Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de juliol 02, 2006

El NO era necessari

Veient l’enquesta del Periòdico de dissabte passat
(si, aquell diari tan plural en que mana el germà del Quim Nadal) s´observa que la gran majoria de ciutadants creuen que el NO d´esquerra va ser un error.A mi em sembla que cal posar les coses al seu lloc.

ERC en tot el procés de l’estatut va cometre 2 errors. Per una banda no es va saber plantar just després del pacte Mas-ZP i va seguir marejant una perdiu que va morir amb el pacte i per l’altre, va canviar de postura davant dels mitjans de comunicació. Aquest segon error és el més greu ja que va convertir virtuts del partit (assemblearisme,poder de les bases,participació de la gent...) en aspectes a criticar per tothom.

Ara bé, dir NO a l’estatut mutilat, que perpetua que a Madrid decideixin per nosaltres, va ser un encert i els fruits penso que no trigaran massa temps a recollir-se. Quan l’estatut es demostri clarament insuficient, ERC podrà treure el cap amb dignitat i deixar les forces del SI en evidència.

La disjuntiva era molt complicada i es va triar l’opció més arriscada (que no va sortir del tot bé) i que per tant pot tenir efectes secundaris (baixada electoral), però en aquesta vida hi ha coses que no són negociables i la dignitat n’és una d’elles i més per les persones que no vivim de la política i que per tant podem expressar la nostre opinió sense por de perdre res.

Per cert, sobre la segona part del PDF, només constatar que la campanya “d´acoso y derribo” que la Brunete a fet durant als últims anys al Carod, no tan sols ha calat a l’Espanya profunda sinó que a Catalunya també a penetrat i molt.

La meva opinió sobre el Carod, és que no es pot fer fora a una persona que l’ultima vegada que es va presentar com a cap de llista d´ERC, quasi va treure quasi 700.000 vots. Seria com fer fora del teu equip el “Pichichi” de la lliga per fitxar a un davanter que s’ha d’adaptar a l’equip i que per tant és una incògnita. Per ser justos, cal donar-li la oportunitat de que es fumi una patacada.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

estic bastant d'acord amb tot el que dius.Crec que la millor opció per les elecciones seria un tàndem Carod-Puigcercós.L'única cosa amb la que no estic gaire segur és el temps que el "poble" tardarà en adonar-se que aquest estatut és una misèria

dilluns, 03 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Marc, molt d'acord amb el tema Carod. Almenys cal veure si tot plegat era un miratge o no. És una llàstima que la putada que li van fer amb l'entrevista d'ETA no li hagi deixat provar la seva capacitat de gestió. Ara, crec, té una nova oportunitat, però ERC no té cap garantia de ser de nou al govern. En fi, si Carod no aprofita aquesta segona oportunitat, benvingut sigui el Puigcercós, que crec que en general és menys "pardillo" i té molta més mà esquerra amb Madrid. [Proposta de lema per ERC: "Ara, mà esquerra!" De res.]

ERC ha de tornar a recuperar serietat i centralitat, el discurs plenament coherent del 2003. I ha d'atraure figures com l'Héctor López Bofill, el Ramon Tremosa, i si pugués ser gent com el Xavier Roig, el Salvador Cardús i fins i tot l'Oriol Bohigas o el Jaume Sobrequés, catalanistes compromesos tots ells, aquests últims de l'entorn PSC. I fer-ho no només per marketing, sinó per discurs.

Víctor Alguerès

dimarts, 04 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Està molt bé el lema !!!!

Jo aquests suposats catalanistes de l´orbita del PSC no se pas que farana però si segueixen al costat del PSC tal i com estan les coses,em sembla que jo no se´ls creurà ningú.

és una llàstima que ara que el PSC s´espanyolitza, ERC no estigui en el seu millor moment.Hauria pogut treure uns resultats espectaculars a les properes eleccions si estigués tan forta com al 03.

dimarts, 04 de juliol, 2006

 
Blogger marga said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

dilluns, 10 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

és una llàstima que les eleccions hagin de ser tan aviat. la gent només recordarà la campanya anti-erc que han fet tots els mitjans arran de l'estatut. espero que erc s'ho curri i, com a mínim, es mantinguin al voltant dels 23 escons.
tens raó, en carod ara és qui s'ha de presentar. més endavant, ja ho veurem...

marga

dilluns, 10 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

dijous, 01 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

dilluns, 05 de febrer, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home