Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de setembre 30, 2007

La meva recepta per ERC.

Últimament a l´orbita ERC només se sent : que si el Carod, que si el Bertarn, que si el Puigcercòs, que si el Carretero...

Jo entenc que aquests debats de "líders" són normals i naturals als partits ja que acostumen a representar sensibilitats diferents i ambicions personals divergents i per tant és normal que de tant en tant surtin espurnes per imposar un determinat programa o un determinat lideratge.

Ara, si realment es vol anar endavant amb la proposta de fer una consulta popular al 2014, no té cap sentit que el partit que en principi l´hauria de liderar, perdi actius enlloc de sumar-ne.

Per tant, tot i que sé que és complicat, jo modestament demanaria a la gent que mana a ERC i a la que vol manar, que es posin d´acord entre tots i vagin junts cap aconseguir fer un referedum d´autodeterminació. Segur que es pot trobar un punt de confluència entre tots.

De res serveix la divsió i menys quan penso, que els 4 corrents que pugnen per imposar el seu projecte, són totalment complementaries i tenen un objectiu final comú que és la llibertat de Catalunya.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Home, jo a més afegiria que per donar més credibilitat i reconciliar totes les branques dels sobiranisme (així com per tenir millor resultat a les eleccions) la direcció actual hauria de demostrar que no la mou cap altra cosa que Catalunya i dimitir en massa. Està massa desacreditada. Aleshores si que me´ls creuria. Fins que arribi aquest moment esperaré a veure com s´enfonsa ERC les pròximes eleccions. Naturalment, no li donaré el meu vot.

dilluns, 01 d’octubre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

I tu realment creus que una ERC sense cap membre de l´actual direcció podria treure uns bons resultats electorals?

Si a ERC li treiem el Carod, el Puigcercós, la simó, el Ridao, el Tardà, el Puig... creus que podrien afrontar unes eleccions amb èxit? Una cosa aixì no hi ha partit al món que la pugui soportar.

Mira, dels 4 que es postulen a liderar ERC, no ni ha ni una que no tingui cap responsabilitat. Tots han estat al més alt nivell durant un cert temps, fins i tot el Carretero va ser conseller en un govern presidit pel PSC i no en va marxar pas per voluntat pròpia.

Per tant, que parlin, que es posin d´acord i que vagin tots junts cap a l´horitzó 2014.

dilluns, 01 d’octubre, 2007

 
Blogger Lo Marc said...

Sí Pol, tens raó, s'han de posar d'acord i com més aviat millor, perquè si els dels ERC, ells mateixos, ja no es fiquen d'acord, com ho ha de fer amb altres formacions? perquè el referèndum del 2014 no es farà si altres formacions no el recolzen, i ERC tot sol no tindrà majoria parlamentaria al 2014.

dimarts, 02 d’octubre, 2007

 
Blogger esteve said...

Amb set anys per davant, ets pot fer molta feina i molts pactes, però crec que han de canviar algunes persones tant a Esquerra com a CiU i d'aquesta entesa podria sortir la força per aconseguir l'objectiu prioritari que no pot ser altre que la INDEPENDENCIA, però amb Carod - Puicercós per una banda i Mas - Puig per l'altre (Durán no tindrá pes a la federació)l'acord no es possible.

dijous, 04 d’octubre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Esteve- Jo només demano una cosa a CIU i és que els seus líders diguin formalment que volen la independència de Catalunya.

Pq sinó ens estem fent trampes al solitari.

No podem dir : pactant amb CIU aconseguirem la independència quan han dit una i mil vegades que no són independentistes.

Ull, i amb això no vull dir que no pugui ser bo pactar amb CIU, només dic que pactar amb CIU no voldrà dir ser independents pq el partit majoritari del govern no serà sobiranista.

divendres, 05 d’octubre, 2007

 
Blogger esteve said...

Per això dic que han de canviar cosses i/o persones, benvolgut Pol..

divendres, 05 d’octubre, 2007

 
Blogger Xavier Colomés said...

ERC fa temps que ha perdut el nord... desde que va fer el nou tripartit, el cumul de desproposits, coronats amb la condemna a la crema de fotografies del rei (ja m'explicaran que vol dir la R de ERC) ha fet que per a la gent del carrer, ERC no sigui en absolut un partit independentista. Pero es que el pitjor es que cap de les corrents internes, ni carretero ni ningú, sembla que estigui per recueprar l'independentisme.

dissabte, 06 d’octubre, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Hashito- Tu pregunta a la gent del carrer quin partit independentista hi ha a Catalunya i per cada 100 que et diguin ERC ni haurà 1 que et dirà altres opcions.

Els fòrums ultra-politizats d´internet no són pas representatius de la "gent del carrer".

Dit això, ERC ha fet coses malament i el pacte amb el Montilla hi ha molta gent que no l´ha entès, però tampoc cal dramatitzar. Ja vindran temps millors.

Per cert hashito, no és una mica difícil d´explicar que el teu bloc sigui en castellà quan pel que es veu tens un nivell de català molt i molt bo ???

dissabte, 06 d’octubre, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home