Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, d’agost 10, 2006

Ara no val reclamar


He tornat de vacances i m´he trobat amb l´agradable sorpresa que una lectora de la pàgina m´ha enviat una carta perquè li publiqui. Com que subscric al 100% les seves paraules he decidit fer un forat a aquest text al meu blog i espero que tingui sort i que tan el PUNT com l´AVUI (casa que dubto moltísssim) publiquin la seva missiva.




Aquests últims dies s’han sentit moltes queixes de ciutadans sobre l’escàndol del Prat. Viatges de noces perduts, vacances enrederides, animals extraviats… I escoltant les notícies i llegint els diaris, la meva sorpresa fou màxima al sentir als líders de PSC, ICV i CIU dient que tot el problema venia per una qüestió de competències envers el govern de Madrid.

La meva pregunta és: com tenen la vergonya de dir que la clau del problema del Prat fou que la Generalitat no tenia la competència per resoldre-ho? Però a qui volen enganyar? No son ells els que van firmar un SI rotund a un estatut que no contemplava el tema de l’aeroport ? Com poden insultar d’aquesta manera al poble català?

Ells van acceptar les retallades de Madrid, ells van acceptar un estatut sense competència en l’aeroport, ells van acceptar un estatut que deixa als catalans a mercè de la voluntat espanyola.

Res ha canviat desde 1979.Així doncs almenys ara no facin el ridícul d’aquesta manera dient que el problema ha vingut de la no competència sobre el Prat, perquè s’ho haguessin pogut pensar abans de sotmetre’s voluntàriament a “l’estatutet” del senyor Zapatero i el senyor Mas.

No busquin excuses barates. No amaguin el cap sota l’ala.Vostès sabien que aquest estatut ens condemnaria a 25 anys més de demanar caritat a Madrid. Ara no poden reclamar competències a Madrid. Una mica de decència política siusplau.

Artícle signat per : Basíleia

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord; no paro de dir al mateix a tothom amb qui parlo del tema de l'aeroport. Em sembla evident, però... els diaris (sòciovergents) callen... dissimulen... El ridícul és tant clamorós que miren cap una altra banda i qui dies passa anys empeny. Mediocritat, com sempre.

I surt Maragall dient que ells no podien fer res perquè l'aeroport no és competència de la Generalitat... Però com es pot ser tan cínic i tenir tant de morro? L'aeroport no és competència de la Generalitat únicament i exclusivament perquè ELLS NO HO HAN VOLGUT. Que ho diguin clar; que es proclami als quatre vents: PSC, CiU i IC-V (ja no parlo del PP) van dir NO a un estatut que contemplés el traspassament d'aeroports. Van dir NO a una qüestió cabdal per Catalunya. Van dir SÍ a continuar com sempre, pidolant, depenent d'un govern de Madrid que ens boicoteja, i queixant-nos de tot amb els braços creuats.

ERC ha d'aprofitar això a la seva campanya: no podien imaginar que, en tant poc temps, tan aviat, hi hagués una demostració tan concluent i tan dramàtica que l'estatut aprovat fa quatre dies és una presa de pèl. ERC, aprofiteu això; exploteu-ho; no tingueu pietat (perquè ells NO en tenen amb vosaltres).

diumenge, 13 d’agost, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Com bé dius tu i la noia de la carta el tema clama al cel i el que trobo més saganant és que amb el rollo que es porten el mitjans de comunicació els partits del SI a l´estatut encara en treuran un benefici del tema del Prat, m´explico...

Tot i que ells van ser qui ens van negar l´aeroport (cosa que cap mitjà ha recordat gens aquest dia)ja es comença a veure com tan el Mas, com el Montilla i com el Saura ja estan pidolant a Madrid per poder aonseguir una minsa participació de l´aeroport i posar-se medelles davant la gent de Catalunya i fer veure que han aconseguit molt.

Jo tinc uan teoria molt patillera que diu que en política només passen coses importants cada 10-15 anys i la resta és fer bullir l´olla i anar intentant recollir vots de cara a les eleccions i em sembla evident que la negociació de l´estatut era un d´aquests moments vitals i es va fer molt malament.

Tan malament que ja en patim les conequecies i amb el finançament ja serà un escàndol pq estem exactament on erem, ara, amb "l´apagón" inforamtiu que vivim ja aquí no protestarà ni un columnista ni un tertulià fins que les cúpules de CIU o PSC no ho ordenin i aixó no pasarà fins d`aquí molts anys ja que la situació actual els i va de fàbula.

Jo estic amb tu que caldria que ERC aprofités aquesta situació per treure´n profit tot i que em sembla que tan el Carod com el Puigcercós no foten tot la canya que reben.

dilluns, 14 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Moltes gràcies per publicar-me la carta, el diumenge també va sortir al PUNT, a l´AVUI ja he perdut l´esperança...

dilluns, 14 d’agost, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Frases com aquestes no les hauria de dir un socialista sinó algú de ERC:

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va opinar ahir que Artur Mas «pretén fer de Carod-Rovira per maquillar els errors comesos en la negociació de l'Estatut». Zaragoza va apuntar que CiU «radicalitza el discurs» i «converteix en una reivindicació cabdal» qüestions «com ara el traspàs de l'aeroport del Prat, a què fa uns mesos va renunciar». «Quan va tancar un acord a corre-cuita per sortir a la foto amb el president Zapatero, l'aeroport no era un element clau i ara sembla que sí que ho és», hi va afegir.

A mi em sembla que ERC en aquesta pre-campanya està obtant per una linea light no massa útil pq la resta estan repartint molta canya.

A més amb el Puigcercós de segón, es pot dedicar a fotre "canya" ell mentre que el carod posa una mica el seny.

dimecres, 16 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Looking for information and found it at this great site... Gsa watches 8mb broadband acuvue contact johnson johnson lens Marietta face lift

dijous, 01 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Buy cheap xenical cheap xenical xenical online hair loss rogaine

dijous, 26 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home