Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de gener 13, 2008

ICV i l´independentisme

ICV és el partit que em desconcerta més de tota la política catalana. Sembla que tot el que passi ja els hi vagi bé mentres no hagin de fer massa soroll i no es puguin posar en embolics que els hi puguin fer perdre massa vots.

També em sorprèn que no hi hagi ni un sol corrent intern que difereixi ni un mil·límetre de les polítiques que es fan des de la cúpula i que sembla que passi el que passi o no s´equivoquen en res o ningú dels seus els hi diu les errades que segur que cometen.

Dit això, hi ha un punt a tenir en alta consideraciò, i és que segons totes les enquestes que s´han fet recentment sobre l´independentisme, hi ha un gruix molt important de votants d´ICV que votarien positivament en un referèndum i per tant, hauria de ser un partit a tenir molt i molt en compte per encarar un procès d´alliberament nacional.

Tristament, em sembla que moltes vegades no és massa així. Sempre que es parla d´independentisme s´acostuma a citar a ERC, CUP i a molt estirar a CIU, però es tendeix a oblidar el potencial que té ICV en aquest sentit.

Aquest aïllament d´ICV respecte els moviments socials sobiranistes de moment penso que és volgut per les dues parts ja que ni ICV s´atreveix a fer el pas, ni els sobiranistes acaben d´estirar la mà amb massa convicciò perque ICV la pugui agafar amb força.

Sigui com sigui, aquesta és una situaciò que caldria anar corregint, ja que per la construcció nacional ens serà molt més profitosa una ICV amb tesis properes al sobiranisme que una ICV entregada al PSC.

5 Comments:

Blogger esteve said...

Benvolgut Pol, ¿tu no creus que ICV encara no està entregada al PSC?????
Fixa't que un partit sopossadament de l'esquerra mes ideològica a estat batejada com al dels "europijos", precissament per ser ja, part d'aquella "gente guapa" que van impulsar el González i cia els anys 80...
Una pena, però jo no tinc gaira fe amb aquest partit. El seus "holligans" (que n'hi han) no tenen gens calr això de l'independetisme i als altres ja els hi va be amb el PSOE. No dic PSC perquè això no existeix.
Salutavions,

diumenge, 13 de gener, 2008

 
Anonymous Anònim said...

Benvolgut, fa poc mes d'un mes, ICV va fer una jornada amb la seva militància, amics i amigues sobre aquest afer, i sobre el model d'estat.

Què ICV és una corrent compacte? Ostres em fa gràcia que es tingui aquest visió, sobretot perquè a nivell local si hi ha alguna cosa són grans debats i sovint moltes discrepàncies.
El que succeeix és que ICV no és partit mediàtic i tot plegat queda relegat.
D'altra banda, també dins ICV hi ha molta gent que defensa un model d'estat que no passa per l'independentisme o el model d'Estat que defensen partits com la CUP o ERC, i esta més pròxim al federalisme.

Tot plegat, és interessant parlar-ne, però creuem, dins ICV també hi ha molt debat sobre aquests temes, altra cosa és que no surti a la llum.

Salut!

diumenge, 13 de gener, 2008

 
Blogger Pol G.G said...

esteve- actualment si, em sembla que ICV i EuA estan molt i molt entregats al PSC però això no treu que no s´hagi d´intentar canviar aquesta situaciò i apropar-los al sobiranisme.

El que indiquen les poques enquestes sobre el tema, és que quasi un 40% dels votants de ICV votarien que si a un referendum indeoendentista i aquest potencial humà penso que no es pot desaprofitar.

Jordi M- Potser si que el problema és que ICV no tè quota mediàtiaca i en realitat hi ha grans debats interns però des de fora sembla que poc o molt tots els partits es moguin i en canvi a ICV ja els hi està tot bè sigui en una direcciò o amb una altre.

I si, ja sé que ICV no es defineix com a partit independentista però tampoc ho fa CIU per exemple i això no treu que molts dels seus votants o militants ho siguin.

El que seria interessant sota el meu punt de vista, és que aquesta gent estirès el partit cap a postures més sobiranistes ara que salta a la vista que això d´espanya és un desastre absolut.

diumenge, 13 de gener, 2008

 
Anonymous Anònim said...

