Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de juliol 26, 2007

El nou independentisme.

La situació comença a ser insostenible a Catalunya. En menys d´un any s´han patit tres casos escandalosos de deixedesa del govern de Madrid enfront dels catalans i les catalanes (caos al Prat, desastre de rodalies i apagada general a Barcelona).

Els accidents passen i en molts casos són inevitables, però en aquestes tres situacions hi ha un denomindor comú i és que l´Estat o les empreses espanyoles que presten servei a Catalunya, no inverteixen tots els diners que paguem els ciutadans de Catalunya en prestar-nos el servei a nosaltres i han preferit anar a invertir a les Espanyes o a “colonitzar” energèticament sud-amèrica per guanyar quantitats ingents de milions.

Catalunya entre moltes altres coses pateix un dèficit d´inversions monstruós i l´única manera de solucionar-ho és que Catalunya pugui controlar tots els sectors estratègics que operin al seu territori i això significa tenir un Estat. Així de simple i així de complicat a la vegada.

A dia d´avui, l´independentisme, ja no es juga en el terreny de ser nacionalista o espanyolista o de parlar en català o en castellà. Avui l´independentisme atrau a molta més gent que fa 15 anys perquè es juga en el camp d´explicar que tenint un Estat, gran part dels catalans, viuran molt millor encara que hagin nascut a Granada i encara que no s´emocionin quan sentin els Segadors.

Espanya ens està donant una oportunitat d´or per sumar milers de ciutadans a l´independentisme, no ens podem permetre el luxe de deixar-la escapar.

33 Comments:

Blogger Haters said...

El problema siempre está fuera, verdad?

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Sempre no però en aquests 3 casos (Prat,rodalies i electricitat) està clar que qui ho controla està a Madrid i no a Barcelona.

Només cal que miris com funcionen les rodalies de RENFE i els Ferrocarrils de Catalunya per veure que la diferencia de gestió és evident.

I tu com a ciutadà de Catalaunya suposos que t´interessa que les coses vagin bé com els Ferrocarrils i no malament com la RENFE, no?

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Esta gente vive en Matrix.

En cuanto se acabe el nacionalismo, se nos acabarán los problemas a los catalanes.

Menos pasta, esfuerzos y atención a los temas identitarios, y más pasta, esfuerzos y atención a infraestructuras.

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

anònim- Val val acabem amb el nacionalisme català quan acabem amb l´espanyol, jo ja ho signo.

Que desapareguin les seleccions Espanyoles de TOTS els esports, que desaparegui l´institut Cervantes que promociona el castellà,que totes les películes que es fan a Espanya siguin en versió original subtitulada i no en castellà...

Ho accepetes? O és que tu només vols acabar amb el nacionalisme català i no amb l´espanyol?

I si, cal parar més atenció a les infraestructues però un bon punt de partida seria que depenguessin del govern de Catalunya, no?

és que jo no ho entenc com no ho veieu, les coses que historicament depenen de la Generalitat (sanitat,educació...) funcionen millor que les que depenen de l´estat.

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Anonymous Anònim said...

El nacionalisme català només es pot acabar si passen 2 coses: o l'aniquilació definitiva de Catalunya per part d'Espanya (i porten 300 anys intentant-ho sense èxit) o bé l'assoliment d'un estat propi que ens permiti superar l'etapa de la reivindicació crònica i convertir-nos en un país normal. No hi ha més. Mentre cap d'aquestes coses no succeixi, continuarem incordiant els espanyols cada dia; recordant-los que ells tampoc no són un país normal.

Desastres com el de l'apagada estan donant aliment a l'independentisme dia a dia. Ara mateix, hi ha un sobiranisme latent que, només que algun mitjà de comunicació de masses l'atiés una mica, explotaria. El problema és que l'espai mediàtic català continua mirant massa cap a Espanya, justificant coses cada cop més injustificables, i evitant dir les coses pel seu nom.

