Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de març 04, 2006

Vot nul o vot negatiu

En els últims dies sembla que via Internet s’està organitzant un col·lectiu de persones que tenen com a objectiu segons les seves pròpies paraules: “convertir el proper referèndum del nou estatut de la "Comunitat Autónoma" de Catalunya en un Plebiscit per la independència de Catalunya, votant amb una papereta que inclogui un lema i interpretació inequívoques a favor de la independència. Per exemple "Vull la independència de Catalunya".

La iniciativa en si sembla prou interessant però corre el risc de convertir-se en una opció de vot molt i molt minoritària, quasi imperceptible i que per tant no aconsegueixi els objectius que la organització s’ha marcat.

Si el vot nul no treu un percentatge relativament més elevat que en altres referèndums a Catalunya, els grans mitjans de comunicació, analistes... obviaran el tema i per tant la gran part de la ciutadania no percebrà que molta gent ha votat en clau independentista en el referèndum.

També cal parar atenció a la postura que finalment pren ERC respecte el sentit del vot pel qual fan campanya, si es decideixen pel “temut” sí crític, el NO quedarà totalment capitalitzat pel PP i per tant, votar el mateix que el PP des de postures independentistes no tindria cap sentit i donaria ales al major rival polític, ja que cada vot de més que tingues el NO seria atribuït al PP per molt que la intenció del votant fos totalment contrària.

Seria doncs en aquest escenari on la nova plataforma podria tenir una importància capital ja que caldria buscar noves alternatives per canalitzar el descontent de amplíssims sectors de la societat catalana envers de l´estatutet que tornarà en breu completament mutilat des de Madrid.

Jo de moment segueixo apostant pel NO, però cal seguir amb molta atenció com s’acaba de perfilar la postura d´ERC i no perdre la vista aquesta plataforma que sembla que ha nascut amb empenta i amb les idees molt i molt clares, la qual cosa és d’agrair tal i com estan les coses en el tema estatutari.

PLATAFORMA PEL VOT NUL

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Perquè no serien els vots del "NO" del PP capitalitzats pels del "NO" d'ERC ? Prefereixo pensar així. El PP està clar que és una entitat, no arriba ni a partit polític, acabat i mort a Catalunya. Per tant, prefereixo pensar que els "NO" són tots de gent com jo, descontents amb un Estatut retallat i que, simplement, volem l'Estatut aprovat pel nostre Parlament. De tota manera, crec que de capitalitzacions i d'interpretacions n'hi ha tantes com persones. El NO és simplement no està d'acord amb aquest Estatut i no penso caure en el parany de que els feixistes fan el mateix ... a mi això no em val.

dissabte, 04 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si si tota la raó, si ERC es decideix pel NO no hi ha cap problema per votar negativament a l´estatut.

El problema vindria si finalment ERC aposta per l´abstenció o el SI, llavors si que tots els vots negatius se´ls atribuiria el PP amb tota la lògica del món i seri allavors quan penso que s´haurien de buscar noves "solucions" com el vot nul.

dissabte, 04 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Pel que fa a la votació, la qüestió crec que és més enllà del que pugui votar el PP o qualsevol altre partit.
Amb el vot nul s'ignora la formulació de la pregunta sobre l'estatut i s'afirma la resposta que ens vol negar Espanya. És vertaderament un acte de negació dels límits que ens imposa el règim espanyol.

Llegiu:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1730809

Pregunten naps, doncs responem cols!

És un bon moment d'aprofitar-nos de l'esquerda del sistema vigent per a introduir-hi la qüestió en els nostres termes. El nostre objectiu crec que no és cap estatut, sinó la independència. Però, per això, cal fer camí i posar la qüestió en primera plana, fet que ens neguen la immensa majoria de mitjans regionalistes del nostre mateix país.

No vull que els meus fills puguin retreure'm desaprofitar aquesta oportunitat.

O ara o mai!

dilluns, 06 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Excellent, love it! mattresses+uk http://www.recreational-vehicle-manufacturers.info/biography-of-mattress-mac-jim-mcingvale.html Rhinoplasty swelling tape night Hairy mature preview Herbal tea burdock nettle hair loss Champion mazda hanover Air find hole in mattress mattress firm texas wholesale men's shirts american heritage mattress Accepting credit cards for my business Best blackjack casino in las vegas sales on mattresses in michigan

dimecres, 07 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Keep up the good work Insurance farmers insurance group federal credit union

dijous, 26 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home