Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de novembre 21, 2007

La refundació del Mas.

Ahir l´Artur Mas va fer la conferencia política de l´any i ja se n´han fet moltes lectures i anàlisis, un dels que trobo més assenyats és el que ha fet en Manel Cuyàs al Punt on diu més o menys que : “ si la gent més sobiranista de CDC que va assistir a la conferència es fiés dels dirigents d´ERC, els Republicans haurien pujat en intenció de vot”.

Està clar doncs que a nivell de sobiranisme la conferència no va ser massa ambiciosa però com que a mi sempre m’agrada trobar algun punt positiu a les coses, diré que em plau i que aplaudeixo que es posi al centre del debat polític la idea que els catalans i les catalanes tenim el dret a decidir el nostre futur. I ahir el Mas va contribuir a donar volada a aquest concepte.

Ara, per mi el gran drama i la gran pregunta que el Mas i CIU porten anys i panys sense respondre i que ahir tampoc va quedar la resposta gens clara seria:
Perquè vol CIU el dret a decidir? Per fer un estat, per fer un estat federal, per fer un estat confederal o potser per fer més Espanya com vol el Duran.

Per tant i com sempre a mitges tintes, i el més curiós del cas, és que la que pretén ser la casa gran del catalanisme, és l’única casa de tota la política catalana que no té un objectiu nacional clar.

6 Comments:

Blogger Dessmond said...

Mas no va pronunciar la paraula independència, cert. Però va ser un discurs suficientment brillant com per no haver de fer-ho.
No logra més sobirania qui crida més fort independència. No. Està empíricament demostrat.

dimecres, 21 de novembre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

No cal cridar massa fort independència que tampoc est`amalament fer-ho de tant en tant.

Jo l´únic que demano al Mas és que ens digui que vol per Catalunya: un estat federal, una regiò, un estat...

No em valen frases com "les cotes més altes" o "el que vulguin els catalans"...

Vull saber quin és l´horitzò nacional de CIU, no pot ser tant complicat definir-se en aquest camp. De fet hauria de ser el 1er que deixes clar un partit polític.

dimecres, 21 de novembre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Està bé que Mas i CiU parlin de Dret a Decidir d'una manera més o menys formal, però l'ambigüitat i la incoherència continuen sent la norma. 1er. Ni CDC ni UDC assumeixen l'autodeterminació de manera oficial allà on ho han de fer, és a dir, als seus estatuts. 2on. El candidat de CiU a les pròximes eleccions és Duran i Lleida, un home que ha dit de manera explícita que està contra la independència. Com es menja això? Quin sobiranista pot votar Duran i Lleida? Cal tenir estòmac... En fi, benvinguda aquesta certa reorientació de CiU (potser en particular de CDC) cap al filo-pseudo-sobiranisme... però tot és tan calculat, estudiat, subtil i poc compromès que no sé si ens portarà enlloc.

Ara, que CiU vegi que parlar de Dret a Decidir li pot portar vots, i que aquest dret (que, sense el concepte "autodeterminació", té menys connotacions de xoc, sona més suau i hauria de poder ser assumit per qualsevol demòcrata) es col·loqui en el centre del debat polític ja és, com dius, Pol, positiu i és un avanç. Esperem que el senyor López Tena i el seu clan puguin anar exercint més influència en el 'think tank' de CDC i CiU.

dijous, 22 de novembre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

El Duran ja ha dit que el dret a decidir del Duran està lligat a la legalitat i a punts concrets.

Per tant ja m´oloro el que vol dir aquest dret a decidir, volen descafeinar l´argumentari autodeterminista i utilitzar aquest dret no per l´alliberament nacional sinò per fer carreteres o coses "secundaries".

En aquesta linea us recomano aquest article: "Mas perverteix el dret a decidir"

http://www.tribuna.cat/Not%EDcies/Destacada/Mas_perverteix_el_concepte_originari_del_%27dret_de_decidir%27/

dijous, 22 de novembre, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Això de la refundació del catalanisme sona a campanya publicitària amb paraules boniques per vendre una merdeta de producte. El catalanisme dins Espanya no es pot refundar i d'això en tenim una prova tangible: l'estatutet de fireta que tenim que ni s'està aplicant ni està encara aprovat pel TC.
Catalanisme no és una afició com el muntanyisme o el fer de majorettes els dissabtes per la tarda. A mi que no em vinguin amb tonteries ideològiques que no pinten res en el concert del món globalitzat, de l'Europa dels estats-nació on no hi tenim res a dir, mentre que regions petitissimes amb una cultura molt més reduïda, amb molt pocs ciutadans i amb unes economies molt inferiors a la catalana i pel sol fet d'haver-se independitzat ara tenen representació internacional al parlament europeu, a la ONU, i a tot arreu. Aquest senyoret de pa sucat amb oli de què parla? De quines tonteries parla? Si no existim!!!
Catalunya és un país inexistent fora d'Espanya. NO EXISTIM. I no existirem pas amb aquesta refundació del catalanisme que no és res més que un crit a convertir a Catalunya en una regió d'Espanya amb una identitat nacional de fireta. Un invent estúpid i sense futur. Un invent que pot acabar destruint lo poc que estem aconseguint. Un desastre.

divendres, 23 de novembre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Josep-Lluis CAROD I ROVIRA el meu suport amb les teves idees de fer per Catalunya una nacio.
Espanya de Franco ,llamp que te cremés .
VISCA CATALUNYA LLIURE //// .
MARC-SABATES.COM
BARCELONA
REPUBLICA CATALANA 2014 .

dissabte, 12 de gener, 2008

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home