Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de juliol 10, 2006

Gràfica:independentisme a Catalunya

Clickar a la imatge per veura-la més gran

Fent un cop d’ull a aquesta gràfica realitzada amb les dades de l'ICPS podem observar com al Principat de Catalunya, la diferència entre independentistes i Unionistes no arriba ni a 10 punts i que per tant, no és impossible pensar que en un futur no massa llunyà, la opció independentista pot arribar a se majoritària.

Jo la veritat és que sempre he pensat que només que algun dia s’obri una petita escletxa legal perquè la independència no sigui una quimera (tal i com sembla que passarà a Euskadi amb el dret a decidir promès pel ZP), milers de persones es sumarien al projecte independentista. És molt més atractiu reclamar una cosa possible que una altre que per llei és impossible.

O sigui que Euskadi pot fer un pas molt important que Catalunya hauria de seguir, però per aconseguir arribar fins all final, ens hem de treure la son de les orelles el ciutadans i sobretot la classe política que massa vegades es preocupen més de l’opinió del 4 empresaris de torn que la dels ciutadans.

Després del SI aclapardaor de l´estatut, gràfiques com aquestes serveixen per aixecar una mica els ànims.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

M'agradaria ser optimista, però despres de veure com guanyava el si, no ho soc gaire. Crec que Euskadi pot avançar (vurem que fa el mentider zapatero), pero aqui som totalment capaços de passar del tema, i desplegar lestatut. Argh!

dilluns, 10 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Només que hi hagi una petita esperança per obrir un procés sobiranista, jo penso que molta gent si sumarà.

Els Catalans som gent molt realista, no ens agrada somiar truites, però només que hi hagi una escletxa em sembla que la gent si tirarà de cap.

De fet, avui el Gara, ha publicat que el ZP ha promés als negociadors d´HB el dret a decidir per Navarra i Euskadi.

Ja veurem com acaba tot.

dilluns, 10 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Catalanet, una cosa són les webs d´internet i l´altre és uan enquesta seriosa feta per l´ICPS que depen de la diputació de Barcelona (socialista) i que per tant no crec que tinguin massa interés en inflar les xifres independentistes.

I si mirem purament les eleccions si que el sobiranisme és minoritari, però em sembla que el dia que s´obri alguna escletxa per aconseguir la llibertat, molts votants de partits no sobiranistes, es sumarien amb entusiasme al projecte.

El problema, és que defensar coses il.legals no arrosega a les masses i menys les catalanes que com molt bé dius son molt i molt conformistes.

dimarts, 11 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No ens refiem del ZP. Jo crec que als bascos intentarà enganyar-los i anar guanyant temps amb llaminadures temporals (apropament de presos, legalització de Batasuna). No em crec que reconeixi el dret a l'autodeterminació del País Basc. Primer, perquè és radicalment inconstitucional (i per reformar la Constitució cal el 66% del Congrés... és a dir, el suport del PP, oh!!!). Segon, perquè si fa això sap que amb tota seguretat no tornarà a guanyar mai més unes eleccions espanyoles.

O sigui, que el camí del sobiranisme per a bascos i catalans no pot comptar mai amb cap complicitat o suport espanyols. Impossible. L'única via és fer-ho atractiu, llaminer per als propis bascos i catalans i, tot seguit, si arriba a tenir un suport intern molt ampli, buscar simpaties internacionals en altes instàncies o en governs estrangers sensibles a l'atropellament de minories nacionals. Aquesta hauria de ser la prioritat. Oblidar-nos d'Espanya i pensar, primer, en nosaltres (prosselitisme intern, expandir el missatge, tancar files) i, segon, llençar cables a l'exterior: organismes internacionals, ONGs, possibles governs atents, campanyes de sensibilització, portar el tema a l'Unesco o l'ONU si cal... Cal 'pontejar' Espanya. No queda altre remei.

dimecres, 12 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Certament mai podem aspirar a que Espanya ens reconegui el dret a l´autodeterminació, però jo espero que Euskadi obri alguna porta per la qual tard o d´hora nosaltres ens i podem colar.

dimecres, 12 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Keep up the good work
mad tv cast characters truck pick up12 ton4x4 ext cab toyota ash advance loan garmin gps software reviews comparison graphs on diet pills sterling silver jewelry for sale cruise rest stop cheap web hosting plans web design tool alltell mobile phone top hockey goalie saves horse racing tips selections duncan phyfe dining room furniture search engine optimization eyelid surgery bets pretty tron movies clips car video surveillance contact lenses affiliate programs access design hosting internet web

dimarts, 18 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

That's a great story. Waiting for more. Does tenuate work sexy dress down games pissing rugby players 2c men showering Golf gift basket in dallas Milatery hummer http://www.imitrex-manufacturer.info/Formal-wear-dress-rules.html Propecia effective dosage for hair loss teens formal dresses under 100 Caribbean cruise line royal ship Abrakadabra shemales Men taking off shirt Live webcam adult Furs coat Pics men in swimsuits Ushra backpacks allergic reaction lamictal More about fioricet infant dresses

dilluns, 05 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home