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Blogger Jobove - Reus said...

una vegada hi havia un poble anomenat saharahui que el van poblar amb colonitzadors anomenats marroquis, amb el pas del temps, van convocar un referendum per saber si volien seguir sent independents, com es natural van perdre i es van anexionar amb al païs veï.

que et sona ?

salutacions des de Reus

dijous, 26 de juliol, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Sembla que realment vulguin empobrir a Catalunya.
Per això a Aena no li interessa que a Barcelona tinguem vols intercontinentals. Perque volen vetllar perquè Madrid sigui el lloc més competitiu, a on les multinacionals s'hi instal.lin. Jo conec una companyia que vol tenir una seu per a Espanya i Sud Amèrica. Per a ells Madrid és la millor opció per tenir vols directes a Sud Amèrica. Simplement per això.
I no parlem de rodalies. Fa dues setmanes al telenoticies de TV3 es va dir que el govern espanyol durant anys ha castigat a Catalunya no fent inversions en rodalies.
Això és molt fort. I a més empobreix precisament la competitivitat de Catalunya.
Està clar que Catalunya està casada per la força i sense amor amb Castella. El divorci és l'única sortida.
I si parlem del metro també. A Madrid tenen metro fins ben lluny, es pot anar a l'aeroport amb metro. I a Barcelona les connexions són pèssimes. Això a Madrid li interessa. Ells no vetllaran pas per nosaltres. No ho han fet mai i mai ho faran. Amb els nostres calers s'estan muntant una capital ben competitiva. I nosaltres a 'pringar'.
I tot i això, malgrat tot Barcelona és encara un lloc interessant per a moltes empreses internacionals. Ja podem estar contents. N'estic convençut que Catalunya seria molt més competitiva sense aquesta creu que portem a sobre que endarrereix el nostre desenvolupament i ens posa tantes traves per tirar endavant.
L'arrencada que agafariem si no fóssim part de l'estat espanyol. Catalunya seria com Suïssa o Noruega!
Catalunya no només té proximitat amb la resta d'Europa. Els catalans tenen una mentalitat de treball ben propera a la dels holandesos. I jo ja visc a Holanda fa 15 anys.
Els irlandesos ho saben molt bé: Irlanda es va independitzar de Gran Bretanya el 1921. La soberania els ha donat les eines i la llibertat de decisió per impulsar la economia irlandesa. Eines per ser més competitiu que Londres. Sent part de Gran Bretanya Irlanda seria un dels països més pobres d'Europa. Londres s'ho quedaria tot.
Catalunya té la sort d'estar en un lloc estratègicament molt bo, tant per la indústria com pel turisme. També té la sort de tenir una ciutat com Barcelona, famosa arreu del món gràcies també a gent amb visió de futur com en Gaudí, que ens ha fet famosos arreu del món.
Malauradament la identitat espanyola ens fa molta ombra i malgrat es conegui Barcelona no es coneix la realitat cultural que ha donat fruit a totes aquestes coses que ens ha fet famosos. La gent a fora d'Espanya no sap que el modernisme català és català. Que a Espanya no hi va haver modernisme. I tampoc entén per què.
El no tenir soberania ens fa ombra i ens posa moltes dificultats a l'hora de desenvolupar el nostre país. I malgrat tot Catalunya és el que és gràcies als catalans, un poble amb molta empenta, molta iniciativa, constructiu i dedicat. Un poble ben diferent.
No ens aturarà ningú.

divendres, 27 de juliol, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Ho sento però l'independentisme ja no interessa a ningú

divendres, 27 de juliol, 2007

 
Blogger Haters said...

Me hace gracia como por estos lares se habla de españoles y catalanes como cosas excluyentes la una de la otra.

La realidad es otra: los catalanes son españoles y ese es un hecho. Otro hecho es que la mayoría de los catalanes entienden lo español y lo catalán como compatible.

Estáis en minoría, amigos.

