Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de juny 26, 2006

Nova enquesta

He tancat l´enquesta : Quina coalició creieu que governerà després de les eleccions? (206 vots) i els resultats han estat:

CIU + PSC = 37% dels vots

CIU en minoria = 18% dels vots

Tripartit = 17% dels vots

PP + CIU = 9% dels vots

CIU + ERC = 8% dels vots

Ja podeu votar a la nova enquesta: Quins resultats penses que treurà ERC a les properes eleccions?

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si realment volem lluitar per una Catalunya social però de debò ens hem de posar les piles tots plegats. Ni tot l'independentisme és ERC ni tota la militància d'ERC hi votaria a favor en un referèndum. Bé, ha quedat força clar què en pensen de les consultes populars, oi? Així que el camí és llarg però cap a la independència no existeixen dreceres i només hi podem arribar tots junts.

dilluns, 26 de juny, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Cert, la unitat és l´únic camí i tot i que hi ha un independentisme extraparlamentari (que fa una feina prou important) que no cal oblidar, ERC en els últims anys està treballant en el bon camí per sumar al projecte gent que no ha estat independentista de soc arrel.

Espero que amb aquesta crisi que sembla que hi ha a ERC no es deixi de seguir aquest camí per altre banda és l´únic possible.

Ara, jo defenso que si avui es fes un referendum d´independéncia guanyaria el SI.

Només cal fer una teoria:

Miting final de campanya del SI al Camp Nou, ple d´estelades i senyeres.

Miting final de campanya pel NO a Montjuic, tot ple de banderes d´Espanya, toros d´Osborne, cotxes tunejats a la porta i nens de castefa omplint les grades.

Estic segur que la majoria de Catalans prefereixen la 1era opció.

dilluns, 26 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Trobo molt difícil la fórmula CIU+PSOE ja que s'estaria minant tot el sistema de partits a Catalunya, on existeix un bipartidisme moderat i on el mateix sistema electoral tendeix a enfortir-lo. Més be penso en un govern CIU sense majoria i suports externs del PSOE a Ctalunya, i suports recíprocs de CIU al PSOE a Espanya

dilluns, 26 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Tal com han anat les coses, amb el desgast actual d'ERC potenciat per uns mitjans de comunicació 'sociovergents' que destaquen i exageren tots els punts febles del partit i n'oculten les virtuts... crec que si ERC manté els 23 escons ja serà un bon resultat.

Però és d'hora per fer previsions. Ha de passar l'estiu i hem d'enfocar la campanya. Carod i Puigcercós tenen recursos personals per donar un tomb a la situació i tornar a créixer (o, si més no, mantenir resultats), però l'hostilitat dels 'mèdia' és el principal obstacle. I ens recorda allò que ERC no té espai mediàtic propi.

D'altra banda... penseu que un Montilla com a canditat del PSC beneficia o perjudica ERC? Crec que d'una banda els beneficia ('espanyolitza' més el PSC i deixa a ERC més marge en el camp d'una esquerra catalanista), però d'altra banda el pot perjudicar de cara a la possible reedició del tripartit: fer Montilla president de la Catalunya pot ser incòmode per a ERC; és molt diferent que fer president Maragall (que tenia un subtil perfil catalanista).

dimarts, 27 de juny, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Amic Locuyner, jo sincerament penso que per el PSC encara és més suicidi donar suports puntuals a CIU que no entrar al govern.

La situació a Madrid no és comparable, ja que CIU té 10 diputats i el PSOE més de 150 mentre que a Catalunya el PSC amb uns resultats similars a CIU no es pot permetre fer president al Mas i no tenir els redits d´estar al govern.

Tot aquest raonament se´n va a la merda si el PSC passa a convertir-se en una mera sucursal del PSOE i on els i és absolutament igual no tornar a manar a Catalunya si poden mantenir el govern central.Jo sincerament penso que encara no hem arribat a aquest punt però tot és possible.

dimarts, 27 de juny, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Sobre el que dius Jordi del Montilla si beneficia o no a ERC,jo penso que no és un fet massa favorable.

No tan pel fet que el tripartit serà molt dificil de tornar a fer pel Montilla (espanyolista), sinó pel fet que em sembla que la campanya es bipolaritzarà molt.

CIU intenterà vendra la idea que votar ERC serà votar tripartit (versió espanyolista)i que ells son l´única possiblitat catalanista.

L´esperança que em queda en aquest sentit, és que CIU tampoc va sobrada de suports mediatics i li cosatrà vendre aquesta idea.

Jo sincerament haig de reconeixer que en el tema aliançes postelectorals cada dia estic més perdut. Totes em semblen bé i totes em semblen un desastre.Està complicada la cosa.

dimarts, 27 de juny, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Llegiu aquest article, és prou interessant i podria ser un bon "lema per la campanya".

http://www.e-noticies.com/eleccions/mas-i-el-pp-si-sumen-pactaran-1814.html

Jo com l´Uriel, estic segur que si CIU i PP sumen, el populars faran president al Mas i mantindran acords puntuals.

dimarts, 27 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El futur electoral del nostre país és una incògnita perquè ens encanta això de la política de pactes. Nosaltres estem d'acord que la unitat és l'únic camí, però és un sentiment que hem de saber traslladar als que ens manen, perquè ells sí que no ho tenen gens clar.

L'espanyolització del PSC amb Montilla és un fet que constata el silenciament de la branca diguem-ne més catalana, però sincerament, malgrat tot el PSC és i seguirà sent un partit espanyolista perquè les ordres sempre s'han dictat des de Madrid. L'única diferència és que simplement ara això es farà més evident.

dimarts, 27 de juny, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home