Quizás, y sólo quizás, algún día dejéis de miraros al ombligo y veáis que ahí fuera hay una Europa cada vez más unida y, cada vez, con menos fronteras. Yo creo que nadie os prohíbe hablar vuestra lengua, nadie os prohíbe celebrar vuestras fiestas, nadie os priva de lo que es vuestro y, sin embargo, vosotros pensáis que si. Si yo fuera catalán me enorgullecería de hablar dos idiomas entre los cuales estaría el 3º más hablado del mundo.
Vosotros pedís ser respetados cuando no lo sois con los demás.
Por desgracia de mucha gente, cuando fueron los atentados de Madrid 11-M se llegó a oir por voca de los catalanes que los madrileños se lo tenían merecido y muchos otros no lo dijeron pero lo pensaron. No sé porque se lo merecían. O cuando hubo ese ataque tan indiscriminado a Madrid en su candidatura olímpica. ¿Por qué? ¿No os apoyo el resto del pais para que os las diesen a vosotros cuando fuistéis candidatos?
No creáis que por hablar otra lengua sois de otro país porque muchos paises hablan varias lenguas. ¿Tan diferentes os consideráis al resto de los españoles? Porque yo sinceramente no lo tengo tan claro. Quitando varias costúmbres típicas de cada cuidad, pueblo e incluso yo diría casa, sois bastante parecidos al resto de los españoles.
Sólo sé que ese odio que tenéis hacia el país y, sobretodo, a los madrileños es lo que hace que Madrid se incremente en todos sus sentidos cada vez más y más y que con odio nada puede ser bueno.
Ya para terminar me gustaría que alguien me dijera como y en que momento de la historia Cataluña ha sido una nación como tal única y exclusivamente Cataluña sin pertenecer a otros reinos.
Gracias por vuestra atención

divendres, 18 de gener, 2008

 
Blogger esteve said...

Benvolgut anònim.
Contestar les teves preguntes / afirmacions es pot fer amb dos paraules, però jo et dedicaré una mica mes de temps.
1) No comparteixo la idea de una Europa cada dia mes unida. Estan units els GOVERNS i les policies. No els pobles.
2) Dius que ningú no ens prohibeix de parlar la nostra llengua. Home.. hi ha llocs on fins i tot t’amenacen de “encerarte en el calabozo y pegarte una paliza que no te reconocerá ni tu madre” . Comisaria Policia Nacional Sant Feliu de Llobregat fa pocs dies. El passat 21 de juliol al vespre Laia Cabal i la seva família van anar a sopar al Restaurant Tren Blanc de l’Escala., l’amo del restaurant visiblement encès els hi va exigir –en català- que s’adrecessin al seu personal en castellà, no ho van fer i els van expulsar del local. El mateix li va passar a l’actor Joel Joan i els seus acompanyants. Expulsats d’un restaurant de BARCELONA per parlar en català. ¿Som respectats???
3) De l’atemptat de l’11-M només et diré que vaig plorar com un nen i que el dolor i la ràbia que vaig sentir va ser tant gran que des d’aquell dia no soc la mateixa persona. I com jo TOTS els catalans que conec. Jo tinc amics madrilenys i això que soc independentista. També en tinc d’andalusos, gallecs i bascos. Penso que el que dius es una bajanada (tonteria) i molt cruel.
4) Del “apoyo del resto del pais a los JJ.OO”, mira’t la portada de la premsa esportiva de Madrid el dia de la inauguració. Indurain a tota plana, els jocs una petita menció a les pagines centrals. Desprès en constatar l’éxit tothom es va voler apuntar el tanto.
5) España (no tan sols Madrid) va portat a cap un boicot sense precedents a Europa i al mon contra productes que fins ara també son Made in Spain.
¿Has sentit tu a parlar de boicot de Catalunya als productes espanyols??, però potser algun dia SI que es fará.
6) La historia de la NACIO CATALUNA es pública, no te secrets i comença amb la dependència eclesiàstica de la Marca Hispànica de Narbona, a diferència de la resta de la península depenent de Toledo. Amb poc temps el càrrec comtal es transforma en un poder administratiu, militar i judicial nomenat directament pel rei. Cap el 877 s'establiren definitivament als comtats catalans les primeres dinasties comtals catalanes.
7) Tens raó al dir que altres països tenen mes d’una llengua. A Suïssa, per treballar al cantó francès s’ha de parlar en Francés i a l’Alemany, l’alemany i a l’italià l’italià i a Bèlgica valons i flamencs tenen reconeguts els seus drets i la llengua protegida per l’estat.
Espero haver satisfet les teves preguntes.
Salutacions,

divendres, 18 de gener, 2008

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home