Y para Pol, yo voto totalmente por la aniquilación de los nacionalismos español y catalán. Hasta los webs de la brasa diaria de los banderistas madrilenyos y catalás.

divendres, 27 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Miquel- Es pot dir més alt però no més clar. BRAVO !!!! és evident que la independència només portaria beneficis a Catalunya.

Joan- Em sembla que vas una mica equivocat. Des de la mort de Franco avui és quan a Catalunya hi ha més independentistes.Només cal que miris les enquestes del tema o els resultats que treuen els partits indepoendentistes (ERC,CUP) i t´adonarás que el que dius no és cert.

Haters- és cert que la majoria de població a Catalunya se sent catalana i Espanyola al mateix temps.

Però per això el meu post anava en aquesta direcció, em sembla que cada vegada hi haurà més gent que independenment del que es senti. voldrà la independència simplement per viure millor. Pq és evident que el tracte que rebem d´espanya és injust i això repercuteix en el dia a dia de la gent.

divendres, 27 de juliol, 2007

 
Blogger esteve said...

Espanya segueix amb la mentalitat de potencia colonitzadora i es comporta amb Catalunya com ho feia "en las provincias africanas".
L'instint centralitzador, històric i histèric d'aquesta ex-potencia de l'imperialisme no te cura.
L'extermini de les civilitzacions precolombines o l'imposició politica, cultural i religiosa a Filipines i al nord d'Africa va acabar amb la revolta de tots aquest pobles oprimits i només seguint el mateix camí que ells podrem sobreviure com a poble.

divendres, 27 de juliol, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Ho sento haters però no tens raó:
Els catalans, igual que els Lapons, no pertanyen pas a un sol estat. Hi ha catalans que són espanyols, n'hi ha que són francesos i n'hi ha que són andorrans.
Jo sóc català, però no sóc pas espanyol. Tinc un passaport holandès.
Els catalans no tenim passaport propi. Però per mi no vol dir que jo sigui català i holandès o català i espanyol.
Jo sóc català i res més.
I espero el dia que pugui tenir un passaport català. Ja que seria la cosa més lògica. Tenir un passaport que correspongués amb la meva cultura i el meu poble. I no la d'un altre que no em correspon. El passaport espanyol el tenim perque espanya no és un país democràtic. I mitjançant la força militar feixista d'en Franco, amb l'ajut de Hitler i Mussolini, la gran part de Catalunya encara és part d'Espanya.
Als lapons els passa el mateix. Ells poden pertànyer a Noruega, Suècia, Finlandia i fins hi tot a Rússia. En canvi no poden tenir un passaport Lapó. És absurd!
De manera que jo sóc català però no espanyol.

dissabte, 28 de juliol, 2007

 
Anonymous Anònim said...

No em va sorprendre, pero reconec que em va xocar, trobar a un blog un comentari d'un espanyol resident a Catalunya, en el que l'home deia que els catalans erem uns "quejicas", que en realitat totes les provincies del estat espanyol patien deficits en infrastructures, pero que ja els semblava be perque si no n'hi per tots doncs es que no n'hi ha per tots, i que ja le estava be que la despesa es fes a Madrid, que era l'aparador d'Espanya.

Tant si ens agrada com si no, aquesta es la actitut de mes de la meitat dels residents a Catalunya, que no son catalans sino espanyols residents a Catalunya. Ells son aqui com si fossin a Almeria, de passada en el seu cami vers un lloc a un ministeri madrleny i un pis davant del Bernabeu. Tot el que veuen aqui a Catalunya es circumstancial, temporal, no es seu ni els importa. Com ara aquests elements han esdevingut majoritaris a Catalunya, tenim com a president a un dels seus, i els resultats son els que son: abandonament, penuria, deixadesa ... El llum se'n va i el Presidente desapareix, la que no desapareix es la seva dona que aquests mateixos dies s'ha fet carrec del urbanisme de la zona metroplitana, probablement el carrec mes sucos, i no nomes per la retribucio coneguda, del pais. Aquests tambe es preparen la retirada a la capital del reino, una amb el runyo ben covert.

