Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de maig 28, 2007

ERC: Toc d’atenció (i van 2)

Els resultats electorals d’aquestes municipals no han estat gens bons per ERC per molt que s’intenti maquillar amb la pujada global de regidors, que va lligada, a l’augment de llistes presentades a municipis petits o molt petits i que per tant signifiquen molts pocs vots més però molts regidors.

En global s’han perdut vots i percentatge de vot (amb un percentatge similar a les catalanes, amb prou feina ERC arribaria als 15 diputats) i això vol dir que la gent no està contenta amb la feina d´ERC i cal posar-hi remei perquè no és la primera vegada que els votants castiguen a ERC. Ja a les nacionals ERC va perdre vots i diputats.

No es pot fer l’autista perquè com diuen “ a la tercer va la vençuda” i potser a les Espanyoles les clatellades no són modestes com les dos darreres i passa a ser un naufragi en tota regla.

I com que a mi no m’agrada criticar i no donar solucions aquí van alguns consells:

- Abandonar el discurs de “catalanisme de pluja fina” i tornar al discurs sobiranista.

- Replantejar-se l´actitud al govern, potser callar tant no dona bona imatge als votants més nacionalment compromesos i allunyats del Montilla i de tot el que representa-

- Intentar guanyar vots a l’àrea metropolitana amb una altre fórmula que no sigui el “patriotisme social” que es veu que no funciona. Potser “l’independentista econòmic” tindria més adeptes entre la gent que sociològicament no és massa patriòtica a nivell català.

- Potser els líders o algun líder del partit, ja han donat tot el que podien donar de si i ara seria hora de començar a buscar relleus amb calma i tranquil·litat.

PD- Felicitats de tot a les CUP pels grans resultats electorals però pel que he pogut llegir per internet i en alguns diaris, els i demanaria que toquin una mica de peus a terra i que no perdin el món de vista. És cert que la CUP ha pres vots enfadats a ERC però si es miren globalment els resultats, encara estan a segles llum dels resultats dels republicans.

11 Comments:

Anonymous Anònim said...

Ei, Pol. Feia dies que no et llegia, però avui he passat per aqui i estic 100% d´acord amb el que has dit. Les coses no van bé. Calen canvis.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

trobo que cal tornar enrrera a aquesta deriva que esta agafan erc, per fer aixo, dons ja voto directament montilla, pero como no es tracta d'aixo, sino de lo contrari. millor abans que no pas ara.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

D'acord amb el que dius. Em fa por que, si això continua així, a les eleccions espanyoles del 2008 ERC pateixi una caiguda forta.

Però... què poden fer? La situació és molt complicada: ¿com poden marcar més perfil independentista sense provocar estridències amb els seus companys de partit i els mitjans, que tornarien amb la cançó del 'partit immadur, radical, etc'? Com poden fer-ho? No en tinc ni idea. ERC es troba en una trampa mortal, i només amb molta imaginació, intel·ligència i talent se'n poden sortir.

Reben de totes bandes: si es 'radicalitzen', són linxats pels grans mitjans de comunicació, com ja em vist en el passat; i si opten per una actitud més discreta, llavors perden vots pel sector independentista... És com la trampa del Grup Godó: La Vanguardia erosiona ERC per 'exaltada i radical'; l'Avui erosiona ERC per 'claudicant i acomodada'... Tots dos, sota la mà del senyor Comte de Godó. Doncs aquesta situació esquozofrènica expressa molt bé la posició actual d'ERC.

I, a tot això, no hi veig alternatives raonables. ERC continua sent el gran vehicle independentista a Catalunya. Quin si no? ¿CiU, que barreja rempells sobiranistes amb regionalisme pur i dur, i que està obsessionada amb Madrid? ¿Les CUP, que segur que estan plens de bones intencions, però que han tingut bons resultats degut al vot de càstig a ERC, no pas perqué siguin una opció sòlida (i realista)?

El que és clar és que ERC ha de fet debat i autocrítica. I, a més, ha de fer-ho ràpid.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Blogger bacus said...

sobre la CUP haurieu de comparar en cada municipi on s'han presentat amb els vots d'ERC.

Les CUP no només mengen vot a ERC si no tb a ICV ja que són independentistes i anti-capitalistes.

Les 2 coses van unides. Dels seus votant uns prioritzaran la 1era o la 2ona.

