Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de juliol 07, 2007

Els mitjans catalans i els ministres Espanyols

El que va passar ahir i avui amb el nomenament dels nous ministres Espanyols als mitjans "catalans" no té nom.

I quan parlo de mitjans catalans ja deixo de banda coses com la Vanguardia o el Periòdico que tots sabem que només pensen primer en Espanya, després en Espanya i per acabar en Espanya.

Però que "els nostres" (per dir alguna cosa) també ens fallin i converteixin Madrid en el centre del món ja ho trobo escandalós i caldria posar-hi remei si volem tenir esperançes de deixar de ser Espanyols algun dia.

Un petit repás:

RAC1: Ahir a l´inforamtiu de les 9 quasi van dedicar la meitat del temps a parlar dels nous ministres la qual cosa només passa molt de tant en tant i amb notícies molt i molt importants.

AVUI: Noticia de portada i 5 pàgines!!! del tema.

TV3 I CATRADIO: En la seva línea informativa dels darrers anys, per ells Espanya és el primer.

EL PUNT: Notícia de portada

I per no parlar d´internet on també la notícia ha estat primera plana a tots els portals (bé, al racócatalà de moment no) informatius catalans.

Que vull dir amb tot aixó?

Doncs que si la nostre societat, els poders fàctics catalans i els Mass Media no fan una certa desconexió mental d´Espanya, em sembal que la desconexió veritable i política no serà mai possible.

Les coses estan així...

7 Comments:

Blogger Haters said...

Es que el nombre de este blog no responde a la verdad, guste o no. Y como medios españoles es lógico que le dediquen tiempo a noticias nacionales.

dissabte, 07 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

A mi em sembla perfecte que els mitjans centrin el seu centre d´atenció on més creguin convenient, si la Razón o l´ABC són com són, a mi no m´agrada però que facin el que vulguin.

Ara, casos com els de l´AVUI que un dia van d´independentistes i l´altre dediquen més de 5 pàgines als ministres Espanyols o als casaments "reials" diversos jo la veritat és que no ho acabo d´entendre massa.

dissabte, 07 de juliol, 2007

 
Blogger Lo Marc said...

Jo tampoc ho acabo d'entendre, però suposo que qui paga mana i com que tots els mitjans reben diners de la Generalitat... el Montilla mana.
L veritat és que és molt trist no tenir cap mitja de comunicació de veritat al nostre país.

dilluns, 09 de juliol, 2007

 
Blogger Henry The VIII said...

Potser el problema de fons és que la majoria de coses importants que ens afecten es decideixen pel govern central. El dia que no sigui així, i esperem que arribi com abans millor, no tindrà sentit tanta cobertura d'aquestes notícies pels mitjans catalans.

El que no entenc en absolut és les cobertures als casaments reials de TV3, Avui... Quina penor.

dilluns, 09 de juliol, 2007

 
Blogger Pol G.G said...

Lo marc- jo no donaria la culpa de tot i sempre als polítics. Darrera dels grans mitjans el que hi ha són gran grups empreserials i les subvencions que puguin rebre de part de la Generalitat és la xacolata del lloro.

Henry- Tens raò, però llavors és un peix que es mossega la cua. Si només mirem a Madrid llavors dificilment mai serem lliures.

dilluns, 09 de juliol, 2007

 
Blogger Dessmond said...

El tractament, amb la Chacón en directe, semblava més un videoclip que una notícia.
Som una nació... de pacotilla o de joselillo. Cada dia fem un nou pas cap a convertir-nos en la grna Múrcia.

dilluns, 09 de juliol, 2007

 
Blogger Cesc said...

En efecte, tal·libans d'una dualitat nacional inexplicable. Una qüestió que se'm fa molt difícil d'entendre. Al final acabo pensant que són rols de falsa diplomàcia que adopten per dir: "estimo el lloc on he nascut, però no sóc tan dolent, és a dir: no sóc independentista". També podríem incloure-hi una altra hipòtesi com la de: "Vaig néixer a Catalunya, i mira, tal com tenim la costum de posar els peus damunt la taula, parlem en català a casa". Tirant per aquestes línies es pot arribar a respondre com un "què hi farem! però estimo Espanya". Una condició inherent, com la de ser català, però amb l'afegitó de "l'altruisme espanyolista", tan arrelat als polítics i mitjans de comunicació del nostre país.
Duc un parell d'anys residint a Euskadi i observo que -almenys- aquests successos no passen a mitjans com ETB, Gara, Deia, Berria... Doncs allí no són tan fashion-cosmopolites i saben que comuniquen i informen a un territori nacional determinat. Saben d'on són, vaja.

dimarts, 10 de juliol, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home