Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, d’agost 29, 2006

ERC ha de deixar el govern de Barcelona

Ja ha arribat l’hora de donar de donar un cop de puny a la taula. El Clos s’ha fugat de l’alcaldia de Barcelona abans de fotre’s la gran nata electoral rumb a les Espanyes i ERC no ha d’aguantar ni un segon més el seu substitut com a màxim responsable de Barcelona.

Els motius pels quals penso que cal trencar immediatament amb el tripartit Barceloní són :

- Tornar la jugada de l’expulsió d´ERC perpetrada pel Maragall a la Generalitat de Catalunya.

- No legitimar un alcalde (Jordi Hereu) que no ha estat escollit democràticament i que estarà en el càrrec només pels interessos del PSC i no pas perquè els ciutadans l’hagin votat.

- No permetre que el PSC es pugui creure que les institucions són un banc de proves pels seus experiments electoralistes. Si volen fer el ridícul, que el facin sols.

- Cal trencar ja amb la imatge que ERC és una marca blanca del PSC. Si es vol fer un discurs d’equidistància coherent, ara és el moment per demostrar-ho i allunyar-se d´un partit que ja ha fet massa “tonteries”. Si no tingués a quasi tots els mitjans a favor, em sembla que el PSC no passaria dels 40 diputats a les properes eleccions catalanes.

Per cert, sort que ens hem tret de sobre el llast del Clos i ara, potser seria el moment que la gent d´ERC reflexiones de com li ha pogut donar suport durant tan de temps a un personatge tan “peculiar” i que ha fet tan de mal a Barcelona. Jo la veritat és que fa molt temps que ho vaig deixar d’entendre...

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jordi Hereu és Conseller de l'Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa, sí que ha estat escollit pels ciutadans. O vols dir que només el cap de llista és l'escollit i la resta són paisatge?

La Democràcia espanyola és molt imperfecta. De fet, hauria de ser com tu dius: escollir l’Alcalde en unes eleccions a tot Barcelona a dues voltes i als consellers de la mateixa manera en circumscripcions unipersonals, cadascú a la seva circumscripció de barri. Això que dic s'anomena separació de Poders. A tot Espanya aquest concepte és desconegut.

Així, la dimisió de Clos significaria unes noves eleccions d'Alcalde.

Tindràs el valor de demanar això a les properes eleccions no anant a votar, que és l’única manera hores d’ara de fer tornar la Democràcia vertadera?

dimecres, 30 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

és la 3era vegada que ho fant, en Serra deixa l'alcaldia per Maragall, i en Maragall la deixa a Clos.

Els barcelonins que van votar el PSC sabien perfectament que Clos era el cap de llista.

Això és joc brut, que s'esperin a les eleccions municipals del 2007, que no queda molt i presentin en Micky Mouse de candidat si volen.

dimecres, 30 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Estic molt d'acord amb el que dius, ERC a l'ajuntament de Bcn esta fent un paper ben galdós. Que marxin ja i tornin a l'activitat politica. La imatge actual a Bcn és llastimosa, no dir res i anar cobrant...no home no, ERC ha de ser una altra cosa, més viva.

dimecres, 30 d’agost, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Alfons- Doncs és bastant així, el que compte i més a unes eleccions a l´alcaldia és el cap de llista.

Molt interessant la teva proposta per escollir alcalde, llàstima que aquestes coses ni entrin al debat polític.

El usuario anónimo - Cert, és joc brut i no és la primera vegada que ho fan. Per tant si es creuen que les institucions son el seu "cortijo", que es quedin sol JA.

No puc deixar de pensar que passaria si coses com aquestes, les del Carmel o el Prat haguessin estat responsabilitat d´ERC per exemple. Estarien directament morts politicament... suposo que és el plus que et dona dominar tots els mitjans de comunicació...

Puigdomenech-Si, ja és hora que ERC marxi de l´ajuntament i més tenint en compte que fa 4 dies el Maragall va EXPULSAR a ERC del govern i ara com a "compensació" pensen aguantar a l´hereu?? No ho entec... a vegades sembla que els dirigents tinguin orxata a les venes.

dimecres, 30 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No crec que ERC hagi de deixar l'Ajuntament i intentaré explicar-me contradint les teves quatre raons.

1. No es fa política, ni es governa, ni es serveix als ciutadans "tornant jugades". Governar a base de tornar jugades és irresponsable i immadur, i no crec que a ERC li interessi seguir tenint aquesta imatge.

2. Jordi Hereu és regidor i per tant està legitimat pels ciutadans. El sistema d'elecció és el que és, a mi me n'agradaria un altre però de moment tenim el que tenim.

3. No crec que el PSC utilitzi l'Ajuntament de banc de proves, senzillament havia de treure's una patata calenta de damunt. Ara bé, si ERC no ho troba bé ho ha de denunciar, però és millor influir en les decisions, en els comportaments i en les maneres des de dintre que desde fora. I sinó que li ho preguntin a Trias.

4. Si ERC tingués la imatge de ser la marca blanca d'algú, la millor manera de treure-se-la del damunt seria marcant un perfil propi, proposant idees pròpies, influint en les decisions i en els canvis des d'una perspectiva pròpia. I si ERC ha de fomentar alguna marca és la de la responsabilitat, la de saber fer bé les coses, la de no fer salts al buit i la de donar garanties de bon govern.

Finalment, amb tots els mitjans de comunicació en contra quina et penses que seria la imatge que es vendria d'una sortida del govern?

diumenge, 03 de setembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

ERC no deixarà mail el govern de Barcelona, com tampoc ho farà ICV, doncs això implicaria l´abandó deles seves menjadores polítiques.

dimecres, 06 de setembre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home