Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de febrer 22, 2006

Blogs escombraries

Ja fa un temps que donava voltes per la blogesfera catalanista que hi ha per internet abans de decidir-me a obrir el meu blog.La veritat és que el nivell és altíssim i hi ha molta gent que fa una gran feina d’opinió, divulgació i reflexió que ajuda a fer conèixer i ampliar la nostre causa sobiranista.

Evidentment hi ha blogs que no m´agarden gens i que tenen opinions i visions totalment contradictòries, però tot i així, puc reconèixer perfectament que la gent que i escriu ho fa amb moltíssima voluntat, amb ganes de treballar a la seva manera per Catalunya i expressant les seves opinions de manera lliure.

El que vull criticar aquí no son els blogs que no comparteixen les meves opinions, sinó els blogs escombraries, aquells que es sustenten en les mitges veritats, en els rumors sense cap fonament i que sistemàticament es treuen exclusives de la màniga que sempre van contra els mateixos.Els dos casos paradigmàtics d´aquesta manera de fer són la santa espina i tumbuctu.




Si els i dones un cop d´ull superficial, sembla que tinguin molts contactes amb les altes esferes perquè cada dia treuen noves i sucoses notícies. Llàstima que no resisteixin la prova del cotó, de les super exclusives que ens intenten vendre, mai en citen la font i a més curiosament mai cap d´elles acaba transcendit als mitjans “convencionals” tot i que pel seu contingut, serien bombes informatives en tota regla.

L´última prova de la qualitat d´aquest blog la tenim amb el comunicat que la gent de CONTRASTANT ha hagut de fer públic avui per desmentir una notícia recent publicada per la gent de la santa espina. Ja diu aquell que abans s´agafa a un mentider que a un coix. Si voleu aprofundir sobre aquesta gran mentida : AQUÍ

Per afegir més gràcia al tema, aquests dos blogs tenen una línea editorial i una manera de rajar d´un partit en concret molt similar al ja temible i arxi famós portal e notícies , que es el paradigma del periodisme escombraria i indemostrable.

Està molt bé i és molt legítim que hi hagi gent que vulgui atacar l´independentisme parlamentari des de el seu blog i està molt bé que ens pensi de manera diferent a aquell o altre partit polític, el que trobo indignant i criticable es que per desacreditar a una força política, es facin servir mentides disfressades de notícia.

Jo us recomanaria, per experiència personal, que no us fieu massa dels confidencials d’Internet perquè ja se sap que les paraules se les endú el vent i el que avui pot semblar una gran notícia, demà és simplement és una anècdota més a internet.

4 Comments:

Blogger RUFUS said...

Estic completament d’acord, però el seu estil (o manca d’estil) és tan barroer i “cutre salchichero” que no aconsegueixen intoxicar res.
Son com pamflets humorístics de “sal gorda”.

Em recorden l’enyorat Laberdad Digital (pura risa Maria Felisa) però sense talent.
http://laberdaddigital.blogspot.com

dijous, 23 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

En general, ningú amb dos dits de front dóna credibilitat a mitjans com els citats... molt més problemàtics em semblen mitjans no-cibernètics que difonen mitges veritats disfressades afectant greument, és més influenciant, als seus lectors.
No cal dir noms de diaris que tergiversen la informació saltant-se la primera norma del periodisme, que és l'objectivitat.
Per altra banda, últimament, he pogut observar que la premsa gratuita ofereix notices de caire sensacionalista basades en informació errònia, incompleta o directament falsa.
La llibertat de premsa és un dret constitucional, però la difamació i les injuries són delictes penats per la llei.

dijous, 23 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Uffff el tema de la premsa gratuita ja es directament escandalós.

Deixant de banda que marginen el català d´una manera escandalosa, en molts casos fan groguisme pur i dur, al més pur estil del THE SUN anglés.

El problema es que aquestes coses triomfin com triomfen els tele notices d´antena 3 que es pases quasi tota l´estona parlant de mutilacions. "hachazos" i succesos varis.Aquesta es una de les moltes herències de l´Espanya profunda.

dijous, 23 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

dimecres, 09 de maig, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home