Per exemple Mataró sembla que part del votant ICV ha anat a les CUP.
CUP Esquerres de debó no pur marketing.

http://www.locales2007.mir.es/muni/DMU090812199.htm

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

a veure jordi c, les cup,mentres no suposin cap perill en cuant representacio d'escons dons seran testimonials, a la minima que tinguin els mateixos representants que erc, no creus que rebran el mateix tracte que erc?. evidentment que si, per tant, el cami fet per erc, cal reconstruirlo. i cal resistir els embats que dius de la vanguardia i de la resta, desde el guerrra dels nasos fins qui sigui, mai es podra avançar sense fer front. el que no es pot fer, es defensar desde un grup politic unes idees i tenir por de mostrarles, els insults i boicots sempre els tindrem, d'aixo es tracta de sortir d'aquesta espiral i aixo nomes te un cami, la sobirania. clar que no depen de nosaltres, sino d'algu que dispona de la prerrogativa de concedirla, per aixo insulta i fa el que fa.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Anonymous Anònim said...

jordi c, mes coses, erc, perd els papers per totes les bandes, en principi es l'unic partit en que es consideren les bases abans de tot, clar, que ara, ve el Mas,i els hi diu quina mena de liders son aquets que depen de les bases, que quina clase de lideratge es aquet, dons va erc i cau en la trampa, el Mas, esta be que opini com organitzar Ciu, pero que deixi la resta en pau. i els liders d'erc que no caiguin en la trampa. la democracia no es que et contin solament, es que et tinguin en conte. Per altra banda, no es estar en el poder, sino tenirlo veritablement, si per estar en el poder, tal com fa erc ara, ha d'abandonar el seu projecte i transmutarse en algo aixi com un gosset amb les orelles baixes, dons quasi, voto directament a Montilla i ells que pleguin, menys feina a l'hora de contar paperetes a les elecions. Erc, ha de ser Erc, i no si no te anim, forces o cor per ser Erc, que hi farem, que ho deixin, han tingut por, o potser es tracta dels seus dirigents? igual cal un recambi, algu, que no vegi com finalitat estar en el govern al preu que sigui i si defensar les seves idees basiques. Si en un suposit, en un esbojarrat escrutini pases algo utopic, algo aixi, que Erc, tingues un 100 % de recoltzament, algu pot pensar que a espanya,dirien ostres, dons si, que siguin independents i sobirans, que deixin Espanya i anem a felicitarlos, anem a establir relacions internacionals amb ells........ostres. Ni tant sols aixi, Erc sabria que fer, es mes facil estar a la sombra del Psc, aixo, es veu que ho han apres d'Iniciativa i com els hi ha prou be, dons ale, a fer com ells. Trobo que es mal cami.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Blogger a said...

al meu bloc ja fet un seguit de reflexions com a militant d'Esquerra Sant Andreu.

Crec que em robat molt vot a IC-V o ells n'han perdut alguns de sectors que fins ara n'eren fidels a ells...

Endavant amb la lluita company!

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Blogger Henry The VIII said...

Molt d’acord amb el post.

Hi ha coses que ens haurien d’invitar a l’optimisme sobre el nostre país. Estic content pels resultats de Ciutadans Resentidos Sin Motivo. Un partit que no van fundar però sí promocionar rancis i potents mitjans de comunicació. Quatre dies fa que estan constituïts i ja estaven mig barallats abans de les eleccions. I què han aconseguit a les eleccions? Doncs una alcaldia. I mirem la trajectòria de l’alcalde que han aconseguit. Era més pepero que Ángel Acebes. I no crec que se li hagi girat el cervell i la ideologia d’un dia per l’altre.

Ara que no vinguin amb que són una mena de força de centre esquerra i que no són nacionalistes espanyols d’estil demodé. El seu alfa és una delirant visió d’una inventada marginació de la llengua espanyola (cosa que qui ens coneix sap que no es practica ni la gran majoria volem). Però és que no només és el seu alfa. És també el seu omega.

I venen amb la xorrada de que apart de l’idioma i tal tenen propostes. Porten temps de representació parlamentària i encara no hem sentit res rellevant. No aporten res més enllà de la seva poc creïble pedrada.

Però d’aquesta manera van vivint. Com Unidad Alavesa, basada en la fal•làcia d’una suposada discriminació d’Araba dintre d’Euskadi. Van durar uns anyets. Ciutadans Ressentits Sense Motiu crec que ni això. Però mentrestant a viure que són 4 dies.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Analitzan els resultats amb més deteniment potser la patacada d´ERC no ha estat tan gran tot i que està clar que s´esperaven millors resultats.

