Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de març 11, 2006

Operació:Tirar merda a ERC

Avui he pogut fer un cop d´ull tan a la Vanguardia com al Periódico i m´he adonat que ha començat la guerra oberta i sense treva contra ERC i el més preocupant de tot, és que em sembla que no hi ha volta enrrera i que la cosa anirà a més cada dia que passi.

Després d´haver intentat fer una miqueta la rosca a ERC per veure si es podia sumar al SI de l´estatut i veient que amb tota probabilitat aquest partit no es vendria amb la facilitat amb que ho ha fet CIU i ho va fer el PSC des de el primer segons, ara han tret de l´armari la segona fase de la operació que podria portar tranquilament per títol “tirem merda sobre ERC”.

De fet, l´estartègia no es massa nova ja que en la darrera campanya electoral de les eleccions catalanes es va viure exactament el mateix però a un altre nivell. En aquell llavors, estavem parlant d´una campanya electoral on quasi val tot per arrencar vots de l´adversari i tan CIU com PSC tenien por de que ERC els i prengués electors (tal i com va passar) i per tant vaig entendre perfectament la situació.

El que no puc entendre de cap manera és que ara s´intenti satanitzar a ERC quan l´únic que està fent, és defensar l´estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya. I que consti que no parlo per parlar, la portada d´avui de la Vanguardia (ERC y PP,critican solos el estatut) tot i que no diu cap mentida, és altament tendenciosa ja que si realment haguessin volgut posar un titular adient a la realitat haurien d´haver escrit “ ERC critica l´estatut mutilat que van pactar el ZP i el Mas”, perquè del que va sortir del parlament de Catalunya i que alguns van dir que ho defenserien amb ungles i dents, ja no queda quasi res.


El Periòdico tampoc es queda curt i resalta el mateix que els seus amiguets i si escriuen frases com: “Esquivo, fugaz, visto y no visto. Así se deslizó ERC en la primera jornada del Estatut en comisión”. Una frase molt bonica però que no té en compte el difícil paper que està jugant ERC que per mantenir la dignitat del Parlament de Catalunya i defensar allò que allà si va aprovar, està revent les "punyalades" que els propis mitjans de Catalunya li estàn clavant per l´esquena.

El que em fa més llàstima de tot, és que aquests dos diaris fins no fa massa només lloaven les grans virtuts de l´estatut aprovat a Catalunya i ara per art de màgia, també lloen una cosa que no té res a veure amb l´anterior i que agrada a gent com el Bono, el Piqué o l´Ibarra que per cert no ha obert la boca des de el pacte ZP-Mas, segur que això és senyal que ens trobem davant d´un gran esatut, no?

Els independentistes, ja ens podem anar calçant perquè la que ens caurà d´aquí al referendum, per part dels mitjans de comunicació (excepte mig Avui i mig Punt), serà per enmarcar, els atacs seran constants i només tindran l´objectiu de presentr a ERC com 4 radicals que demanen impossibles i bla,bla,bla...


I perquè vegin quanta és la meva generositat envers la gent que intenterà plomar als únics que han fet el que calia i que estan defensant el que ells encara haurien de defensar,els i recomano algunes ítems que de ben segur podrán utilitzar en contra de ERC. Per exemple podrien dir que els republicans son :inmadurs, somiatruites, poc realistes,radicals, alienats amb el PP, els extrems es toquen,están contra un avenç per Catalunya,no es pot jugar al tot o al res, es un petit pas endavant,d´aquí res revisarem el que em pactat...

I però sempre ens queda el consol que qui resisteix grans envestides, s´endureix i en surt reforçat i aquesta vegad la ciutdania de Catalunya em sembla que n´ha pres bona nota.


8 Comments:

Blogger Pedro said...

Crec que l'odi viaceral que tens a CiU no pot ser bo per al catalanisme en general.

dissabte, 11 de març, 2006

 
Blogger Salvador Grifell said...

