Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, de juliol 04, 2006

Ramon Rovira Dimissió


Soc un fidel seguidor del programa que presenta i dirigeix el Sr Rovira i que fan cada dilluns al canal 33 però últimament ja estava una mica amb la mosca darrera l’orella.

Amb tot el procés de la campanya estatutària, ja havia detectat una tria de convidats que apostava de manera escandalosa pel SI a l’estatut però bé, vaig pensar que potser eren manies meves i que només veia allò que volia veure i a més, tampoc esperava que l´Àgora trenqués el monopoli del SI als mitjans públics i privats del País.

Ahir però, van tractar un tema més llunyà, el qual personalment sempre me l’he mirat amb molt distanciament i que no és altre que el procés de pau a Euskadi.

La heroïcitat del Sr Rovira, va ser portar 3 ultres anti-negociació (de 6 convidats), amb un discurs de la línea Acebes i que no van parar de dir pestes del procés de pau que tot just ara comença. Aquest fet, no hauria d’alarmar si no fos que les últimes enquestes fetes a Euskadi, diuen que només un 15% de la població estan en contra la negociació, per tant la opció Ppera, estava totalment sobre representada.

I no només content amb aquest fet, el Sr Rovira va permetre que aquests 3 contertulians (Iñaki Ezkerra, Carmen Gurruchaga, Gotzone Mora) li fotessin una repassada sense precedents a un representant del estudiants bascos (amb pinta de ser d´HB) sense dir ni una sola paraula per impedir-ho. Era molt trist observar com el pobre noi anava mirant al moderador per veure si parava aquells atacs constants, però no, no i va haver sort.

Cada dia, es constata més la Espanyolització dels mitjans públics catalans. Una llàstima perqué a Espanya ja hi ha moltes teles i no cal que les catalanes els i segueixin el rollo.

Si voleu veure el vídeo, és el 1er de la llista. EUSKADI: PAU o RENDICIÓ

12 Comments:

Blogger Ferran Caballero said...

Que el títol del programa sigui Àgora té la seva rellevància. Quan dius que els 3 contertulians li van fotre una repassada al jove batasuno potser caldria dir alguna cosa sobre la naturalesa de la repassada. La repassada que li van fotre va ser verbal, sense insults fins i tot, i que, per tant, no hi havia res a impedir. Es diu Àgora per això, perquè fins i tot aquest nen té reconegut el seu dret a parlar. En una àgora només s'hi intervé quan es trenquen les regles del joc, no quan aquestes s'utilitzen per desarmar una argumentació indigna d'aquest nom.

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Doncs a mi em va semblar que el programa reflectia perfectament el problema. Hi ha una part de la societat basca que es nega a parlar i l'altra esta decidida a fer-ho. Va ser un bon exemple que desqualificava els fanàtics i els deixava en evidència. El fanaatisme sense areguments ni bedat esta en manss dels que s'opossen al debat., La resta busca sortides...ells nomes busquen revenja.
Berta

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Ferran, evidenment que es va tractar d´una repassada verbal, no el deixaven obrir boca sense interropre´l, tallar-lo,contradir-lo...

I no només això, sinó que un contartuli el va titllar de terrorrisat sense rebre cap amonestació del presentador.

A mi m´encanten els debats, però dilluns passat va ser més un linxament dialèctic que una altre cosa, i per fer aixó, ja existeix salsa rosa i derivats.

Benvinguda Berta!!!!!

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Això de la mosca darrera l'orella és castellà encara que els mots sigui catalans.
PAPITU

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Mercy PAPITU, estava convençut que era una frase "catalana".

He estat pensant i no he trobat cap frase feta correcte en la nostre llengua per dir el mateix. En coneixeu alguna?

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Blogger Ferran Caballero said...

Bé, és cert que el pobre de tan esporuguit com estava no va tallar ningú però no em negaràs que el debat es va mantenir dins els paràmetres habituals d'interrupcions i etc...
L'acusació de terrorista (de fet si no recordo malament se'l va acusar de defensar a ETA o de donar-li el seu suport) el cert és que es va defensar solet. La llàstima és que la retòrica de les seves paraules no acabéssin d'esclarir aquesta postura que tan bé va intentar defensar amb un estrany somriure als llavis.

dimecres, 05 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ES REALMENT PATÈTIC...els del PP no tan sols no respecten la dignitat humana ( ells q tant en fan bandera) sinó que a més no deixen que un altre q pensa diferent es pugui defensar...em sembla realment lamentable i llastimós q el senyor Ramon Rovira no posés mesures al respecte pq apart d'una qüestio politica (en la qual es pot o no discrepar) es una qüestio d'educació i respecte (allo que ensenyen als nens de primaria, quan han de callar i saber respectar la paraula dels altres), característiques inexistents en persones q basen el seu lema electoral en la "libertad, dignidad humana, respeto etc..."quan no saben ni que es aixo..
i jo em pregunto....aquesta gent quan arriben a casa i es miren al mirall...QUE VEUEN???

dijous, 06 de juliol, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Certament Basileia,actualment la dreta Espanyola ha perdut els papers i sobretot la educació.

Historicament, les dretes eren gent d´ordre,educada... i l´esquerra per contra era barruera i cridanera però ja fa un temps que la cosa ha canviat.

Els dirigents del PP (amb el Zaplana i l´Acebes al capdavant) cada dia la diu més grossa, al parlament espanyol el PP monta una "bronca" dia si dia també i els periodistes més "barriobajeros" i insultadors són de l´orbita de la dreta.

La dreta ha perdut tot el "senyorio" que se li hauria de suposar basicament per tradició.

dijous, 06 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No vull parlar sobre ETA i el dret d'autodeterminació. Si voldria comentar la violència ideològica dels espanyols. Ara que mig governen Catalunya els hi ha faltat temps per fer espanyolisme barat, d'aquell que va als sentiments més baixos de la gent a fi de promocionar el seu espanyolisme. Fruït d'això i com a mostra del que pot acabar passant a nivell general, tenim el programa Àgora on abans es discutien els temes de forma serena i des d'una òptica catalana i ara és tot el contrari...Ja són ací, ja han arribat els espanyoleitors que només saben que cridar, insultar directa e indirectament i explicar-nos problemes que no són nostres com si realment ho fossin. S'han carregat l'Àgora amb els seu estil tipic i groller. A més, TV3 no té la finalitat de fomentar l'ús del català? Doncs fora comentaris en espanyol. Les coses que diuen també poden ser dites en català per gent que pensa com ells, però són catalano parlants...No cal portar tanta gent de fora, abans no és feia i el programa era molt més agradable de sentir.

divendres, 07 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Collons, pobre tio! Em vaig perdre aquest Àgora però després de veure les imatges em sembla patètic. No sé com l'anònim i en ferrancab no van veure aquesta desigualtat.
Hi ha debats polítics on els professionals (polítics) es poden defensar sols, però això va ser un tots contra un.

diumenge, 09 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

What a great site
» »

dissabte, 12 d’agost, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home