Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, de febrer 21, 2006

La clàusula Puigcercós

La veritat és que les informacions que han sortit aquests dies sobre la proposta que ha fet ERC al PSOE no m’han acabat de convèncer.

Si en creiem que Catalunya és una nació, no podem anar a remolc de ningú. Hem de ser nosaltres qui posem el nostre sostre on volem i per molt que ens puguin unir llaços d’amistat amb Euskadi, hem de seguir camins diferents.




No tenim les mateixes necessitats, ni objectius de futur y a més si acceptem una clàusula com aquesta estem rebaixant la nostre autoestima deixant el nostre futur en mans de tercers i amés sense cap garantia de que el seu Estatut acabi essent millor que el nostre.

No m’agradaria ni imaginar que aquesta clàusula sigui una estratègia perquè ERC acabi dient que si a l’estatut, el passat dia 18 ja va quedar clar que Catalunya no vol Estatuts de segona divisió i per moltes clàusules que si posin, es evident que no tornarà res de bo ni acceptable de Madrid.

Que no badi la gent de ERC amb propostes “surrealistes”, ara que ho tenen tot de cara que no badin i segueixin ferms en el no.

12 Comments:

Blogger Jordi Molinera i Poblet said...

Tens rao, potser és surrealista la proposta d'en Puigcercós.

Això pensava jo... però, d'on ha tret això en Putxi? De la famosa "Clausula Camps", és a dir, de l'estatut valencià, que si no m'equivoco, hi posa que el País Valencià podra fer lo que a l'Estatut català hi posi, o algo aixi.

Suposem que a l'Estatut català s'inclou la "Clausula Puigcercos", igual que la de Camps però copiant a Euskadi.

Suposem que Euskadi obtingui el dret a l'autodeterminació i el reconeixement de nació.

Aleshores, Catalunya i el País Valencià tindrien el mateix sostre competencial que Euskadi, un sostre segurament alt i per primera vegada en molts anys, catalans i valencians tindriem si més no, els mateixos drets i deures.

Seria maco, no?

dimarts, 21 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si, però hi ha un parell de coses que ballen.

Als vascos no crec que el i donin el dret a l´autodeterminació pq clarament s´interpreteria com: si tens uns banda terrorrista pots anar més enllà que sinó la tens.

Tampoc veig clar que haguem de dependre de tercers, si som una nació, decidim nosaltres... si som incapaços de fer-ho be, no crec que haguem d´anar plorant enlloc per aconseguir lo nostre.

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

A mi em sorprèn aquest clima d'eufòria forçada que hi ha al voltant del PSOE amb la famosa treva d'ETA. Perquè, a veure, què espera oferir Espanya a ETA perquè deixi de matar? Trasllat de presos? I què més? Amb això no n'hi ha prou! ETA voldrà un canvi de l'estatus polític del País Basc, dret a l'autodeterminació, un referèndum... L'hi donarà Espanya? Veient les retallades de Catalunya, sembla impossible. Però, i si els concedeix alguna cosa...? Ens quedarà als catalans una cara de tontos que ens durarà dècades. Per això pot tenir sentit la 'clàusula Puigcercós', tot i que no m'agrada en absolut el seguidisme del País Basc; ja n'hi ha hagut massa a l'independentisme català.

Però Carod ja s'ha pronunciat més aviat en contra de la clàusula, així que aneu a saber com acabará la cosa. En qualsevol cas, el PSOE és difícil que l'accepti.

Per cert, s'està insinuant un 'no' d'ERC al congrés i un 'sí' al referèndum... Que m'ho expliquin, sisplau, perquè no ho acabo d'agafar...

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Un NO al congrés i un si al referendum no te ni cap ni peus, només pot servir per salvar el tripartit i poca cosa més.
No hi puc estar d´acord de cap de les maneres, seria una solució molt covarda en un moment que s´ha demostrat que hi ha molta gent que està amb el NO sense complexos.

Si a Euskadi els i donen més que a nosaltres donarán un misstage clar al poble de Catalunya, feu una banda terrorrista i aconseguireu més del que teniu. No crec que s´atreveixin a donar aquest missatge.

L´Otegui al programa de la Terribes va deixar molt clar que ETA no deixeria les armes si no hi havia les mateixes regles per tothom (dret a l´autodeterminació).

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jordiet, si llegeixes això envia´m un mail a : blogcatalunya@hotmail.com , m´agradaria poder contactar amb tu per comentar-te una cosa.

Mercy

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Dani Casanovas said...

Hola Marc,

T'he enllaçat des del meu bloc, a veure si fas el mateix :P

Dani Casanovas

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Ara mateix no tinc present quin blog tens dani... si em dones la direcció l´enllaço ara mateix...

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Jordi Molinera i Poblet said...

El bloc d'en Dani:

http://danicasanovas.blogspot.com/

Si Marc, en cap moment dic el contrari, som nosaltres, el poble català, els que em de decidir. El meu post anterior potser no era tan de Catalunya, sino del País Valencià o el fet de que catalans i valencians tinguesim les mateixes opcions... no se.

Però com a últim recurs... perquè ja veus com està el panorama des del pacte Mas-ZP... ells dos ho van lligar tot ja i aleshores en Mas diu amb to xuleta que ha de ser Esquerra qui ha d'aconseguir la millora d'allo que ell va pactar.

En Mas sap perfectament que aquesta millora no es produira, doncs deu tenir la promesa d'en ZP que això no pasara i aleshores ell quedara com el que va poder arrancar "més" al PSOE.

Però clar... 0.2 ja és més que 0.3... em d'obtenir el 10 o res.

dimecres, 22 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

El problema es que un Estatut es per 20 anys mínim, si només guanyem una dècima durant dos dècades, ja podem plegar.

dijous, 23 de febrer, 2006

 
Blogger Jordi Molinera i Poblet said...

Aqui és on em queixo jo, si fem un Estatut em d'augment un punt, i no una decima.

dijous, 23 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Keep up the good work 1997 oldsmobile silhouette redmond answering service Redington shores florida gulf front condo rentals Ritalin preis

dijous, 22 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

That's a great story. Waiting for more. Kick returns in football laser tattoo removal rapid city Classic rolls royce bentley specialists tatoo removal maryland Business credit card secured bankruptcy Scrabble blast attack nfl football Kia dealers in maryland audi dealer irondale cumshot movies Anti spyware program block pop up ad Georgia medical malpractice http://www.ebony-ass-5.info broken bow football internet broadcast Mexican modafinil pharmacy v120 motorola cellular one ringtones david beckham real madrid football shirt Ou wonens basketball Olive garden restaurant cooking school order tadalafil 30 day

dilluns, 05 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home