Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, d’abril 19, 2006

Una possible solució per ERC de cara al seu vot al referèndum

Pel que he sentit, llegit, valorat en aquests dies d’intens debat sobre el sentit vot que els independentistes hauríem de tenir de cara al referèndum, he pogut constatar dos punts força preocupants.

Un és que hi ha tantes teories com independentises hi ha. Menys votar SI totes les altres opcions tenen adeptes i de veritat penso que és un error que arribem desunits, però bé, encara em queden esperances que ens posem d’acord d’una manera molt majoritari abans de finals de Juny.

Un altre fet preocupant és que la cúpula d´ERC sembla que aposta ja quasi de manera definitiva el vot NUL i així intentar salvar la seva posició dins el govern, a mi la postura no em sembla del tot malament però gran part de les seves bases i votants veuran aquest fet com una “baixada de pantalons” i un signe de feblesa política pel sol fet d’aferrar-se a la cadira.

Es per intentar superar aquesta situació que pot suposar una diferencia de vot entre cúpula i bases i per no fer el joc al PP tot regala-li vots negatius que es podria pendre una solució salomònica.

Es tractaria d’una solució bicèfala, ERC com a partit hauria de fer campanya pel NUL mentre que les bases del partit (les JERC) així com altres plataformes properes al partit haurien de fer campanya pel NO.

Com que soc conscient que ERC com a tal té molt més poder mediàtic que les JERC i la resta de plataformes que podrien donar suport al NO, fora bo que els líders del partit fessin visible aquest dualitat de pensament que existeix dins de l´independentisme.

Crec que podria ser una bona solució de consens que no acontentaria al 100x100 a ningú però que permetria no regalar vots al PP i que el NO que segur que molts independentistes acabaran votant tingui un cert recolzament i el seu vot pugui ser identificat com a contrari a l´estatut però per motius radicalment contraris als de la dreta espanyolista.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Que patético. Es tan frustrante para el independentismo catalán tener que usar siempre las sobras del pais vasco (vascongadas). Siempre imitandoles, siempre agredecidos, y ellos, ahora puede que sí, pero muchachitos en los 80 erais mierda para ellos.

Por otra parte, no entendéis que Cataluña sin España, no es Cataluña, España es la diversidad de todas sus regiones y sus pueblos, aceptando todos sus dialectos y enriqueciendose de sus culturas. Pero España es una e indivisible.

En segundo tema recordaros, que siempre que se ha puesto en tela de juicio la unidad de España, este pais ha acabado en guerra o han habido muertes.
¿Eso queréis?

La violencia solo se puede responder con violencia, y nosotros los falangistas y patriotas estamos dispuestos para acabar con esta farsa, contamos con el apoyo de oficiales y suboficiales militares, solo falta que vosotros crispeis más el ambiente y PUM.

Aquí tenéis una web interesante:
http://www.la-falange.com/catalunya

dijous, 20 d’abril, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Xavi- Ben retrobat !!!!

Anònim: Que jo sàpiga des de que vaig obrir aquest blog, l´única persona que a parlat de viloència i guerres has estat tu (i això que han escrit molts independentistes).

En un sol missatge ja us treieu la màscara, per sort sou i sereu un partit marginal i marginat.

dijous, 20 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No entendré mai aquests espanyols obsessionats malaltissament amb Catalunya. Jo mai no perdria ni un segon de temps en un blog nacionalista espanyol, però ells sí que ho fan amb nosaltres. Ens odien i ens necessiten alhora! És interessant (clínicament parlant).

Bé, al que anem. No acabo de veure clar això que ERC demani una cosa i les JERC una altra... ¿No creus que servirà perquè els altres treguin la típica cançó que ERC "no és un partit madur, que es contradiu" i bla, bla, bla?

En fi, al menys avui ha quedat clara una cosa: ERC no demanarà un sí crític. Això ja és una gran cosa, perquè va haver un moment en que aquesta opció semblava possible. M'agradaria veure tots aquells que fa quatre dies parlaven de l'"estratègia" d'ERC i asseguraven que tot estava calculat per acabar demanant el "sí crític"... On sou, nois, que esteu tan calladets?

Veient el Bargalló a 'La nit al dia', sembla que la cosa està entre el vot nul i el vot en blanc. I després de la remodelació de govern, crec que és gairebé segur que ERC es desmarca del 'no' (sinó, Maragall no hagués fet una remodelació sabent que el tripartit es trencaria en unes setmanes per un 'no' d'ERC).

Crec que tant el vot nul (s'ha de veure com) com el vot en blanc són opcions dignes i permeten la continuïtat del tripartit, que és el projecte de fons d'ERC des del 2003. I Mas... que esperi una mica; potser els seus plans amb ZP no li sortiran tan bé com s'imaginava.

divendres, 21 d’abril, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Jo posats a recomar llibres us diria que una que ha sortit no fa massa i és prou interessant és : el dia després de la independència.

A mi tb em sembla molt digne el vot blanc o el nul però la meva proposta anava en la líena de no deixar el NO al referendum en mans exclusives del PP, pq em consta que mols sobiranistes votaran NO digui que digui ERC.

Una altre possibilitat podia ser que la plataforma "som una nació" fes campanya pel no pero això té com a pega que es dividiria el vot independentista.

No ho se, la solució és complicada ja que o fragmentem el vot o en regalem al PP...

divendres, 21 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jo personalment crec que el millor és el vot en blanc. Sóc independentista com el que més, i a mi ERCi CIU me la porten fluixa. Jo no vull aquest estatut de merda, però és que si Voto No votaré contra el meu país, o almenys és això el que els del PP voldrán fer creure a tothom i passo!
Per cer recomaneu el LLibre de L'Oleguer?

dissabte, 22 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

no entenc perqué dir NO és regalar el vot al PP.La dreta sempre es surt amb la seva "jugant brut" la majoria de vegades, i en canvi els d'esquerres no en sabem i sempre cometem els mateixos errors.Crec que per una vegada a la vida podem utilitzar els vots dels populars per aconseguir bloquejar aquest estatut.Unint el no dels populars, que sortiran a votar en massa, amb els vots d'esquerra i el vot del convergent "desil.lusionat", podem ser una força molt important.I si això ho sumem amb una baixa participació del manso socialista, ens podriem emportar una sorpresa...

diumenge, 23 d’abril, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

El Xavi que escriu per aquí sovint va dir que el llibre de l´Oleguer era molt recomanable, jo la veritat és que no l´he llegit i no crec que ho faci pq barrejar futbol amb política mai m´ha acabat d´agradar.

diumenge, 23 d’abril, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Where did you find it? Interesting read Ppc search engine web placement mali Renault megane 2003 Free hardcore anime 05 ford f 250 mirror heated turn Card four free keno How to file for divorce in mo new volvo rep hockey tryouts toronto Behandling med botox i ume Stationery personalized online store Pontiac fiero for sale Holmgren subaru Online venlafaxine Light weight backpack tea kettle Celebrex claim kentucky

dijous, 22 de febrer, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home