Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de març 09, 2006

Dono per tancada l´enquesta

La pregunta que havia formulat era: Qui te més culpa de les retallades de l´estatut?

I els resultats més rellavants sobre 230 vots han estat:

CIU- 53%
PSOE- 17%
ERC- 7%
PSC- 7%
PP- 7%

Ja podeu votar a la nova enquesta i si voleu comentar qualsevol cosa de l´anterior,aquest és el post indicat.

Jo penso que els reultats son força evidents, la gran majora de gent fa culpable de les retallades a CIU com no podia ser d´altre manera perquè l´han feta molt i molt grossa i segur que en pagaran una gran factura electoral.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo vaig votar PP (a l'esquesta, no a cap elecció!!!). Ho vaig fer perquè crec que, en el fons, el motor número 1 de les retallades de l'estatut ha estat el clima de terror social ("España se rompe") i crispació mediàtica provocat pel PP. Les enquestes internes del PSOE mostraven, dia a dia, una caiguda de la tendència de vot deguda a aquesta campanya, i el pànic els ha portat a ser més durs amb l'estatut del que haurien estat en condicions diguem-ne 'normals' (amb un PP més calmat i respectuós).

Després, evidentment, hi ha culpes compartides amb altres partits, bàsicament PSC (sotmesos al PSOE sense criteri propi, votant esmenes contràries al que ells mateixos van votar el 30-S) i CiU (amb el lamentable pacte ZP-Mas). Però, per mi, el desastre comença a partir de la cridòria del PP, que es contagia al PSOE que, mort de por, agafa les tisores i talla més del que hauria tallat per si mateix (que hauria tallat coses, sí, però menys).

O, dit en altres paraules, la massacre de l'estatut, la retallada brutal que ha sofert, és un gran triomf del PP.

dijous, 09 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No m'estranya el resultat quan l'origen de l'enquesta és un blog independentista. La majoria de gent que llegeix el blog pensen com tu.

Ara el problema és què cal fer. El vot contrari hauria de ser capaç de coordinar-se d'alguna manera. ERC demanarà l'abstenció o el vot en blanc al referendum i molta gent els seguirà, molts votaran que no i molts votaran que sí com a mal menor. Caldria aglutinar tot això d'alguna manera.

Finalment, discrepo d'això d'haver perdut una oportunitat. Davant de l'Estat Espanyol mai hi haurà una oportunitat real d'avançar en l'autogovern si els partits catalans no van units i si no saben realment quin horitzó a curt i a llarg termini volen. Això és incommensurablement difícil, però no és impossible, i com que no és impossible hi haurà moltes oportunitats. Segur.

dijous, 09 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo vaig votar PP (a l'esquesta, no a cap elecció!!!).

Sort que ho has aclarit pq t´estaves jugant l´expulsió :-)

Lo del PP es la veritat, ja ho vaig escriure jo en algun "article", el PP ha guanyat en això de l´estatut i l´ha apropat moltissim als que ells volien (al Piqué li agrada), tot i que seguiran cridant pq els i dona vots.

Tb com dius tenen culpa els "catalans", si tan retallat està l´estatut era millor retirar-lo que fer el pacte de la vergonya, de fet CIU ho havia defensat moltes vegades però no ha han complert.

Rosa:
Una discrepancia, per uan vegada Catalunya sabia on volia anar i era a l´estatut aprovat pel nostre Parlament, ho tenim clar però no ho han sabut defensar.

De cara a al referendum, jo només espero que tot l´independentisme vagi junt i el vot no es dispersi en diferents opcions, que si NUL, que si NO, que si Abstenció...

divendres, 10 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El resultat de l'enquesta demostra la manca de sentit polític dels catalans.

El responsable de les retallades és el PSC: pocs dies després d'aprovar-se l'estatut al Parlament, el 30 de setembre, el PSC va presentar a Madrid TOTES les esmenes que a Barcelona havia perdut o retirat.

Si això no és l'acte de burla i despreci gran que s'ha fet contra aquest país des de 1939, ja me'n tornareu la contesta.

Mas va pactar la retallada amb el PSOE (que també és el PSC, no oblideu). Si el PSC s'hagués mantingut en la defensa dels acords del Parlament, Zapatero no hauria pogut pactar amb Mas.

Trobo molt indigne que ERC culpi CiU i calli la traïció del PSC (que de pas viola els acords del Tinell, que obligaven a votar igual a Barcelona que a Madrid), perquè qui ha fet el ridícul per la traïció dels seus socis socialistes és ERC. L'actitud de CiU és vergonyant, però la gran traïció és la del PSC.

dimecres, 15 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si segurament tens raó, el PSC tb ha fet un paper lamentable però en aquest cas en el fons ningú esperava massa del PSC.

En canvi,CIU s´havia omplert la boca amb que preferien un "no" estatut que un mal estatut, o que no cedirien en cap punt bàsic i a l´hora de la veritat res de res... per això aquestes crítiques ferotges.

A més, no oblidem que sense el PSC evidenment no hi havia nou estatut però CIU+ERC junts tenien prou vots per retirar-lo de Madrid amb tot el que hauria comportat i que no crec que hagués estat gaire beneficiós pel PSC.

dimecres, 15 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Best regards from NY! »

dilluns, 05 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Enjoyed a lot! Swiss gear self inflating air mattress Lisa and vicky by glory chen footwear http://www.life-insurance-companies-5c-27-3elife-insurance-comp.info/Tamiflu.html Farmers insurance helppoint Homeopathy for food allergies 1989 pontiac sunbird Car wheels tires Zyrtec dutchtown missouri jenna jameson phun http://www.dodge-charger-concept.info/video-slot-machines-poker.html Used tire machinery europe 3585i ringtones Cheapest t3 tourmaline hair dryers tires accounting solutions

diumenge, 04 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home