Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

diumenge, de març 29, 2009

La llei de consultes populars.

Dimarts sembla que per fi, el govern aprovarà la llei de referèndums de Catalunya i sobre aquesta nova norma, em venen al cap diverses refexions :

- Catalunya serà l´unic territorri de l´Estat Espanyol que tindrà uan llei que potencia la participaciò ciutadana i el dret a decir la qual cosa ens fa diferents de la resta en positiu.

- La ciutadania podrà proposar amb unes 200.000 signatures fer un referendum la qual cosa pot fer que gran part de la societat es torni a enganxar a la vida política i a participar-hi.

- Espanya i el seu govern haurà d´autoritzar els referèndums proposats de Catalunya, la qual cosa és negativa però no és menys cert que si Espanya va tancant la boca a Catalunya cada vegada que proposa una consulta, quedaran com un País on no es vol que la ciutadania parli i això serà una màquina de fer independentistes.

- La llei que no és la panacea però és evident que és un pas important per a la nostre naciò. El més curiòs i lamenable del cas, és que molts dels que critiquen aquesta llei per poc ambiciosa, van votar favorablament i van fer campanya favorable a l´estatut Mas-ZP on es va retallar i molt aquest apartat en relaciò al que va aprovar el Parlament de Catalunya.

- La llei és per tant, una norma jurídica que ens fa tocar de peus a terra i ens fa saber als Catalans on estem. És un pas endavant però és un passet de tortuga, un passet que tristament és el màxim que podem fer per anar més allà amb l´estatut actual. Algú s´apunta a saltar el mur ?

5 Comments:

Blogger SERGIBR said...

Perdona que t'ho retregui però opino que no tens raó. Aquesta llei és una solemne enganyifa i una manera de fer perdre el temps a la gent. Amb ecspanya, mai serem independents si no és per la força. Evidentment, no és que desitgi arribar a aquest extrem, però litigis d'aquesta mena únicament serveixen per netejar la façana i qualsevol consulta que doni peu a l'autodeterminació, quedarà en paper mullat.

dimarts, 07 d’abril, 2009

 
Anonymous Anònim said...

Perdona pero de hecho Cataluña no es una nació. Cataluña está en España. ¡Mírate el pasaporte y veras! Es una mentira lo de los países catalanes. No existen si no el la fantasía de los catalanistas. Los extranjeros van a dominar Cataluña en el futuro: los hijos de los tantos italianos, argentinos, sudamericanos, franceses, ingleses, alemanes que son cada día más.

dimecres, 22 d’abril, 2009

 
Anonymous Anònim said...

Anònim ignorant; es pot ser català i tenir passaport espanyol, francès, andorrà o fins i tot italià. Tot depen del que les circumstàncies històriques han determinat en el teu territori. Sé que et fa mandra, se´t nota, però estudia una mica més d´història abans de deixar anar aquestes imbecilitats.

Joan Rius

dimecres, 29 d’abril, 2009

 
Blogger SERGIBR said...

Tranquil Joan Rius. L'excusa barata del passaport o el DNI està molt gastada.

dilluns, 04 de maig, 2009

 
Anonymous Anònim said...

Pobres catalanistas, van a morir persiguiendo un sueño absurdo... (distinguir Cataluña de España en un mapamundi). Teneis las mejores ventajas, sois una comunidad autónoma aparte por los beneficios que tenéis. Pedis las cosas y protestais como los niños pequeños. Estais constantemente de berrinche y no teneis fin. ¿Habeis probado a ser españoles? No se vive tan mal, de hecho, pensad en otro país al que os gustaría pertenecer y ya veréis como no encontrais uno mejor. España no es perfecta, pero es el mejor país para disfrutar de la vida sin lugar a dudas. No seais tan pelmazos. Sois como un niño repelente que quiere llamar la atención diciendo y haciendo tonterías. Madurad de una vez.

divendres, 08 de maig, 2009

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home