Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, d’abril 22, 2006

La mort va per barris

CIU i l´Artur Mas al capdavant no es van cansar de repetir que després de les últimes eleccions catalanes el Pasqual Maragall no era més que un cadàver polític i segurament no els i faltava raó però ves tu per on sembla que les coses canvien molt ràpidament.

El totpoderós Mas va tornar de Madrid amb un estatut mutilat però amb la paraula del ZP que ell seria el proper president de la Generalitat si treia un sol escó més que el PSC.

Aquest panorama que va pactar el Mas li donava una llarga vida política i tornava a convertir al president Maragall en un cadàver polític tot just després de les eleccions que en principi s’havien de celebrar tot just després de referèndum de l’estatut.

En unes poques hores però, sembla que la “mort” ha canviat de barri. El president Maragall a blindat el seu govern i tot fa indicar que acabarà la legislatura al capdavant del tripartit i en aquestes circumstàncies (sense eleccions anticipades) tota lògica política porta a pensar que es tornarà a apostar per aquesta fórmula de govern sinó hi ha un més que improbable enfonsament de les forces del tripartit a les eleccions.

I per tant, en aquest nou escenari sembla clar que el primer en caure de la primera línea política hauria de ser el Mas, perquè tenint amb compte les tensions internes entre CDC i UDC i el poc pes de CIU als ajuntaments “importants” de Catalunya sembla quasi impossible que li donin a l´Artur perquè el seu partit li doni una altre oportunitat més enllà d’aquestes properes eleccions.

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Sempre la mateixa història. A tots aquests se'ls enfot Catalunya, només fan tripijocs varis per assolir el poder. Per cert, tothom a votar «no» a l'Estatut.

PD: Marc, t'he afegit als enllaços del meu bloc http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/4025

dissabte, 22 d’abril, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Ja te agregat a la meva llista de blocs!!!!

Sobre el tema del NO, jo segueixo tenit serioses dubtes de si val la pena votar NO si cap partit/plataforma/asociació independentista ho fa tot i que reconec que el NO és la opció mes coherent.

dissabte, 22 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Pot ser que, després de tot, no tinguem noves eleccions fins quan toqui, és a dir, fins a la tardor del 2007. I el tripartit es pot reforçar en aquest temps. Jo crec que l'efecte psicològic del pacte ZP-Mas s'anirà esvaint, i que Maragall tornarà a repuntar. És una impressió personal. I crec que ERC aguantarà (això si no augmenta, perquè crec que té una quota de vot jove molt potent i a l'alça). O sigui, que l'amic Artur no ho té tan fàcil com creia fa un parell de mesos.

dissabte, 22 d’abril, 2006

 
Blogger Jordi said...

El tripartit surt blindat? i tant, perquè el Vendrell pugui continuar extorquint al personal sense conseqüències.
Ets aprenent d'opinador progressista?

dilluns, 24 d’abril, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Tens proves que el Vendrell ha extorquit?

Pq tu aprenent de opinador convergent, hauries de saber que el Pujol va manar molts anys amb sospites molt més important que aquestes que le rondaven i no va passar res.

El Vendrell fins que no es demostri el contarari, és inocent.

dilluns, 24 d’abril, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home