Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, de març 22, 2006

Antes Alemana que Catalana (2)

En definitiva, italians i espanyols tenim un gas bo i barat que és l’enveja d’aquells que depenen de la mala llet dels russos, ucrainians i altres productors del centre d´Àsia. Si, és clar, els alemanys que van patir talls de subministra estarien encantats de accedir a aquest gas, però qui seria tan ximplet de posar-los-hi en bandeja. Nomes ENDESA, que es llança als seus braços nomes per que no vol tindre la seu a Barcelona (riu-te’n de la comissió nacional de les telecomunicacions). És tan absurd que fa riure. Tots sabem que si gas natural fos de Teruel, això no passaria. A vegades el ZP em sembla de veritat molt innocent.

Ja m’estic allargant, però és que el tema es molt interessant, sobre tot perquè nosaltres els catalans ens fem un fart de riure. Riem quan a Espanya hi hagin talls de gas i els “espanyolets” hagin de protestar en alemany, o quan pugin els preus, que per suposat seran molt mes alts que amb Gas Natural, perquè si els de Barcelona volien comprar-la amb paperets, els de E-on faran ho mateix.

Gracies a això tan lliberal de la competència, mai podria Gas Natural ser de EON-Endesa. Que vol dir això? Que els catalans tenim gas argelí assegurat. Si, amics i amigues, rodeu per terra, perquè es per riure i molt. Però ens afecta, com diré desprès, per el tema de Repsol.

Per Alemanya, qui sí que defensa els seus sectors estratègics, és una operació simplement somiada. És perfecte, i li soluciona no només problemes energètics, si no que afecta també a les relacions Merkel - Putin. Per això el govern de l'Angela tutela l’operació, i home, no fan malament! Qualsevol en el seu lloc,faria el mateix. I nomes per 2 euros més per acció i deixar al Pizarro al càrrec, qui es convertirà en un bufó patètic que no podrà evitar l´expoli energètic del seu estimat país.

Diuen que ell dona la paraula de que el gas argelí no anirà a alemanya. Malament si ha d’anar donant la seva paraula en aquest mon de altes finances.

El ZP és insistent i el 24 de febrer va fer el "decretás" per aconseguir que la comissió nacional de la energia pugui vetar la decisió, i això empipa a Brussel·les. Que en canvi, no diu res de les versions alemanyes de l’acció d’or. En tot cas, aquí tothom espera que Brussel·les salvi la cara al liberalisme que abans era tan proteccionista, i no pari al “quijote” alemany. I segurament ho aconsegueixin, però a un preu molt alt. És molt curiós veure tan europeisme al carrer Gènova.
Però el problema de fons del ZP és Repsol, que sense un grup fort que sortís de la unió caixa-endesa, serà víctima dels taurons que ronden les mars dels petroli, que és la clau de les relacions internacionals actuals i dels propers 25 anys (i no parlo d'Iraq, parlo de Xina).

En tot cas, és molt divertit veure al nacionalisme espanyol llançat a 100 per hora contra una paret de ciment sense cinturó i orgullosos i feliços de que ENDESA “alemana pero nunca catalana”. Perquè de veritat estan contents, i no es poden adonar del gran error que cometen. Com un lluitador de boxa amb sang als ulls el odi no els permet entendre que haurien defensar el seu país i no atacar el nostre.

Però no em fan cap pena, ells s’ho han buscat. Aprenguem dels error dels veïns i prenem-ne nota: odiar al teu adversari ens impedeix veure la realitat.

Xavi “corresponsal a Madrid”

2 Comments:

Blogger Pol G.G said...

Doncs si com tu dius l´operació és altament negativa per Espanya i només la volen evitar per no fer un favor als catalans... el fet és bastant lamentable.

A mi em sembla que tenen molta por de que els sectors estrategics caiguin a mans catalanes i no sigui cas que ens donés per independitzar-nos i després haguessin de venir a pidolar una miqueta de Gas o electricitat a Catalunya.

Per cert "corresponsal" he aprés molt llegint tot el teu text pq haig de reconeixer que en el tema economic vaig bastant bastant perdut.

Com creieu que acabarà tot el tema? te possibilitats gas natural o ja ens podem oblidar de l´OPA?

dimecres, 22 de març, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No soc un entés en negocis però el sentit comú em diu que comprar Endesa per part de "la caixa" ens allunya més d´espanya que no pas ens apropa.

Estem més lligats a Espanya si depenem d´ells que no pas si ells depenen de nosaltres, no?

dimarts, 28 de març, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home