Només CIU ha pujat en percentatge de vot i de la resta que han baixat, ERC ha estat la que ha tingut una pèrdua de percentatge de vot més petita.

Ara, hi ha clars indicis de que les coses no van com haurien d´anar i al final si no es fa alguna cosa la clatellada serà mol més gran.

Cal llegir els petits avisos pq no arribin temps pitjors.

I sobre les CUP, cal posar cada cosa al seu lloc. Han tret uns resultats molt bons però per exemple, l´ERC dels pitjors anys que no pintava res i era un partit molt petit, mai va baixar dels 150 regidors i ara les CUP n´han tret 20.

La feina pq les CUP es converteixi en un partit de referencia és monstruosa i no serà gens fàcil que la puguin fer pq no massa gent els ajudarà pq són independentistes i socialistes i no interessa als poders fàctics que creixin.

dimarts, 29 de maig, 2007

 
Blogger esteve said...

Hola Pol, després del táfeg de les eleccions, torno a pasar per aqui i te de dir que a Lliçá, Esquerra a estat la força mes votada, però la suma del tripartit opositor fa que no tingui gaires possibilitats de tornara agovernar.
4 PSC + 4 CiU + 2 PP = 10
Es una aliança antinatural però sembla que pactada des de fa setmanes.
La pregunta es :¿perquè quatre anys de treball, projectes realitzats, feina feta i honestedat no han servit per refrendar la tasca de l’equip de Govern ERC-ICV?
Hi ha varies respostes.
Una es que ha quedat demostrat que una campanya neta i sense enganys, difícilment arriba tant fàcil a la gent com les desqualificacions, les mentides i els atacs amb bustiades d’anònims com ha fet cert element del tripartit.
L’altre es que des d’Esquerra tinc la impressió de que no s’ha mesurat el pes dels nouvinguts, tant els d’altres indrets de la província , com els de la resta de l’estat espanyol. Els primers perquè, ho no han anat a votar pensant que el municipi ha estat sempre així d’asfaltat, net i amb escoles i demés serveis i per tant donaven com normal que seguís aquest ajuntament, o perquè en triat la seva opció política de sempre.
M’explico. Encara hi ha gent que vota per convicció política (el PP es un exemple clar. No importa el sentit del que es vota sinó, el partit) i que no es planteja que en unes eleccions MUNICIPALS el que es vota es la GESTIO del poble.
Aviam... no es descabellat pensar que la gent mes pragmática voti opcions diferents a les generals, les autonómiques i a les municipals, però aquests no son majoria en lloc de l’estat espanyol i menys a Lliçá d’Amunt.
¿I ara que?????
Mirem els resultats i estudiem les possibles combinacions
Esquerra : 2011 vots. , 6 regidors
PSC : 1265 vots , 4 regidors
CiU : 1242 vots , 4 regidors
PP : 629 vots , 2 regidors
ICV-EUiA : 381 vots , 1 regidor

Està clar que l’entesa Esquerra (6) + ICV-EUiA (1) no es pot reeditar perquè falten 2 regidors.
La sociovergencia es possible però depenent contínuament del recolzament del PP, doncs només la coalició dels tres (el tripartit de ca la Coixa) assegura la majoria necessària per governar. I aqui salta la pregunta del millió. ¿Quin preu fixarìa el PP per aquest sosteniment al PSC i a CiU???. Resposta . Pot demanar fins i tot la lluna.
I queden dos opcions que son : Esquerra (6) + PSC (4) = 10 majoria absoluta
Esquerra (6) + CiU (4) = 10 majoria absoluta
¡¡Ostres tu!!!! Ni una novel•la de l’Àgata Christie té tant de suspense....
Perquè, i aquí surt l’altre pregunta maleïda.¿ Que diran els autèntics centres de decisió en aquest casos???, amb refereixo a les sectorials en una primer esglaó i a les nacionals en un segon.
Això esta apassionant. Ja veig en Carod, en Montilla i en Mas fent bullir els mòbils, he he he he...
Estarem amatents a lo que succeeixi els propers dies...
Continuara.... to be continued

dimecres, 30 de maig, 2007

 
Blogger Emi said...

t's a very interesting and beautiful blog!!!

Visit my blogs: http://occhioalcielo.blogspot.com
http://architetturaeffimera.blogspot.com

dimarts, 05 de juny, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home