Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, d’octubre 14, 2007

Els mitjans "catalans" i Frankfurt.

Aquests dies he llegit amb atenció el que deien els 2 diaris catalans amb més tirada (periòdico i vanguardia) sobre la Fira de Frankfurt i la veritat és que he senti vergonya aliena.

Cada dia recordant que s´havia perdut una oportunitat de portar a la fira autors en castellà, cada di dient que les coses no s´havien fet prou bé, celebrant amb entusiasme que el director de la Fira digués que ell hauria portat autors en castellà...

Ambdòs rotatius han estat utilitzant la màxima de "que la realitat no t´espatlli un bon titular" ja que la inmensa majoria d´escriptors i editors que han anat a Frankfurt, han dit per activa i per passiva que ha estat tot un èxit a tots els nivells i s´han allunyat de polèmiques esterils una vegada que la fira ja era en marxa.

Jo sé que últimament està molt de moda criticar als polítics, però sempre he pensat que a nivell de "compromís nacional" els nostres representats van un pas o dos per davant del gruix de la societat civil i cinquanta o seixanta per davant dels poders fàctics del País.

Només cal veure com s´ha resolt políticament la no presència d´escriptors en castellà i com van reaccionar editorials i grans corporacions mediàtiques "catalanes". Si no haguès estat pels polítics i s´haguessin imposat les tesis "mercantilistes" la cosa hauria estat molt i molt diferent.

Per cert, al 2009 Catalunya serà la convidada d´honor a la Biennal de Venècia. El món a poc a poc ens anirà coneixent.

4 Comments:

Blogger Henry The VIII said...

Recordo que quan el rock en català va tenir al seu boom entorn l'any 90 podies llegir com ho tractaven, per exemple a llocs com El Periódico, com si fos una cosa massa local, massa en català. Hi ha com una mena de cosmopolitisme mal entès que sembla com si el català és per anar per casa i prou.

No m'estic explicant molt bé perquè m'acabo de llevar, però el que volia dir que quan hi ha un èxit com el que he esmentat o si la fira de Frankfurt ha estat un èxit La Vanguardia i El Periódico podrien dir "de puta mare" i no començar amb les seves palles mentals de sempre.

dimarts, 16 d’octubre, 2007

 
Blogger Henry The VIII said...

Ara ja porto més estona despert i estic més lúcid (cosa que no costa gaire comparat amb fa unes hores). Intentava dir que quan hi ha un èxit en llengua catalana hi ha certs mitjans que sembla que no se n'alegrin. Que surtin amb el "sí, bueno, però..."

Tacions (abreviatura de salutacions)

dimarts, 16 d’octubre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Totalment d´acord Henry.

Jo penso que en el fons els i sap greu pq no volen que allò "català" triomfi deslligat i de manera independent d´allò "espanyol".

dimecres, 17 d’octubre, 2007

 
Blogger esteve said...

Pol.....¿I a tu qui et mana llegir La Vanguardia i/o El Periodico?????, he he he he...jo fa anys que vaig fer un reset i un clear_to_send a la meva memoria ram, ram , ram pataplam....
En serio. No perdis el temps llegint porqueries neoliberaljacovinistes.. ostres... quin "palabro" m'acabo d'inventar...
Salut i republica (laica)

diumenge, 21 d’octubre, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home