gran és molt allargada i a les petits cada vegada si presenten més candidatures i això vol dir una pèrdua segura de regidors. Em sembla que una castanya més important del que s´imaginen i després, tot podria ser un polvorí.

PSC- Ciudadanos els i farà molt i molt mal a l’àrea metropolitana i els i farà perdre un bon grapat de vots a seu feu tradicional. A més, les rajades que ha fet el Maragall els últims dies els hi poden fer perdre vots per l’altre banda, la més catalanista que veu com el ZP els i pren el pèl i ja no es pot confiar en la via federalista.

ERC- Qui anava a dir fa uns mesos que ERC afrontaria aquestes eleccions amb la calma relativa en que es troba actualment. El Carretero ha donat una treva, s´han presentat més llistes que mai i cap enquesta preveu un descens de vots, tot el contrari, hi haurà segur record d’alcaldes i regidors republicans des de la República.

ICV- També han crescut molt a nivell del territori i això els farà millorar els nombre de regidors i alcaldes. El que es comença a notar és un cert desgast pel fet que un partit com ells tan “antisistema” tingui a la seves mans la conselleria d´Interior. El cas Núria Portules pot tenir consequencies electorals negatives.

PP- La gràcia del PP serà veure quantes llistes fantasmes han presentat aquesta vegada i esperar que perdin alguna de les 5 alacaldies (que trist!!) que tenen i que no guanyin a Sant Andreu de Llavaneres que és l’única població mitjaneta on són la força més votada.

CUP- Poden entrar a Ajuntaments importants i poden ser la sorpresa agradable d´aquestes eleccions.

Jo només desitjo que hi hagi més alcaldes i regidors independentistes que mai i el millor del tema és quasi segur que serà així.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

el que està clar és que per ser forts a Catalunya primer s'ha de ser fort en el municipi.Els municipis son la base de tot, el ciment d'una casa, on la finalitat ideal seria la independència.
Per tant el primer pas és tenir com més alcaldes independentistes millor, i aixi podrem anar construint una planificació ben fonamentada, ben construida, ben feta en definitiva.
Ara bé, no es poden descartar alguns pactes electorals.Amb qui? això ja es veura però és aquí on ERC es pot picar més els dits.
No es pot començar la casa per la taulada

divendres, 11 de maig, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Basileia- els pactes electorals a nivell municipal no acostumen a passar massa factura. Només cal veure que CIU pacta amb el PP a Tarragona (la segona ciutat de Catalunya) i no passa massa res.

L´única execepció és Barcelona que un pacte erroni si que pot condicionar el futur polític i les expectatives de vot dels partits.

divendres, 11 de maig, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

No se si ho haureu vist però avui ha sortit una enquesta de la ciutat de Barcelona on diu que ERC, CIU i ICV pujen un regidor i que el PSC en perd 2 i el PP 1.

La cosa comença bé...

divendres, 11 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Avui per si us interessa ha sortit una enquesta de Girona.

PSC- baixa
CIU- es manté
ERC-puja

http://media.epi.es/www.diaridegirona.es/media/fotos/noticias/500x350/2007-05-20_IMG_2007-05-13_01.35.29__114-EDRENR-13052007.JPG

diumenge, 13 de maig, 2007

 
Blogger Jo Mateixa said...

Tant de bo tinguis raó Pol!!!!!

S'ha de lluitar principalment per l'absentisme, que he llegit que pot ser molt important en aquestes eleccions.

diumenge, 13 de maig, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Anònim: A veure si es compleix aquesta enquesta... per cert, com a Barcelona l´únic govern més o menys raonable possible és el tripartit.

Jo mateixa- Benvinguda !!!
Segurament que hi haurà molta abstenció però em sembla que afectarà a tots els partits de manera similar ja que hi ha gent descontenta a totes les cases. No crec que afecti significativaent a cap partit per sobre la resta.

diumenge, 13 de maig, 2007

 
Blogger esteve said...

Hi ha un "canguelo" considerable en els dos partits majoritaris.... Jo com esquerranós desitgo una pujada forta d'Esquerra i que des de la força dels municipis, començem a fer politica de catalanista de debó.

Salutacions,

dilluns, 14 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

A l´Esteve:
A veure si es comença a veure aquesta política catalanista de debó, perqué de moment res de res.
Per cert, que en una altra enquesta sembla que a la ciutat de Barcelona ERC baixa. Si ERC es fot una patacada a les eleccions s´haurà de començar a reconsiderar les decisions que s´han anat prenent ultimament.

dissabte, 19 de maig, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home