Aixo, Catalunya, s'ha acabat perque els catalans, els unics a qui el pais interessa, som minoria i mai mes no tornarem a ser majoria, sino que la situacio empitjorara encara mes. Fi d'epoca, fi de pais, fi del nostre mon. Demografia es desti. Erem ben bojos quan ho vam oblidar.

dissabte, 28 de juliol, 2007

 
Blogger esteve said...

Molta raó tens amic Vira. Es una llàstima però el plantejament es impecable.
Però som tossuts i no ens resignarem a desapareixer, si mes no, del tot.
Fins i tot els tamils son una força decisiva a Filipines, i les cultures americanes poc a poc, tornen a "ser".
Esperem a no arribar ni a ser tan pocs com van arribar a ser ells ni tan acomodats com per oblidar qui som, que som i d'on venim.

dissabte, 28 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Vira- No crec que amb tant pessimisme arribem massa lluny la veritat.

A Catalunya cada dia hi ha més independentistes, és un fet innegable i objectiu. Només cal mirar els resultats electorals i les diverses enquestes on es parla sobre el tema.

El que a mi em sembla, és que cada vegada hi ha més independentistes "atípics". Són gent que parlen castellà, que viuen a l´hospitalet o a Santa Coloma i que segurament escolten flamenc i radio tele taxi.

Pq et facis una idea de la gent que parlo, et recomano que el llegeixis el llibre "els altres andalusos" o entris a : http://www.altresandalusos.org/

I si, el Montilla no és independentista però el Mas tampoc ho és, ni el Duran ni el Saura ni el Maragall ni el Pujol ho era i tots ells són nascuts a Catalunya.

Ho dic pq quan dius "un dels seus" no ho acabo d´entendre, el Montilla és evident que no és nacionalista però volguem o no volguem "és ddels nostres" pq és catala`.

diumenge, 29 de juliol, 2007

 
Blogger Maiol Sanaüja i Soler-Rossell said...

brutal!

dilluns, 30 de juliol, 2007

 
Anonymous Anònim said...

ENGLISH SPOKEN HERE ?

En Cataluña NO pasa nada ke deje de ocurrir en el resto del mundo occidental entero. Economía libre y globalizada, se llama a todo ese sistema. El susodicho concepto NO conoce de fronteras NI de distinciones culturales. Tan sólo una indomable ley lo controla : oferta y demanda, se llama. Igual te suena pues sin duda has sucumbido alguna vez a su dominio. Sí, colega, en un mercado libre y atiborrado de sugerentes conjuntos de bienes y mercancías como el ke nos rodea, las ofertas candidatas a su consumo llueven por todos lados. Todo articulo o servicio ofertado va acompañado de un precio. Si deseas adueñarte de su propiedad y posterior uso y disfrute individual, deberás satisfacer la cantidad monetaria ke se exige a cambio. También podrás o sólo desearlo (con el aumento de la frustración ke va de su mano) o seducir a su propietari@ para ke se disponga a compartirlo contigo o mangarlo (o parasitarlo a la fuerza) con las incomodidades ke reporte el peso de la ley si cae sobre ti.

Lo hasta ahora apuntado define las reglas básicas del juego llamado Siglo XXI. Nuestr@s abuel@s soñaban con un planeta atestado de pekeñas identidades sociales dueñas de autónom@s idioma y cultura ke convivieran en paz, armonía y respeto hasta el día del juicio final. Pues bien, la realidad se ha saltado a la torera esas románticas previsiones. Y o te subes al carro internet, aprendes a comunicarte con tus vecin@s lejan@s y te desempolvas los recuerdos ke apostaban por un feliz reino planetario de Taifas, o kedarás a merced de los vientos y mareas ke soplen o transporten en cada momento. Espabila y universalízate o serás pasto de la imperante globalización. Vale ke un día te contaron ke hace casi 70 años l@s fachas entraron a lo bestia en el pueblo de tu yay@ sin respetar norma ni propiedad alguna y ke a partir de ahí en este rincón de la península se habla cualkier cosa menos el lenguaje del caudillo. Esa fué un cutre episodio de la historia reciente, es inegable. Pero 7 décadas después el sentimiento nacido de tanto sufrimiento sólo sirve para ke una panda de polític@s chupópter@s vivan de un sueldo por defender una ideología nacionalista ke SÓLO lastra el avance hacia un mundo hetereogéneo pero unido. Ah, y si kieres escribimos en inglés. Not any problem with me, ok ? El futuro es tan tuyo como te atrevas a diseñarlo. Suerte, colega.