Segons sembla ERC es replenteja el seu Sí a l'Estatut a canvi d'un bon acord per la gestió de l'aeroport del Prat. Ja veus el tema no era ni nació ni finançament... sinó aeroport.

dissabte, 11 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo no tinc odi visceral cap a CIU, de fet fins no fa massa estava plantejant-me votar al Trias a les eleccions de Barcelona i fer fora al Clos.

El que no puc acceptar i per això critico de manera visceral és el pacte que han signat amb el ZP i que es indigne per Catalunya i per un partit que va dir que era millor un NO estatut que un mal estatut (i jo els vaig aplaudir quan ho van fer)

Salvador- a l´entrevista del Carod amb la Terribes va dir molt clarament que l´aeroport no era suficient per dir si a l´estatut, ara si despres es fan enrrera, no dubteu que els criticarè i molt.

dissabte, 11 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jo ho he viscut tant a les eleccions a la Generalitat com a les municipals i us juro que CiU no te res a envejar al PP en la seva táctica de terra cremada contra ERC.
Lamentable pero es aixi. Si fa tres anys m'ho juran, no m'ho crec, pero Convergencia a esdevingut una mala copia del PP.
En Mas es un individua vençut per els seus odis particulars. Primer contra en Maragall (patetica la seva oposició a dirli PRESIDENT i anomenarlo qüasi sempre senyor Maragall)i ERC es quelcom visceral. No pot pair que no el fesin president i votessin per en Maragall. Pero el poble no es estupid. Potser la sorpressa será gran.

diumenge, 12 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Doncs sí, malauradament, ERC no té gaires amics a la premsa generalista catalana. No és cap sorpresa. El propi El Periódico, que se suposa és pro-tripartit (més aviat diria que és pro-PSC) ha aprofitat sempre la mínima per desacreditar ERC i fer-lo passar per un partit extremista, banal, radical, de jovenets poc realistes... I La Vanguardia ja no diguem; aquests tenen pànic a un protagonisme d'ERC a la vida pública i ni es molesten en dissimular-ho; és el diari dels catalans renegats, acomodats i complaents amb la 'nació espanyola'.

Per això jo deia fa uns dies que l'operació de deixar ERC a l'oposició durant 4 anys és molt arriscada. D'acord, confirmaria la integritat ideològica del partit, però hauríem de comptar que gairebé tots els mitjans s'aliarien per marginar-los, i comptar amb la capacitat de la gent, del ciutadà mitjà, per adonar-se'n de la situació i premiar ERC el 2010-11 amb el seu vot potser és ser una mica ingenu... Si decideixen tirar per aquí (que s'ha de veure), endavant, però que sapiguem tots el que ens espera en el camp de batalla mediàtic.

dilluns, 13 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Dracnou: Et dono tota la raò, la opsició que està fent CIU al tripartit, no te res a veure amb la que ells revien quan manaven que era molt mes mesurada i tranquila.

Jordiet: Doncs potser si que tens raò i si ERC passa a la opsició els mitjans ho tindrien més fàcil per borra-la del mapa.
Ara,si ERC vol ser un partit realment important, hauria de començar a posar-se les piles i trobar suports i amistats entre els mitjans de comunicació tradicionals o per el contrari, crear-ne d´afins ja que la política actual passa en un grau altissim pels mass media.

dilluns, 13 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »

dimarts, 24 d’abril, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Tenia moltes ganes d'enviar una petita paraula per dir gràcies pels punts fantàstic que està escrivint en aquest lloc. El meu temps de recerca d'Internet té al final ha honrat amb idees molt bones per a l'intercanvi amb els meus amics. I 'd expressar que molts dels visitants del lloc que ens són realment molt dotat que hi ha en una comunitat notable amb persones precioses amb tants punts útils. Em sento molt afortunat d'haver utilitzat la seva pàgina web i esperem que els moments més divertits que moltes de llegir aquí. Moltes gràcies de nou per un munt de coses.

dissabte, 16 de febrer, 2013

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home