Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, d’agost 28, 2006

Enigmes polítics (2)


1) Té alguna relació el "gir socialista" que està experimentant la web e noticies amb les suculentes subencions que va rebre aquesta pàgina recenment per part del govern bipartit??

2) Com és possible que CIU (amb Mas al capdavant), el partit que va mentir més durant la tramitació de l´Estatut a Madrid, sigui qui puja a totes les enquestes?

3) L´estat en els darrers dies ha enviat inmigrants a Catalunya sense avisar a la Generalitat i tothom a corregut a criticar-ho. Algú recorda que en l´estatut del 30-S la Generalitat tenia competéncies totals en inmigració?

4) IKEA un any més ha decidit que passa de fer el seu catàleg en català. No creieu que potser seria hora de que els catalans passessim d´IKEA?

5) El català és la segona llengua del món més usada en els blogs. Quan ens convençerem els catalans de tot el potencial que tenim?

6 Comments:

Blogger Dessmond said...

Resposta possible al punt 2: Perquè la resta de partits ho van fer pitjor que CiU o molt pitjor.
Així d'elemental.

dimarts, 29 d’agost, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

De veritat creus que algun partit ho ha fet pitjor que CIU??

CIU es va passar pel forro la voluntad del parlament de Catalunya per anar d´amagat a pactar un estatut de rebaixes que ja s´ha demostrat que és insuficient i que ens l´haurem de menjar durant 30 anyets.

Amb aixó de l´estatut, em sembla que l´hem cagat i molt. La premsa pot dir missa que és un bon pacte però de moment en dos temes clau com el Prat i la inmigració, s´ha demostrat empiricament que estem exactament igual que al 1979.

Si hipotecar el País, mentir descaradament i només buscar tornar a la Generalitat és fer-ho millor que la resta, jo plego.

I que consti que la mateixa culpa del desastre de l´estatut la tenen PSC i ICV.

I sobre el govern en si, és innegable i demostrable, que en 3 anys el tripartit ha fet moltes més coses que els últims 8 anys del Pujol.

dimarts, 29 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Dessmond, els altres partits van ser "pitjors", exclusivament, en l'art de posar bé a la foto, una especialitat genuïna d'Artur Mas i el seu equip.

Si parlem d'oportunisme polític i de màrketing electoral, CiU van ser, sens dubte, els millors. I com vivim a una societat audiovisual banal feta de cops d'efecte i de jocs de mans de 'trilers'... doncs CiU puja a les enquestes. Així d'elemental.

Però... s'ha de premiar aquest individu per haver fulminat esperances col·lectives en un moment històric com aquest? Rotundament, crec que no. I espero que, al final, CiU no tingui cap recompensa electoral, perquè han tingut un paper miserable en el procés estatutari.

dimarts, 29 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Pel que fa als altres "enigmes"...

1. No m'he fixat en aquest "gir socialista" d'e-notícies. Prendré atenció.

3. Mira, no m'imaginava que en tant poc temps, amb prou feines un mes, hi hagués 2 mostres tan flagrants, tan tràgiques, que el nou estatut és una presa de pèl. Primer la vergonya d'El Prat. I ara, aquest espectacle dels immigrants que ens arriben via Madrid (Barajas-T4). Dos temes en els quals l'estatut del 30-S contemplava competències per a Catalunya fins que PSC, IC-V i CiU se les van carregar... Si és que és per posar-se a plorar...

4. Ikea. A veure, en aquest país, ¿es posen / es posaran algun dia multes per infraccions lingüístiques o sempre dependrem de la 'bona voluntat' dels qui vulguin o no aprendre i utilitzar la nostra llengua? És indignant que ens toregin d'aquesta manera empreses que, com Ikea (i moltes d'altres), viuen, en part, de nosaltres. I si el nostre govern no ens defensa, l'única sortida haurà de ser la personal, és a dir, un boicot.

5. Sorprenent notícia, això dels blogs en català. La nostra llengua crec que figura entre les 20 primeres del món en presència a internet, i el nombre de planes en català per 1.000 habitants multiplica el de llengües com l'espanyol (400 milions de parlants, però molts d'ells subdesenvolupats). En fi, aquestes coses s'haurien de dir molt més, i amb veu alta, però anem tan fluixos d'autoestima (i d'autoodi)...

dimarts, 29 d’agost, 2006

 
Anonymous Anònim said...

l'ikea si que fa el catàleg en català, el que NO fa és repartir-lo gratuïtament a les llars.

dimecres, 30 d’agost, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No cal que proposem boicots, ningú en farà ni cas.

Jo conec a un noi que treballa a un Alcampo (aquells dels cavas no catalanes) i em va dir que les ventes no van baixar gens després que aquesta cadena intentés fer un boicot a productes catalans.

Si algú no ho recorda: http://www.insurgente.org/ficheros/Alcampo.jpg

dimecres, 30 d’agost, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home