Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de febrer 20, 2006

L’estatut tanca les portes al pacte CIU-ERC a Barcelona

Fa només unes setmanes la cúpula de ERC estava disposada, si els resultats electorals ho feien possible, a arribar a un acord de govern per fer fora en Joan Clos i posar com al Xavier Trias.

Segons les meves informacions, la idea era ferma i ja estava pràcticament segellada. Per higiene democràtica la cúpula d´ERC veia molt positiu que els socialistes passessin a la oposició i a més tenint pactes diferents a Generalitat i Ajuntament de Barcelona, podien seguir jugant la carta de l’equidistància a les eleccions Nacionals catalanes.

Tota aquesta idea de futur, es va veure truncada amb el pacte que van arribar el Mas i el ZP. ERC va canviar per complet el seu punt de vista i ara només treballa amb la idea de reeditar el tripartit a l’ajuntament de Barcelona.

Així doncs, el panorama electoral a Barcelona sembla tancat, o CIU pacta amb el PP (el Mas va dir que no ho farien durant una generació) o anem irremediablement a patir durant quatre anys més, l’incompetent del Joan Clos.

La veritat és que tot feia pensar que després de les dues punyalades que s’havien donat els partits “nacionalistes” en la formació dels dos darrers governs de la generalitat, semblava que s’arribava al final del túnel. La negociació de l’estatut, ha dinamitat tota possibilitat d’entesa...

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Era una maniobra interessant. Però les relacions CiU-ERC ara mateix són pitjors que mai, i costarà reconstruir els ponts. En política tot és possible, però tot hauria de donar un gir molt fort per fer possible un pacte Trias-Portabella.

El que pot passar és que es reediti el tripartit però amb les proporcions canviades: més regidors per a ERC i a IC-V. Això... i més abstenció, em temo, i un Clos que segurament tornarà a guanyar però que va totalment de baixada.

dimarts, 21 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo crec que a hores d´ara, ja és totalment impossible el pacte Trias-Portabella.

I a mi sincerament la idea de repetir el tripartit no em motiva massa, però em sembla que serà la opció menys dolenta.

dimarts, 21 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »

dimecres, 07 de febrer, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home