Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de març 17, 2006

Maragall VS Mas

Ja fa un temps que tot i que no comparteixo en absolut el seu ideari polític, el president de la Generalitat m’està sorprenent positivament mentre que pel contrari el líder la oposició no para de cometre error darrera error.

El Maragall a la fase final de la negociació de l’estatut a Catalunya, va saber posar-se contra el seu partit per aconseguir aprovar un text de màxims i per aquest motiu i pel que sembla, el sectors més Espanyolistes del seu partit, li han posat data caducitat com a líder del PSC.

O sigui que el president de Catalunya va arriscar i molt perquè el parlament de Catalunya, pogués aprovar allò que de veritat necessitava el nostre País i no allò que necessitava Espanya.




La negociació va canviar de vorera i va arribar a la capital d´Espanya i llavors ja no era,al meu entendre, el moment del president de la Generalitat perquè aquest ja havia fet la feina a casa nostre i el protagonisme requeia a les mans del líder del partit més gran de Catalunya.

I llavors va ser quan l´Artur Mas, va demostrar que no té la talla política del president Maragall ja que ell no va ser capaç d’enfrontar-se a ningú. El Zapatero a canvi de no sabem exactament que, li va oferir un estatut mutilat en els dos punts bàsics i el Mas es va deixar seduir per uns cants de sirena que el portaven a ell i al seu partit a les poltrones una altre vegada tot i oblidant el que havien anat a fer a Madrid. L´objectiu no era netejar-se el futur polític de CIU sinó aconseguir el millor per Catalunya.

O sigui que en aquest moment polític tan important, potser el més important per Catalunya en dues dècades, el líder dels socialistes ha estat molt més coherent i patriota que no pas el líder dels convergents que suposadament estimen molt Catalunya i son molt nacionalistes. Prenem-ne nota.

12 Comments:

Blogger Diego Gutiérrez said...

ni nación ni nada
te metes en bitácoras de habla española, con dirección de españa, y vas de q ni eres español ni hablas español
además, coño, habla aunque sea en inglés...
a ver si así nos convences de q eres lo q t dé la gana de ser.
Catalunya es Espanya!
Ale... q t sea leve...

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Catalunya és Espanya fins que algun dia ho deixi de ser...

divendres, 17 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Please, don't feed the troll.

divendres, 17 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Normalment sempre estic dacord amb tu, pero avui no company. Ens pren el pel, ara que no es pot fer res es vol apuntar la medalleta de defensor del pais, homme va. Qui s'ho creu? Esta clar que el sector que tu dius Espanyolista (jo l'hi dic Montilla) te guanyada la batalla del PSC pero tb es veritat que cuan ho del cambi de govern no es va impossar pas, i es va deixar anar per el partit.... m'agradaba, de veritat, pero com molts altres ha jugat "la final" i s'ha deixat marcar masses gols

Xavi de Madrid

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger kapde said...

Trobo que és una lectura molt feta a mida i lluny del que s'ha fet palès en aquesta legislatura de l'estatut.

Llegiu això:

http://cimeraextra.blogspot.com/2006/03/esquizofrnia.html

Fa falta més (auto)crítica.

Salutacions.

divendres, 17 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

La veritat és que Maragall m'ha sorprès una mica. Abans del 2003, tenia una imatge de polític més aviat espanyolista, a qui només se l'il·luminava la cara quan parlava de l''Espanyà plural'. Però després, potser conscient del seu rol de president de Catalunya i del seu papel històric, ha actuat amb un sentit de país considerable.

També cal considerar que aquesta actitud té a veure amb la seva conjuntura personal dins del govern, ja que la seva sort va íntimament lligada a l'èxit o no de l'estatut, i al manteniment o no d'ERC en el govern. Curiosament, ERC és la seva millor aliada, qui ho hagués dit fa uns anys!

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Unknown said...

Diego: Què dius?

Marc: Catalunya és Espanya?

Anónimo1: What?

Xavi de Madrid: Tú ets polític, oi?Mira, t'explico com Catalunya pot ser Espanya amb un exemple: un racional és un real, un irracional és un real. Tots els racionals són reals, i tots els irracionals són reals, però no tots els reals són racionals. En Marc no diu que Espanya sigui Catalunya (no seria cert) sino que Catalunya és Espanya (que ara per ara ho és) fins que deixi de ser-ho. En aquest cas és més fàcil de separar Catalunya d'Espanya que els racionals dels reals (això últim no és possible) perque de fet es tracta d'un problema que jo definiria com híbrid semanticopolític (si se'm permet la paraula). Això sí, Catalunya (tot i ser Espanya) no és Teruel (per exemple) de la mateixa manera que un racional no és un irracional.

Capde: L'adreça que poses no va :(

Jordiet: Totalment d'acord ;)

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Xavier Colomés said...

Hola amic, jo no soc politic, esudio politiques que es una carrera on no aprens res i menys de aquests temes. pero si que aprens a preveure els seus actes.

I Catalunya no es Espanya. I no es cap tonteria ni cap joc de paraules. Tu parles de si catalunya perteneix o no a Espanya. Aqui no hi debat, no?
I t'ho dire ben clar perque Catalunya no es Espanya: perque un ma esta dins del braç i no per aixo es un braç. Ni el braç es el cos. catalunya es una cosa, una realitat que per cert es molt mes antiga que espanya.
Ademés a la teva reflexio dones per sentat que sempre ha estat aixi: real iracional no se que histories...

I ademés, de regal, pensa aixo: espanya no existiria sense catalunya pero catalunya si va a existir/ existiriria sense espanya

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Xavier Colomés said...

Hashito = xavi_mad esque em faig un embolic d'identitats

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Xavier Colomés said...

Tornan a religir al Marc ell diu:
Marc Espasa dijo...
Catalunya és Espanya fins que algun dia ho deixi de ser...

divendres, 17 març


amb el seu permis: no et volíes realment referir a que Catalunya es A espanya?

Esque no es ho mateix ser A que ser

marc tu ens treuras de dubtes

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Quan debat per una sola frase...

I si evidenment jo volia dir que Catalunya és a Espanya, no que sigui la mateixa cosa,evidenment.

divendres, 17 de març, 2006

 
Blogger Unknown said...

doncs el mateix... XD

divendres, 17 de març, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home