Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de juny 28, 2006

CIU + PP = Per què no?

La gent està descartant molt ràpid un pacte post electoral entre CIU i PP i jo la veritat és que no ho tinc tan clar, si no hi ha possibilitats de la sociovergència (un pacte CIU+ERC ara el veig impossible) els de CIU mouran cel i terra per apropar-se als populars.

Si alguna cosa s’ha demostrat en aquest tres anys de tripartit, és que CIU no pot viure sense el poder i ho faran absolutament tot per tornar a manar fins i tot tornar a pactar amb el PP, els seus vells amics.

Segurament no es tractaria d’un pacte amb el PP dins al govern però amb unes ajudes puntuals per la investidura i en les lleis claus, ja es podria anar fent via tal i com van fer en els últims anys del Pujol.

Ja sé que em direu que els líders de CIU, han jurat i perjurat que no pactaran amb el PP però les conseqüències d’estar 4 anys més a la oposició serien terribles i les paraules se les endu el vent. Com a mínim, el fred de la oposició, faria que s´acabés el crèdit pel Mas (que no té relleu) i les tensions entre Convergència i Unió es farien insuportables.

Segur que no és la primera opció però si algú vota CIU, hauria de tenir molt present que aquest fet és d’allò més possible. La equidistància de CIU és amb el PSC o el PP.

6 Comments:

Blogger Salvador Grifell said...

La realitat és que ERC si pot farà president a Pepe Montilla, tal i com, va fer president a un cadàver polític de nom Maragall.

dimecres, 28 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Crec que CiU, si l'única forma que tingués de tornar al poder, fos acceptar els vots del PP, no s'ho pensaria ni un minut. Una altra cosa és que es doni aquest escenari: és gairebé segur que CiU + PP sumaran menys que PSC + ERC + IC-V... Llavors, tot dependrà del paper que vulgui jugar el PSC (i de les ordres que rebi de Ferraz).

Pel que fa a ERC, ja és hora que tots els simpatitzant/votants tinguin clar què volen que sigui el partit 'de gran': un partit independentista genuí i que no pacta amb ningú, però a l'OPOSICIÓ INDEFINIDAMENT... o un partit independentista que opta per pactar amb partits majoritaris per tal d'INFLUIR EN EL GOVERN DE CATALUNYA. Fins ara, el partit ha anat per la 2ª via, i crec que ha fet bé. Jo continuo sent partidari que vagin per aquí: al govern i mirant d'influir en l'evolució del nostre país; prefereixo això que veure'ls a l'oposició agitant estelades i jurant que mai es vendran a Espanya però amb una influència nul·la en la realitat.

dijous, 29 de juny, 2006

 
Blogger Un indígena said...

És molt poc probable però de tota manera, preferiu votar ERC i que ens col·loquin el PSOE de l'amigo Pepe a la Generalitat?

dijous, 29 de juny, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Salvador- El Maragall ha estat un cadaver polític en el moment que el Mas i el ZP van tancar el pacte de l´estatut.Fins aquell moment, era un polític d´allò més vàlid.

Catalanet- ERC és exactament igual de equidistant que CIU o PSC, o acas aquest partits han descartat pactar amb ERC? Si CIU té tan clar que hi haurà tripartit de nou, podrien dir publicament que ells no pacataran amb ERC i llestos. Adeu equidistància.

Segurament ERC ha comés errors i greus però no tenir memoria per recordar que ha fet CIU em sembla un error. Per no retrocedir massa en el temps, només dir que CIU son els màxims exponens que durant 25 anys més tinguem un estatut de 3era regional.

Jordi- ERC no ha de ser un partit de "trinxera" i ha de voler sempre esatar al govern però tal i com pinten els pactes post electorals, quasi millor quedar-se a la oposició.

Indígenes- Jo no vull el Montilla de president, però és que tampoc vull el Mas que potser és nascut a Catalunya però només es mou pels interessos dels 4 empresaris de sempre.

dijous, 29 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Salvador
És evident que l'equidistància de CiU està entre el PP i el PSOE. Per tant, quan rasqueu la palla de l'ull del veí, esteu ignorant la biga en el vostre. Només cal recordar que els primers a no voler pactar amb erc vau ser vosaltres, el vostre gurú jordi pujol va revbutjar per tres vegades (una negació bíblica)
l'oferiment per part d'erc.

Catalanet
La veritat noi, jo no veig cap diferència entre els de CiU i els del PSOE respecte a Catalunya.

divendres, 30 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!
» » »

dimarts, 25 de juliol, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home