Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, de març 28, 2006

Col.lapsar Espanya.

Llegint un article de l´ Hèctor López Bofill a l´avui, m´ha tornat al cap un tema que fa molt temps que li dono voltes.

L´Hèctor, fa una llista de les coses que hauríem de començar a fer els catalans per col·lapsar un Estat Espanyol que ja ha demostrat per activa i per passiva que no ens compren i no ens respecta, per ell hi ha 6 punts que podríem anar fent per començar el procés:

1) accentuar les diferències nacionals;


2) diferències nacionals presentades amb més intensitat a través de la injustícia social que continua creant la pertinença a l’Estat;

3) diferències nacionals que s’han de reforçar amb la recuperació i consolidació d’un imaginari propi i en la construcció d’instruments culturals i comunicatius potents;

4) accentuar la desafecció en la participació en la política estatal: per què els diputats sobiranistes han d’anar a les Corts Generals espanyoles? Sense els grups parlamentaris catalans els espanyols ho tindran més difícil per investir presidents del govern i aprovar pressupostos;

5) aprofitar l’oportunitat de la globalització per internacionalitzar l’economia i no dependre del mercat espanyol;

6) en fases ulteriors del procés, si la situació del finançament continua estancada, crear instruments de desobediència fiscal".


Jo em vull centrar en el punt 4, jo sempre he defensat que els partits independentistes no s’haurien de presentar a les eleccions Espanyoles ja que d’aquesta manera, quedaria ben clar que a nosaltres no ens interessa el seu sistema i que volem que el nostre futur es decideixi a casa nostre y no des de Madrid.

Com que suposo que aquesta opció és inviable perquè suposaria deixar d’ingressar una suma molt important de diners i de retruc molts vots anirien a parar a les opcions Espanyolistes, la proposta de no anar mai a les Corts i deixar els seients buits durant tota la legislatura, pot ser d’allò més interessant.

Jo personalment ja estic cansat de que m’enganyin i em preguin el pèl, el govern Espanyol més favorable en quasi 70 anys i només hem aconseguit 4 retocs al nostre Estatut mentre que els punts cabdals segueixen quasi igual que abans, per tant aquest Estat no ens convé perqué en les millors de les conjetures possibles en han enganyat (ZP aprovaré el texto...) a la nostre cara i encara no han demanat perdó.

Ara és l’hora que aquest indignament passi de la ciutadania, que ja va manifestar el seu descontent a la manifestació del Febrer passat, als representants sobiranistes del nostre poble que haurien d´agafar el toro per les banyes i començar a col·lapsar Espanya des de el seu òrgan més representatiu, el “parlamento”.

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

1)Justament fas servir els verbs "accentuar les diferències","presentar amb més intensitat","consolidar l'imaginari","construir instruments culturals": l'element clau de l'invenció d'una nació és la retòrica.(L'havia entès Jordi Pujol que va fomentar una mitjans públics embuïts d'ideologia nacionalista).
2)Parles de "la injustícia social que continua creant la pertinença a l’Estat". Això no se soluciona canviant l'estat espanyol amb l'estat català. Aquella poca autonomia que ha tingut Catalunya els últims anys ha demostrat prou bé que un estat català, ara, seria una espanyeta autoritària: diners a les concertades, mossos d'esquadra enlloc de serveis públics, burgesia feixista i burgesia catalanista ben entrellaçades...
3)Dius "L'Estat Espanyol .. ja ha demostrat per activa i per passiva que no ens compren i no ens respecta". D'acord. Llavors potser millor lluitar per una espanya més decent. espanya no és sagrada (i tampoc catalunya, per cert), però la compartir és millor que anar sols. Les institucions i els media sovint fomenten el conflicte territorial, però si la retòrica s'apagués, els espanyols serien prou madurs per aceptar les diferències. Ho van demostrar fa 70 anys, quan la majoria de les classes populars a tot l'estat eren republicanes.
4)"aprofitar l’oportunitat de la globalització per internacionalitzar l’economia i no dependre del mercat espanyol": com penses conciliar globalització econòmica (=neoliberisme) amb justícia social?
5)Parles de "desobediència fiscal": em resulta que a la justícia social s'hi arriba compartint els recursos i redistribuint la riquesa. Que la gallina estigui a Madrid o a Bcn canvia gaires coses? El que conta no és que que el repart dels ous es faci bé? I que les classes riques paguin pel seus privilegis? I l'objectiu no hauria de ser que la redistribució de la riquesa no es faci només a nivell estatal sinó a nivell global?

dimarts, 28 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

1. Sobre el punt quart, només dir que si no es presentessin els independentistes, repercutiria en un augment del percentatge de vot de la resta de aprtitas, amb la qual cosa, augmentaria la representació política de la resta de partits, inclús, regalant-los majories.

S'ha d'anar encara que sigui per a molestar.

2. Fa 70 anys no crec que la gent votès a la república massivament per convenciment, sinó per frustració, com a França molta gent "normal" va votar a le Pen, per a donar un toc d'atenció als Socialistes i a la dreta De Guillista. Només cal veure com les dretes guanyaren de nou als seguents comissis electorals.

3. L'Hèctor López Bofill (perquè és diu López de cognom) és un individu molt curiós, us ho diu un ex alumne seu.

dimarts, 28 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Com de curiós?? explica explica Jaume...

dimecres, 29 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El proppassat dimarts 21, vaig sentir al Hèctor López a un acte del CAL a Tarragona i va agradar-me prou tot el que enraonava, igual com els articles que hi sovintegen al diari AVUI.