dimarts, 31 de juliol, 2007

 
Blogger Haters said...

Hombre, Miquel, Cataluña era parte de España muchísimo antes de nacer Franco. Hecho.

Otro hecho: Con Franco hubo represión en toda España, no sólo Cataluña. Y en Cataluña había franquistas como en todos los demás sitios. Es algo que me toca bastante los webs... Estoy harto de que algunos me quieran vender la Guerra Civil como una guerra contra algunas regiones. No, amigo. Por ejemplo, en la muy facha Salamanca también hubo represión. Mi abuelo estuvo varios años en la cárcel y no era catalán que yo sepa.

AGUR

dissabte, 04 d’agost, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Haters estas segur que els catalans són també espanyols? no cridis massa, si et sent algú de Perpinyà et dirà: incult viatja una mica.

divendres, 10 d’agost, 2007

 
Blogger Rab said...

El que trobo al•lucinant és que algú que viu a Catalunya no sàpiga escriure en català, com el company Haters. Això demostra que la immersió no funciona i que calen més mesures, legals i educatives, perquè tots els residents a Catalunya puguin expressar-se en la llengua pròpia del país. Us imagineu l’escàndol si els nens catalans sortissin de l’escola sense saber no sabéssim expressar-se en castellà?

Sobre els altres missatges, en Bucarest i Viran l’encerten de ple. Ho aconseguim alliberar-nos d’aquest estat espanyol que ens ofega cultural, política i econòmicament o desapareixem com a poble.

dissabte, 11 d’agost, 2007

 
Blogger Miquel Marzabal Galano said...

Haters,
tens raó que la repressió a Catalunya començà molt abans d'en Franco.
Que en Franco va oprimir tothom que estigués en contra seva ja ho sé.
Però als castellans no s'els va prohibir la seva llengua ni la seva cultura.
Ja ho sé que la repressió a Catalunya començà molt abans. Repressió a la llengua i la cultura catalanes. No em pots dir que ni a Salamanca ni enlloc de la Espanya castellana s'ha reprimit mai res d'això.
Ja pots estar fart de que gent faci servir la guerra civil per parlar de repressió. Et podria parlar de molta més repressió als catalans que no pas la de la guerra civil i tota la època franquista. Des de l'any 1714 les autoritats castellanes ens estan reprimint.
I com!!
Collons. Ja n'estic fart de que hi hagi gent que ho negui.
I encara avui dia la cultura i la llengua catalanes estan reprimides.
Encara avui dia no es pot parlar en català al parlament Espanyol.
Mentre que el català és una llengua parlada pel 18,5% dels Espanyols.
La repressió que patim avui dia a Catalunya em va donant raons per desitjar cada dia amb més ganes la independència de Catalunya. Més informació?
http://raonsperlaindependencia.blogspot.com

divendres, 24 d’agost, 2007

 
Anonymous Anònim said...

LuQvME Your blog is great. Articles is interesting!

divendres, 26 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

ZVGtWO Please write anything else!

divendres, 26 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Please write anything else!

divendres, 26 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Please write anything else!

divendres, 26 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

dissabte, 27 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Thanks to author.

dissabte, 27 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Hello all!

diumenge, 28 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

dimarts, 30 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Hello all!

dimarts, 30 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Magnific!

dimarts, 30 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

dCnjFe Hello all!

dimecres, 31 d’octubre, 2007

 
Anonymous Anònim said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

dimecres, 31 d’octubre, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home