Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de febrer 24, 2006

El castell de Montjuïc, la devolució trampa

Ja s’han fet públiques les condicions que l´Espanyolíssim ministre de defensa José Bono ha imposat per fer efectiu el retorn del castell de Motjuïc a la ciutat de Barcelona.

Fa uns dies tot semblava que estaba tancat, però avui el ministre ha imposat unes condicions totalment inacceptables fins i tot per l’alcalde Clos ja que la cessió serà condicionada, no s’abandonen per complet els usos militars i a més obligaran a que onegi la bandera Espanyola, no fos cas que els catalans oblidéssim que som part d’una Espanya “grande y libre”.




Per a molts catalans, el castell de Montjuïc és un simbol de llibertat ja que va ser allà on es van afusellar els incitadors de la Setmana Tràgica a principis de segle i al president Companys al 1940, a més de ser el lloc preferit per l’exèrcit espanyol a l’hora de bombardejar Barcelona en diverses ocasions.

Si per nosaltres significa tant, perquè posa el ministre Bono aquestes condicions que sap inacceptables pels governants catalans? Em sembla que tinc la resposta...

Per a molts Espanyols, el castell també representa molt, representa la opressió del poble de Catalunya, representa qui mitjançant les armes ha aconseguit una vegada i una altre, esclafar els desitjos de llibertat del poble català i clar, en moments com aquests on sembla que l´independentisme té tan bona salut, és millor deixar algunes coses clares, no minijtro?



A per cert, aquesta ja es la segona mentida que el ZP ens ha clavat als catalans, primer amb el tema de l’estatut i ara amb el castell que no fa massa s’havia compromès a retornar i ara ens surt amb unes condicions inacceptables. Encara serà veritat que el que s’assembla més a un nacionalista espanyol de dretes és un nacionalista espanyol d’esquerres...

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquests són els 'no nacionalistas', els que no perden el temps en 'símbolos que no tienen importancia', els que sempre pensen en 'unir y no en dividir', i bla bla bla. I resulta que, escarbes una mica, i estan obsessionats en la unitat d'Espanya. Al darrere d'això hi deu haver algun dèficit emocional, alguna inseguretat psicològica..., no?

Jo diria que, en el fons, els espanyols se senten molt insegurs, sinó no tindrien aquestes dèries rabioses. I és que, si els treus Catalunya i el País Basc, què els queda? Si aquestes dues nacions deixessin de formar part de l'estat, que passaria amb el que 'quedaria'? No sabrien ni qui són, ni com es diuen. Gran Castella? Ejapaña-sin-Cataluña-ni-Vascongadas? Han muntat la gran ficció de l'Espanya unida-desde-los-Reyes-Católicos i se la creuen com un dogma. Si els treus una peça, tot trontolla. Tenen una crisi d'identitat nacional profunda i no ho volen reconèixer.

A mi no m'agrada gaire l'etiqueta de 'nacionalista' (es pot aplicar a massa coses contradictòries, des dels alemanys nazis fins als polonesos que defensaven Polònia dels alemanys nazis: més extrems, impossible), però si algú me la penja, tampoc em queixo. Però gent com Bono, en canvi, no accepten en cap cas que són nacionalistes. Ells són espanyols i punt.

En fi, tallo el rotllo. Està bé que Clos s'hagi plantat. A veure com acaba aquesta comèdia. I, efectivament, ZP va perdent punts cada dia que passa. Algú parlava de 'bambi'? Aquest ens l'ha jugada ben jugada a tots!

divendres, 24 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Bonjour,

Je ne sais pas si vous comprenez le français, mais sachez que je suis Québécois et que comme plusieurs de mes compatriotes, je supporte les revendications de la nation catalane. La langue et la culture catalane sont celles d'une nation digne et noble qui mérite son indépendance. Quand j'ai visité la Catalogne, j'ai senti que je n'étais pas en Espagne, mais au coeur d'une nation distincte qui se définit et s'accepte comme telle.

J'espère que la Catalogne et le Québec auront leur indépendance un jour. En attendant, continuez le combat! Els catalans no som espanyols!

dilluns, 27 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Merci, Alex! C'est toujours édifiant savoir qu'il y a de gens au monde qui partagent nostre sensibilité et nostre lutte!

Au meme temps, vous avez de la chance avec le Canada, parce-que vous avez pu faire des referendums pour l'indépendence, et c'est impensable maintenant a l'Espagne... Les politiciens (et l'armée) espagnols ont encore des important déficits democratiques; malgré tout, les traces de Franco sont encore visibles dans certains mentalités 'castellano-centriques' dogmatiques.

Mais... le combat continue!

Vive le Québec et la Catalogne libres!

dilluns, 27 de febrer, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Hola Alex, benvingut a la Catalunya virtual!

Estás a casa teva!

dilluns, 27 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Que fàcil és tot a través d'Internet. Els desitjos semblen assequibles, els indesitjables poden ser anul·lats sense cap esforç, la solidaritat amb els altres pobles que busquen la llibertat està a una clicada, Però quan t'aixeques de davant l'ordinador...

dilluns, 27 de març, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
Cadillac customs lavatory faucets Eczema acupuncture Cadillac eldorado brougham 1957 for sale 1971 buick gran sport convertible for sale cadillac 2003 Oral and maxillofacial surgery clinics Rent dvds black cadillac and dvd rental Accounting commitments and contingencies 1977 cadillac eldorado http://www.depakote-8.info Used nissan 350z memphis Cadillac sts v6 Rita cadillac nua

dijous, 17 d’agost, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home