Prou d'estatutet, hem d'ésser valents i estar units.

dimecres, 29 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Adéu, Espanya, sí. Ja està dit. Però, com li diem adéu? Quanta gent hi ha actualment disposada a fer alguna cosa del tipus que sigui, a part d'anar a votar quan toca? Una cosa són els professionals de la política i dels mitjans de comunicació i una altra la resta dels ciutadans. I fins i tot els que cada dia surten als mitjans aprenen algun dia que per a les persones hi ha les coses importants... i la resta. L'article de Josep-Lluís Carod-Rovira a l'Avui d'avui n'és un bon exemple. A poc a poc i bona lletra, doncs.

dimecres, 29 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No estoy de acuerdo en que en España no se comprende al nacionalismo catalán, al contrario hay nacionalistas catalanes que no tienen en cuenta a sus conciudadanos que se sienten españoles.
Sobre el punto cinco creo que es muy difícil que Cataluña se desvincule del mercado español ya que es su gran mina.
saludos

dimecres, 29 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

crec que et contradius una miqueta...
estas a favor d'un estatut que s'ha d'aprovar a Mandril i no vols que els politics voltin per Madrid? no serià més lògic que no hi voltessin politics per Madrid i hi hagués una ruptura democràtica?
Crec que el millor camí es el de la Autodeterminació ;)

dimecres, 29 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo volia l´estatut del parlament de Catalunya, no el de Madrid basicament pq tenia una mínima confiança amb el ZP (ok ho reconec, vaig ser ingenu).

Jo estic a favor de l´autodeterminació, però ara per ara, no se pas com la podrem aconseguir...

Si em dones una fòrmula màgica te la compro JA!!

dijous, 30 de març, 2006

 
Blogger Beimentfernern said...

Jo, sincerament, estic molt més prop de les tesis de " L'usuari anònim " que de la resta. Fer el que diu l'article d'Hèctor López Bofill seria la mort política dels partits independentistes catalans, l'asfíxia de Catalunya a través d'una guerra política, econòmica i social amb Espanya i amb bona part d'Europa. Creo que això no ens conduiria a no-res bo.

Això sí, estic d'acord que seria el més coherent que els partits independentistes catalans farien en molts anys.

Marc no sap com es podria aconseguir l'autodeterminació de Catalunya. No és fàcil, però tampoc és impossible... Hi ha 4 formes:

1.- Provocar una guerra i guanyar-la.

2.- Aconseguir la bomba nuclear i amenaçar a Espanya amb usar-la.

3.- Que els partits independentistes aconsegueixin molts vots i guanyin unes eleccions a Catalunya, formin Govern i es guanyin el carrer. Els catalans hauríem de manifestar-nos massivament de forma reiterada per l'autodeterminació. I quan dic "massiva" i "reiterada" em refereixo a fer-lo almenys 1 milió de persones i durant anys manifestar-nos almenys 10 o 15 vegades. Llavors el Govern de l'Estat ens prendria molt de debò.

4.- Aconseguir suports internacionals de gran pes com EUA o Alemanya o França, que donin suport la nostra causa i que pressionin al Govern espanyol a negociar una solució política per a Catalunya.

dijous, 30 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Sois basura. Espero que dentro de poco venga un gobierno de derechas y os erradique. Por que no os vais de mi pais que lo único que haceis es ensuciarlo! Si a la independencia! Fuera cataluña! CLARO QUE CATALUÑA NO ES ESPAÑA!SIN NOSOTROS NO SOIS NADA! NADA!Iros de nuestro sistema, no queremos vuestra mierda de idioma, ni cultura, ni nada! Fuera Cataluña! VIVA ESPAÑA!

dimecres, 19 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Queridos descerebrados:
Soy andaluz y Español.Me sorprende vuestra arrogancia (desde le primer dia que llegué a cataluña lo noté) os creeis el ombligo del mundo?
No llegaré al insulto, pero creo que lo único que estais propiciando es una próxima guerra civil.No es catastrofismo, es realidad.En general os estais radicalizando y eso no es bueno.
Pensad, que la sociedad española tiene un límite y creo que la estais agotando; pronto llegarán serios problemas, de eso estoy seguro.
Ah! por cierto; hablo catalán, pero en un mundo "globalizado" como por aqui decís para no depender de españa, os digo una cosa: El catalán no vale una mierda, ni aqui, ni mucho menos fuera.
Saludos.

dimecres, 19 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Enjoyed a lot!
braless voyeur voyeur Voyeur car sex Best cell phone plan prepaid Medicine man&aposs forum voyeur cass creek game call http://hc3zdwxniq.blogspot.com/ spam blocker Porchlight home Death process asian american http://www.auto-insurance-quotes-6.info/us-vehicle-insurance-quote.html B. kirk holman washington county pa disbarred attorney voyeur Jenningsantique slot machines for sale Import girls asian hot import model Flowers meaning congratulations overlord game

dijous, 24 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

That's a great story. Waiting for more. 118 chrysler delehaye Generic cialis 20x20 Canon fax toner south dakota parker laser tatoo removal Mother earth home built plans - archive Propecia withdrawal weight Diet pills speed fahrenheit diet pill free sample 9 weight loss diet pill diet Used nissan audio video systems Ultram street value Intel slot  1 l9148a249 processor S2fglaxo zyban Neurontin reactions Maxx new york tote

dimecres, 07 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home